Rețete delicioase
Adevarata Stare de Bine
Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL

Placinte pe placul tuturor

Miercuri, 05.08.2009

In dimineata in care am vazut reteta le-am si incercat si mi-am oferit un mic dejun minunat - le-am facut cu umplutura de cascaval.

M-am gandit, insa, sa le incerc si cu o umplutura dulce si rezultatul a fost pe placul intregii mele familii - de aceea le-am si postat sub aceasta denumire.

Iata placintele:


Ingrediente aluat:

  

300 ml lapte
300 de grame de faina
30 de grame de unt
1 praf de sare

Mai avem nevoie de:

2 albusuri
pesmet
ulei pentru prajit

Pentru umplutura am folosit:

cascaval felii

1 mar mare taiat in cubulete, zeama de lamaie, 2 linguri de zahar, 1 praf de scortisoara

200 de grame de visine taiate (erau mari, m-am gandit ca nu o sa pot sa pliez frumos aluatul peste ele), 4 linguri de zahar

1 plic de budinca de vanilie

Merele se taie in cubulete, se amesteca imediat cu zeama de lamaie (pentru a nu se oxida) si cu 2 linguri de zahar:

 

Visinele se amesteca cu 4 linguri de zahar:

  


Laptele, untul si sarea se pun pe foc:

  

Cand fierbe se adauga toata faina deodata si se amesteca energic, pana se desprinde de peretii vasului:

  


Se rastoarna pe planul de lucru si se lasa sa se racoreasca putin:

 

Cand s-a racit aluatul atat cat sa se poata pune mana pe el, se framanta pana se aduna tot intr-o bila:

  


Bila obtinuta se infasoara in folie alimentara si se lasa sa se raceasca complet:

 

Intre timp, atat merele cat si visinele au lasat sirop:

 

  

Plicul de budinca se imparte intre cele doua compozitii (in cea cu mere am mai adaugat 3 linguri de apa, atat cat lichidul sa acopere fructele foarte putin) si se fierb pe foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa, apoi se lasa la racit:

 

 

Odata racit, aluatul se intinde intr-o foaie foarte subtire (1 mm sau mai putin, recomand sa ungeti planul de lucru cu putin ulei). Eu am taiat foaia obtinuta in patrate pe care am pus umplutura:

  

Apoi le-am pliat pe diagonala si am presat bine marginile, sa nu iasa umplutura la prajit:

  

Pe cele cu cascaval (am pus pe fiecare patrat cascaval felii) le-am pliat pe lungime, otinand dreptunghiuri.

Albusurile se bat putin, doar pana se formeaza putina spuma, se dau placintele prin albus, apoi prin pesmet si se prajesc pe ambele parti in ulei incins, pana se rumenesc si primesc o tenta frumoasa, aurie. Iata rezultatele finale:

Cu cascaval:

 

Cu mere:

  

Cu visine:

  

Aceasta reteta ti-a fost oferita de: http://cuinabanateana.blogspot.com/ .

 

Alte subiecte care te-ar putea interesa:

De incercat: Dovlecei crocanti la cuptor!
Prepara-ti singura dulceata de capsuni!
Desert de vara: Rapid si racoros - Cataif cu frisca


 

 Subiecte de pe forum:

Preparate rapide, idei pentru criza de timp
Ce mai gatim?
Silueta viselor vs. mancatul rapid
Mai exista genul de "femeie la cratita"?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (117)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cory (anonim)
    14 august 2009 00:12

    idem denisse :))

    denisse (anonim)
    9 august 2009 20:08

    imi ploua in gura :))

    madutza (anonim)
    8 august 2009 02:02

    Felicitari...cred k e cea mai buna reteta explicata!vreau sa o incerc si eu..par gustoasee:x.

    andia (anonim)
    6 august 2009 23:11

    deja mi-e pofta, o sa incerc si eu acesta reteta, imi place ca s-a evidentiat fiecare detaliu astfel ca si incepatoarele (ca mine) se vor descurca !

    mariga (anonim)
    6 august 2009 09:09

    Foarte simpla reteta si foarte bune placintele. Le-am facut cu umplutura de spanac si praz. Au iesit grozave !

    tynutza
    6 august 2009 01:01

    super placintelele, chiar o sa le incerc :)

    Cauta un furnizor in zona ta

    Ai nevoie de un SFAT?

    Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

    întreabă

    LIKE si intra in universul divelor!