Rețete delicioase
Adevarata Stare de Bine
Nu Skin

Gazpacho, supa racoritoare din Spania

Luni, 13.01.2014
de Alexa Galgau

Gazpacho este o supa traditionala din bucataria spaniola si cea portugheza, care se consuma in mod special in zilele calduroase de vara. Datorita faptului ca se face la rece, gazpacho este un deliciu culinar revigorant si plin de nutrimente.

Afla si tu cum sa prepari aceasta supa delicioasa.

Gazpacho traditional din Spania

Gazpacho nu numai ca este o supa delicioasa, dar se si prepara foarte repede, in nu mai mult de 15 minute!

Ingrediente:

- 1 kilogram de rosii coapte, zemoase
- 1 catel de usturoi
- jumatate de ceapa alba
- 1 ardei gras verde
- 1 castravete de circa 20 de centimetri
- 3 linguri de otet rosu
- 1 jumatate de lingura de sare
- 1 ceasca cu ulei de masline extravirgin
- o bucata de franzela

Mod de preparare:

1. Spala bine rosiile, curata usturoiul si ceapa si taie-o in 4 bucati.

2. Spala ardeiul verde, curata-l de seminte si taie-l in bucati mari.

3. Pune painea la inmuiat in apa, pana absoarbe lichidul, apoi scoate-o si stoarce-o cu mainile si pune-o deoparte.

4. Curata complet castravetele de coaja.

5. Pune intr-un blender rosiile taiate in 4, usturoiul, ceapa, castravetele si painea. Adauga si restul ingredientelor si zdrobeste-le la putere maxima, pana cand se formeaza o crema. Pune supa la frigider si serveste-o cat mai rece.

Pont: inainte de a pune ingredientele in blender, poti sa le amesteci intr-un vas si sa le lasi la frigider o ora. Gusturile se vor imbina si supa va iesi mult mai savuroasa!

Variatie: gazpacho alb

Ingrediente:

- 1/2 conopida medie, taiata in 4 bucati
- 2 felii de paine alba, fara coaja
- 1/4 cana de seminte de pin
- 2 catei de usturoi, taiati mare
- 1 ceapa de apa mare
- jumatate de castravete mare, taiat in 4 si o cana de castravete taiat marunt
- 1/3 cana de ulei de masline extra virgin
- sare

Mod de preparare:

1. Intr-o tigaie mare cu apa fierbinte, gateste conopida pentru aproximativ 8 minute (pana devine moale). Lasa la scurs si raceste sub un jet de apa.

2. Intr-un blender combina o cana si jumatate de apa rece cu conopida, painea, castravetele, semintele de pin, usturoiul si ceapa. Zdrobeste ingredientele pana obtii o crema. Adauga uleiul si amesteca pana se incorporeaza. Daca este necesar, mai adauga putina apa pentru a face gazpacho mai putin dens.

3. Asezoneaza supa cu condimente si lasa la racit cateva ore.

O portie de gazpacho are aproximativ 320 de calorii, insa este delicioasa si reprezinta o solutie rapida atunci cand nu stii ce sa gatesti. Aceasta supa este foarte racoritoare si nici nu se prepara termic, fiind ideala in zilele calduroase de vara, cand nimeni nu vrea sa foloseasca aragazul sau cuptorul.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.2 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    top 5 divahair.ro

    • vizionate
    • votate
    • discutate
    1. Rețetă tort festiv (269 vizite)
    2. Pavlova cu fructe de pădure (207 vizite)
    1. Pavlova cu fructe de pădure (0 comentarii)
    2. Rețetă tort festiv (0 comentarii)

    Ai nevoie de un SFAT?

    Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

    întreabă

    LIKE si intra in universul divelor!