Rețete delicioase
Înapoi la

Stelute albe pentru sarbatori

Stelute albe  pentru sarbatori

Laura Laurentiu

Azi am dat oficial startul pregatirilor de Craciun. Evident, vreau sa am pe platouri cat mai multe prajiturele delicioase, foarte diverse si aspectuoase, asadar, nu am cum sa-mi las toata treaba pe ultima suta de metri, pentru ca risc sa petrec Craciunul istovita, in pat. Cu un minimum de planificare, oboseala poate fi diminuata - si pentru asta am stabilit mai intai care anume prajiturele sunt cel mai "longevive", alegand sa le pregatesc pe acelea mai intai. M-am oprit asupra unor biscuitei deliciosi, care, pe masura ce sunt pastrati mai indelung, devin, parca, tot mai fragezi, pe care i-am imbracat intr-o hainuta de sarbatoare:




Ingrediente:

 


150 de grame de untura de porc alba, nesarata
200 de grame de zahar
1 lamaie
1 albus
330 de grame de faina (cantitatea de faina poate fluctua putin in functie de dimensiunea albusului si a lamaii)
1 plic de zahar vanilat

Pentru finisat:

Eu am optat, de aceasta data, pentru o glazura din 100 de grame de ciocolata alba si cateva perlute de zahar, dar, cu alte ocazii, am dar pur si simplu biscuitii cu zahar praf, sau i-am lipit cate doi cu gem de macese si i-am pudrat cu zahar dupa aceea

~ // ~

faina pentru presarat


Preparare:

Untura, zaharul si zaharul vanilat se bat spuma:

 


Se adauga mai intai albusul, iar dupa completa omogenizare a acestuia, se adauga zeama si coaja de lamaie, mixand bine:

 


Apoi se adauga faina si se amesteca totul pana la obtinerea unui aluat de consistenta destul de moale:

 


Aluatul se pune intr-un bol si se da la frigider pentru jumatate de ora:
Dupa trecerea acestui timp, se aprinde cuptorul, fixandu-l la 180 de grade Celsius.

 


Pe planul de lucru presarat cu faina, se intinde aluatul in grosime de aproximativ 3 milimetri, decupandu-se cu o forma pentru prajituri - stea (sau alta forma, dupa dorinta fiecaruia):

 


Stelutele se transfera cu ajutorul unui cutit (sunt fragile, atentie!) pe tava acoperita cu hartie de copt (mi-au iesit doua tavi, pe care le-am copt pe rand):

 

Se dau la cuptorul deja incins, pentru aproximativ 10 minute - trebuie sa ramana albe:

 


Cat sunt fierbinti, sunt inca moi, dar pe masura ce se racesc vor capata o consitenta de biscuite fraged si crocant. In sectiune, biscuitii sunt aerati, cu aspect sfaramicios:

 


Pentru a-i finisa, am topit pur si simplu ciocolata alba rupta in bucati, impreuna cu 3 linguri de apa. Am distribuit glazura cu o lingurita deasupra biscuitilor si am presarat perlutele de zahar:

 


Mentionez ca biscuitii pudrati cu zahar (fara gluazura, deci) se pot pastra muuult si bine intr-o cutie bine inchisa. Glazurati, nu stiu ce sa zic, e prima data cand ii fac asa. Sunt minunati alaturi de cafea sau ceai, au un gust pronuntat de lamaie.

Aceasta reteta ti-a fost oferita de: http://cuinabanateana.blogspot.com/.

 Alte subiecte care te-ar putea interesa:

Tort Twilight
Impresioneaza cu un tort facut in casa
Placinte pe placul tuturor



Subiecte de pe forum:

Preparate rapide, idei pentru criza de timp
Ce mai gatim?
Silueta viselor vs. mancatul rapid
Mai exista genul de "femeie la cratita"?

Articolul urmator
Condimente pentru vin fiert: care sunt cele mai bune variante
Condimente pentru vin fiert: care sunt cele mai bune variante
Ce cadou o sa primesti de sarbatori?
Incepe quiz
Ce cadou o sa primesti de sarbatori?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.4 (56)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    ramo (anonim)
    26 decembrie 2009 00:12

    exact asta ma intereseaza si pe mine,dak se pot face cu unt si ce cantitate treb mai mult decat untura?mersi pt rasp

    Anca (anonim)
    23 decembrie 2009 14:02

    Sunt minunati biscuitii!Mi-au iesit mai bine decat ma asteptam.E o reteta minunata.Ar fi minunat daca ai mai publica astfel de retete.Multumim mult.

    oana (anonim)
    22 decembrie 2009 09:09

    in loc de untura se poate pune ulei ,unt sau margarina?

    Oana.Zidaru
    23 decembrie 2009 09:09

    Buna Oana. Cu siguranta se poate pune unt dar nu vor mai avea aceeasi consistenta. Se stie ca untura este ideala pentru orice prajitura.