Placinte pe placul tuturor

In dimineata in care am vazut reteta le-am si incercat si mi-am oferit un mic dejun minunat - le-am facut cu umplutura de cascaval.
M-am gandit, insa, sa le incerc si cu o umplutura dulce si rezultatul a fost pe placul intregii mele familii - de aceea le-am si postat sub aceasta denumire.
Iata placintele:
Ingrediente aluat:
![]() |
300 ml lapte
300 de grame de faina
30 de grame de unt
1 praf de sare
Mai avem nevoie de:
2 albusuri
pesmet
ulei pentru prajit
Pentru umplutura am folosit:
cascaval felii
1 mar mare taiat in cubulete, zeama de lamaie, 2 linguri de zahar, 1 praf de scortisoara
200 de grame de visine taiate (erau mari, m-am gandit ca nu o sa pot sa pliez frumos aluatul peste ele), 4 linguri de zahar
1 plic de budinca de vanilie
Merele se taie in cubulete, se amesteca imediat cu zeama de lamaie (pentru a nu se oxida) si cu 2 linguri de zahar:
![]() |
Visinele se amesteca cu 4 linguri de zahar:
![]() |
Laptele, untul si sarea se pun pe foc:
![]() |
Cand fierbe se adauga toata faina deodata si se amesteca energic, pana se desprinde de peretii vasului:
![]() |
Se rastoarna pe planul de lucru si se lasa sa se racoreasca putin:
![]() |
Cand s-a racit aluatul atat cat sa se poata pune mana pe el, se framanta pana se aduna tot intr-o bila:
![]() |
Bila obtinuta se infasoara in folie alimentara si se lasa sa se raceasca complet:
![]() |
Intre timp, atat merele cat si visinele au lasat sirop:
![]() |
![]() |
Plicul de budinca se imparte intre cele doua compozitii (in cea cu mere am mai adaugat 3 linguri de apa, atat cat lichidul sa acopere fructele foarte putin) si se fierb pe foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa, apoi se lasa la racit:
![]() |
![]() |
Odata racit, aluatul se intinde intr-o foaie foarte subtire (1 mm sau mai putin, recomand sa ungeti planul de lucru cu putin ulei). Eu am taiat foaia obtinuta in patrate pe care am pus umplutura:
![]() |
Apoi le-am pliat pe diagonala si am presat bine marginile, sa nu iasa umplutura la prajit:
![]() |
Pe cele cu cascaval (am pus pe fiecare patrat cascaval felii) le-am pliat pe lungime, otinand dreptunghiuri.
Albusurile se bat putin, doar pana se formeaza putina spuma, se dau placintele prin albus, apoi prin pesmet si se prajesc pe ambele parti in ulei incins, pana se rumenesc si primesc o tenta frumoasa, aurie. Iata rezultatele finale:
Cu cascaval:
![]() |
Cu mere:
![]() |
Cu visine:
![]() |
Aceasta reteta ti-a fost oferita de: http://cuinabanateana.blogspot.com/ .
Alte subiecte care te-ar putea interesa: De incercat: Dovlecei crocanti la cuptor! Subiecte de pe forum: Preparate rapide, idei pentru criza de timp |