Rețete delicioase
Înapoi la
Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

Trufe irezistibile de ciocolata cu piper

Alexa Galgau
Gustul de cacao este pus in evidenta de numeroase alte alimente sau condimente, ceea ce inseamna ca poti incerca niste deserturi absolut inedite, cu arome surprinzatoare. Incearca reteta de trufe de ciocolata si piper, a caror imbinare de gusturi iti vor rasfata complet papilele gustative!

Trufe de ciocolata cu piper

Gustul de ciocolata infuzata cu piper este unic, deoarece dulceata inconfundabila este insotita de o caldura si o iuteala placute si savuroase. De aceea, acest desert rafinat este perfect pentru a sfarsi in mod elegant o cina, oricat de pretentioasa ar fi atmosfera.

Timp de preparare: 35 de minute
Portii: 60 de trufe

Ingrediente:

Pentru crema (ganas):

- 240 ml frisca lichida;
- 3 linguri de sirop de porumb;
- 2 linguri de piper negru, macinat foarte putin;
- 30 g de ciocolata neagra (61% cacao) temperata*, neintarita;
- 30 g unt nesarat, la temperatura camerei;
- o jumatate de lingurita de sare de mare;
- 1/4 lingurita de piper negru, macinat foarte fin;
- 1 lingurita de vodca.

Pentru glazura:

- 1 lingurita ulei nearomat (de rapita, de exemplu);
- 85 g ciocolata neagra (61% cacao), topita;
- 680 g ciocolata neagra temperata, neintarita;
- piper negru macinat fin.

*Temperarea ciocolatei

Pasul 1: se imparte ciocolata in doua vase. Trei sferturi din cantitatea de ciocolata initiala se pune intr-un vas de metal, iar restul, intr-un castronel.

Pasul 2: vasul din metal se incalzeste la bain-marie. Cu ajutorul unui termometru pentru dulciuri, se masoara temperatura ciocolatei, iar cand ajunge la 40-45 grade Celsius, se ia de pe foc. Foarte important este sa nu intre in contact cu nici macar o picatura de apa.

Pasul 3: se adauga, treptat, ciocolata ramasa si se amesteca pana s-a incorporat complet.

Pasul 4: verifica mereu temperatura ciocolatei din vasul de metal. Daca ajunge la 30 de grade, opreste-te din adaugarea ciocolatei ramase si incalzeste vasul pana la 31-32 de grade cu ajutorul unul uscator de par, de exemplu.

Cum se prepara trufele de ciocolata cu piper:

1. Pentru a face crema de ciocolata sau ganasul, se pun frisca lichida, siropul de porumb si piperul macinat putin intr-o tigaie si se aduc la clocot pe foc mediu. Se opreste flacara, se acopera tigaia cu o folie de aluminiu si se dau cateva gauri in aceasta pentru a permite aburului sa iasa. Se lasa o ora, pentru ca gusturile sa se intrepatrunda.

2. Se acopera o hartie de copt, de dimensiuni 20x30, cu o folie de plastic pentru ambalat alimente, lasand cate o fasie de 15 cm in afara celor doua laturi de 20.

3. Se pune o fasie de tifon pe o sita si se strecoara crema de ciocolata lasata la racit. Daca temperatura ei scade sub 40 de grade, trebuie incalzita din nou in tigaie, pe foc mic.

4. Toarna crema calduta in vasul cu ciocolata temperata. Folosind o spatula de silicon, amesteca cele doua ingrediente puternic, concentrandu-te pe centrul mixturii, pana obtii o crema fina (dureaza circa 2 minute). Adauga untul, sarea, piperul macinat fin si amesteca-le rapid in crema, adaugand la urma vodca, daca o folosesti.

5. Toarna ganasul pe hartia de copt acoperita cu folie de plastice, niveleaza crema si acoper-o cu folia lasata in afara hartiei. Lasa totul la rece pana a doua zi.

6. A doua zi, prepara glazura. Se amesteca uleiul cu ciocolata topita, apoi se da la o parte folia de pe ganas si, cu ajutorul unei pensule de bucatarie, suprafata acestuia se unge cu crema de ciocolata, apoi se lasa sa se "odihneasca" circa un minut.

7. Acopera o hartie de copt cu una pergamentata. Cand glazura de pe trufa s-a intarit, intoarce ganasul cu susul in jos pe hartia respectiva. Cu ajutorul unui cutit foarte ascutit si cu al unei rigle care sa te ghideze, desprinde folia de plastic. Taie ganasul pe lungime, in felii de 3 cm latime, apoi taie pe latime, formand patratele de trufe. Separa-le si pune-le deoparte pana esti gata sa le finisezi.

8. Afunda fiecare trufa in ciocolata temperata, folosind o furculita. Presara-le cu putin piper inainte ca ciocolata sa se raceasca si sa se intareasca. Trufele se servesc reci si tin pana la 3 saptamani.

Pofta buna!

Aceasta reteta de trufe de ciocolata cu piper are un nivel de dificultate mediu, insa rezultatele sunt pe masura efortului! Cu aceste mici delicii de cacao, poti satisface si cele mai pretentioase gusturi in materie de dulciuri.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!