13 motive pentru care bărbații sunt speriați de întâlnirile romantice

13 motive pentru care bărbații sunt speriați de întâlnirile romantice

Ramona Jurubita

De câte ori ai întâlnit bărbați de care te-ai simțit atrasă și ei nu au făcut pași spre tine? Ți s-a întâmplat și ție să aștepți să te invite la o întâlnire, dar să constați cu stupoare că nu se va întâmpla niciodată? Ei bine, poate că din timiditate, din orgoliu sau din alte motive, nu au îndrăznit să îți facă o astfel de propunere.

Dar există multe alte motive care îi împiedică pe domni să participe la întâlnirile romantice. Chiar dacă par duri, inabordabili și crezi că sunt irezistibili, nu au nicio garanție că femeile de care se îndrăgostesc le vor cădea la picioare după o primă ieșire la restaurant. Și fiindcă se tem de eșec, evită să se apropie de persoana pe care o plac. Interesant e că nu toți sunt la fel, fiindcă unora nu le este frică de respingere, ci de prea multă afecțiune primită dintr-o dată.

Ești curioasă ce altceva ar putea să îl împiedice pe tipul acela frumos și carismatic să te scoată la o cafea într-un loc special? Mai jos găsești o listă cu 13 motive pentru care masculii se tem de întâlnirile romantice:

1. Discuțiile stânjenitoare
Presiunea de a nu lăsa intervale mari de liniște în cadrul unei întâlniri îi poate împinge pe oameni să spună lucruri necontrolate. Și știi și tu cum se simt emoțiile unei prime interacțiuni. Așa că e posibil ca bărbații să se teamă de un astfel de episod stânjenitor, în care vor scoate pe gură ceva ce i-ar putea pune într-o lumină proastă încă de la început.

2. Spaima că fosta poate strica totul
Unii oameni știu că nu au încheiat socotelile cu trecutul și evită să se implice în relații noi. Le este frică să nu își vadă fosta iubire intrând pe ușă fix în restaurantul în care încearcă să dea sens unui nou început. Și pentru a fi siguri că nu li se va întâmpla așa ceva, preferă să refuze întâlnirile romantice.

3. Teama că nu și-ar putea permite să achite nota
Există multe femei pretențioase în lumea asta, iar unii bărbați știu că nu au o situație financiară prea bună. Ca să nu fie puși în situația de a nu se încadra în buget, găsesc alte mijloace prin care să își cunoască posibila viitoare parteneră. Vor să afle dinainte dacă își permit să o scoată la o masă în oraș sau dacă e cazul să pună stop înainte de se simți inferiori. Totuși, mulți nu își dau seama că nu toate domnișoarele sunt pe interes.

4. Lipsa umorului
Există și domni prea serioși, care au impresia că nu pot cuceri o prezență feminină dacă nu știu să facă glume. Poate le-a scăzut încrederea în sine după ce au văzut că femeile se îndrăgostesc doar de cei amuzanți, care le fac să râdă. Dar nu întotdeauna se întâmplă așa și, din păcate, ratează întâlniri cu persoane care ar putea fi interesate să-i cunoască oricum.

Află și: De ce pleacă bărbații - șase motive pe care femeile le ignoră adesea, spuse din perspectiva masculină

5. Lipsa curajului
Gândește-te câți oameni timizi cunoști și câți dintre ei sunt masculi! Sigur ai o listă lungă, iar ei se numără printre aceia care nu ar invita în veci pe cineva la o ieșire plină de romantism. Și nu pentru că nu ar fi capabili să creeze cadrul potrivit, ci pentru că nu își găsesc cuvintele necesare în parcurgerea primului pas. Pur și simplu, nu știu cum să lanseze invitația și atunci lasă totul baltă.

6. Frica de a fi umilit
Dacă un domn a avut parte de cel puțin o întâlnire neplăcută, e posibil să nu vrea să repete experiența și să se închidă în el. Poate a fost jignit sau umilit într-un anume fel de cea pe care o alesese pentru a-i ține companie. Din moment ce a ajuns să se simtă pus într-o situație neplăcută, e posibil să se teamă că problema e la el și că ar putea greși din nou.

Bărbat timorat în cadrul unei întâlniri romantice, privit atent de parteneră

7. Lipsa timpului liber
Unii nu pot programa întâlniri fiindcă se tem că nu vor avea timp să pună totul la punct. Apoi, intervine și gândul a că nu vor avea destule momente libere în care să îi arate partenerei cât de importantă este pentru ei. Așa se întâmplă cu oamenii foarte ocupați, care au multe responsabilități și nu își pot lua pauză de la tot când doresc. Dacă te-ai îndrăgostit de un astfel de bărbat, nu te gândi că sentimentele nu sunt reciproce. Poate el ar vrea să iasă cu tine, dar fricile îl țin pe loc.

8. Lipsa cunoștințelor în domeniul modei
Nu doar femeile au o problemă când vine vorba de alegerea ținutelor potrivite pentru un moment important. Și partenerii noștri pot experimenta nesiguranță când se uită în oglindă și nu sunt convinși că au ales ce trebuie. Unii oameni chiar se tem că vor fi respinși pentru hainele pe care le poartă, așa că preferă să nu mai iasă deloc la întâlniri. Pare puțin exagerat, dar chiar există persoane care fac asta.

9. Teama de respingere/abandon
Cineva care a fost părăsit în copilărie de părinți sau care a trecut printr-o despărțire dureroasă poate rămâne multă vreme cu amintiri neplăcute despre aceste momente. Și, inevitabil, va dezvolta o frică pentru astfel de situații. Fiindcă vrea cu orice preț să nu mai treacă din nou prin aceleași stări, preferă să nu se mai apropie de o nouă persoană. Îi va fi greu să se deschidă și să se implice într-o relație.

10. Gândul că nu va fi pe plac partenerei
Tot lipsa încrederii în sine poate să îi creeze unui bărbat astfel de gânduri. Când ajunge să se întrebe dacă va fi plăcut sau nu de o femeie, este clar că nu e pregătit să se expună în fața ei și să o privească direct în ochi în cadrul unei întâlniri. Asta nu înseamnă că nu te va invita niciodată la o cină romantică, fiindcă există șansa să capete curaj după mai multe convorbiri telefonice sau în mediul online.

11. Frica de responsabilități
Se spune că bărbații se maturizează mai greu decât femeile. Dacă este adevărat, atunci totul are sens. Mulți au impresia că o întâlnire romantică este motorașul care declanșează o relație serioasă, în care trebuie să își asume o mulțime de responsabilități. Și dacă vor să mai copilărească, atunci nu vor simți nevoia să se apropie cu pași repezi de imaginea pe care și-au format-o despre stabilitate.

12. Dorința de a evita femeile toxice
Un tip care a întâlnit mai multe femei cu un comportament toxic, va fi mult mai atent înainte să se apropie din nou de o posibilă parteneră. Preferă să o cunoască mai bine înainte să o invite într-un cadru în care se poate îndrăgosti iremediabil de ea. Experiențele neplăcute din trecut îl pot ține pe loc în anumite momente.

13. Confuzia
Dacă nu știe ce vrea, nu o să se grăbească să te cheme la un film de dragoste sau la o plimbare nocturnă cu barca. Poate așteaptă să înțeleagă ce simte pentru tine și abia apoi să facă un prim pas important. Nu toți bărbații vor să se așeze la casele lor și să își întemeieze familii. Unii vor doar să se distreze și încă nu au curaj să recunoască acest lucru.

Vezi? Nu trebuie să îți faci griji dacă nu ai fost invitată în oraș de tipul pe care îl placi. Există o mulțime de motive posibile și nu ai de ce să te învinuiești, fiindcă problema poate fi la el. Dacă îți dorești atât de tare să vă apropiați, încearcă să descoperi de ce este reținut. Ajută-l să-și depășească fricile și își va pune toată încrederea în tine. ❤️

Citește și: „Îmi urăsc soția” – motivele care fac un bărbat să rostească aceste cuvinte

Surse foto: iStock, Freepik

Surse articol: PowerofpositivityAconsciousrethinkPsychologytoday

Articolul urmator
De ce bărbații simt mai târziu durerea despărțirii
De ce bărbații simt mai târziu durerea despărțirii
Care e primul lucru pe care il observa barbatii la tine?
Incepe quiz
Care e primul lucru pe care il observa barbatii la tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.