Sos bun de tot: sos wasabi

Sos bun de tot: sos wasabi
Ana Maria Stroe
De Ana Maria Stroe
Luni, 07.06.2010

Cuprins

Reteta de sos wasabi nu este tocmai o reteta traditional romaneasca. De fapt, ea face parte din bucataria japoneza, acest sos wasabi fiind unul care se serveste adesea la sushi, fiind un hrean tipic japonez. Dar cum noi nu suntem in Japonia, iar multe dintre ingredientele lor sunt inca un mister pentru cultura noastra, vom invata singuri cum anume se prepara un asemenea sos wasabi.

O bucata de traditie in doar cateva lingurite de sos wasabi

Iata care sunt ingredientele de care avem nevoie pentru a  prepara acest delicios sos wasabi:

- o jumatate de ceasca de apa
- 3 lingurite de praf de wasabi
- o jumatate de ceasca de sos de soia
- 2 lingurite de ulei
- 2 lingurite de vin dulce
- o lingurita de ghimbir proaspat
- doua cepe verzi

 Sos wasabi

O reteta simpla: sos wasabi

Iata ce ai de facut. Ceapa verde trebuie sa o speli foarte bine si sa inlaturi floricica si prima frunza de deasupra, dupa care sa o toci (partea alba si frunzele) cat mai marunt posibil. Intr-un bol amesteca praful de wasabi cu apa pana cand obtii o pasta fina dupa care adauga uleiul si ghimbirul si continua sa amesteci. Fara a te opri din amestecat, adauga sosul de soia, treptat. Cand ai terminat cu acestea, treci la adaugarea vinului. Asigura-te ca toate ingredientele sunt bine incorporate si apoi poti pune si ceapa tocata in bolul de sos wasabi.

Daca ai facut toate acestea, pune noul tau sos wasabi peste mancare si bucura-te de un gust cu totul aparte. Nu degeaba este traditie japoneza. Savoarea este parte componenta a ei. Asadar, savureaza noul tau sos wasabi si incanta-i pe cei dragi cu o noua reteta care ii va da pe spate.

 Sos wasabi

 

Vezi si
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 07.06.2010
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Luni, 07.06.2010
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Luni, 07.06.2010
Articolul urmator »
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Sâmbătă, 30.11.2024
Incepe quiz
Cât bun simț ai în tine?
Cât bun simț ai în tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.7 (34)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Sâmbătă, 24.08.2024
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Duminică, 06.10.2024
Somon la airfryer: 4 rețete pe care să le încerci
Raluca Margean | Sâmbătă, 17.08.2024
Doamna DOAMNEI (anonim)
12 aprilie 2011 20:08

LAM INCERCAT SI ESTE FOARTE DELICIOS SI DUPA CE LAM MANCAT AM SLABIT 5 KG

Ne găsești pe