In zile cu soare incearca o racoritoare ciorba de praz

Cuprins
Una dintre cele mai frumoase parti cand vine vorba de anotimpul cald este faptul ca ne putem racori cu bauturi cu gheata si chiar inghetate. Dar cand caldura deja devine insuportabila, trebuie sa cautam cat mai multe solutii. De aceea ne putem racori cu o delicioasa ciorba de praz. Gandeste-te cate probleme rezolvi daca mananci o ciorba de praz rece: iti potolesti foamea, invingi caldura si iti procura si vitaminele de care corpul tau are atata nevoie. Haide sa vedem, deci, cum anume se prepara ciorba de praz.
Potoleste-ti foamea cu ciorba de praz
Iata care sunt ingredientele necesare pentru a prepara o ciorba de praz gustoasa:
500 gr praz
100 gr ceapa
doi pumni de orez
o radacina de telina
bors
o legatura patrunjel
sare, ulei
In primul si in primul rand tot zarzavatul trebuie spalat foarte bine. Este primul si un lucru foarte important care trebuie facut. Apoi se taie marunt si se pune la fiert intr-o oala cu apa. Prazul se spala si el la fel de bine, se curata si se taie rondele. Intr-o tigaie se pune putin ulei pentru a cali prazul. Se adauga prazul si o cana de apa. Prazul trebuie apoi scos si pus la fiert.
![]() |
Racoreste-te cu ciorba de praz
Zarzavatul si prazul trebuie sa le fierbi timp de 10-15 minute, pana cand toate legumele sunt patrunse bine. Cu 2-3 minute inainte de a stinge focul, trebuie adaugat borsul si potrivita ciorba de praz de sare. La sfarsit se adauga si verdeata tocata foarte marunt.
Iata cat este de usor sa rezolvi mai multe probleme cu o singura solutie. Invata sa pregatesti ciorba de praz si vei vedea ca zilele toride de vara nu ti se vor mai parea chiar insuportabile.
![]() |


