Rețete delicioase
Înapoi la

Supa de pui cu crutoane de gris

Supa de pui cu crutoane de gris

Laura Adamche

Din cand in cand simt nevoia de cate o supita asa ca azi avand in vedere ca e tare urat si frig afara am facut o supa de pui cu crutoane de gris care sunt delicioase.

supa de pui 033

Ingrediente:

  • pulpe pui
  • morcov
  • 1 ceapa
  • telina
  • pastranac
  • patrunjel radacina
  • sare

Ingrediente crochete gris:

  • 250 gr apa
  • 100 gr gris
  • sare

Punem pulpele spalate in apa cu sare si la primul clocot, cand se ridica toata spuma la suprafata, aruncam apa si spalam bicatica cu bucatica puiul sub jet de apa rece. Le punem la fiert in apa curata impreuna cu morcovul taiat suvite, telina,pastranac,patrunjel,sare si o ceapa curatata si crestata la capete pe care o aruncam dupa ce a fiert supa. Lasam supa la foc mic cam 1 ora si jumatate.

Intre timp facem crochetele.

Punem apa le fiert cu putina sare si in momentul in care fierbe apa adaugam grisul in ploaie si amestecam pana se despride aluatul de pe margini:

062

il lasam sa se raceasca putin dupa care adaugam un galbenus de ou:

063

Framantam bine pana obtinem o biluta compacta,

066

pe care o impartim in doua si formam din fiecare bucatica un cordon,

069

rupem din cordon bucatele mici carora le dam forma de bilute cu palmele usor umede,

073

Prajim bilutele in baie de ulei pana devin aurii si crocante dupa care le scoatem pe hartie absorbanta.

090

Cand servim supa adaugam cateva bilute in farfurie.

supa de pui 002 

Mie imi place supa de pui doar cu piper .Daca doriti puteti adauga patrunjel tocat sau parmezan.

Crochetele le puteti servi alaturi de orice tip de supa dar cel mai bine se potrivesc cu supele creme de legume.

Aceasta reteta ti-a fost oferita de http://adamache-laura.blogspot.com/

Articolul urmator
Lapte de caju: beneficii și mod de preparare
Lapte de caju: beneficii și mod de preparare
Stii sa pui barbatii pe jar?
Incepe quiz
Stii sa pui barbatii pe jar?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.6 (35)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    antamtirimogodam (anonim)
    24 noiembrie 2010 18:06

    sau..aceeasi compozitie ca pt galuste, insa nu se mai arunca bilutele de gris in supa, ci intr'o ola cu aqpa clocotinda si se lasa pana se ridica la suprafata...se strecoara si se pot manca cu unt si branzica sau parmigiano italian, sau cu suc de rocii, suc de rosii cu carne tocata si bine'nteles parmigiano

    lyanna010 (anonim)
    12 noiembrie 2010 18:06

    Gluste de gris:se bate spuma un ou cu putina sare ...se adauda gris in ploaie pina se ontine o pasta mai consistenta si nu prea:)...apoi o linguritza de ulei adugata ca la maioneza se amesteca continutul..se agauga citeva fire de patrunjel tocat.Se lasa sa se adihnesca 20 min....asta se face in timp ce fierbe supa....apoi cu lingurita mica muiata in supa se i-a bucatele mici din compozitie si se adauga in supa ...si asa se continuam pina terminam compozitia ..se continua fierberea inca 15 min.Pofta buna,