Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

6 lecții de viață pe care le înveți numai după ce te îndrăgostești de omul nepotrivit

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

După ce te desparți de o persoană pe care ai iubit-o, inima ta rămâne frântă și intri într-o stare de depresie și lipsă de speranță. La început, te învinovățești, cauți tot felul de motive pentru ce s-a întâmplat, faci nenumărate scenarii despre cum ai fi putut opri acest deznodământ nefericit. Trebuie să treacă o vreme ca să vezi lucrurile mai clar și să-ți dai seama că ”dragostea vieții tale” nu a fost, poate, cea mai potrivită persoană pentru tine.

În momentul în care realizezi că omul de lângă tine nu ți-a fost menit, că te-a făcut să suferi și ți-a sfărâmat inima în mii de bucăți, prima reacție este să arunci toată vina asupra lui și să ai sentimentul că ai făcut greșeala vieții tale, îndrăgostindu-te de o asemenea persoană. Dar, pe măsură ce timpul trece și începi să te refaci și să vezi toate posibilitățile din jurul tău, îți dai seama că ai devenit mult mai înțeleaptă și această relație dureroasă ți-a adus un mare beneficiu. Ajungi, chiar, să crezi că ai primit cea mai importantă lecție a vieții tale, care te-a transformat în cu totul altă persoană.

Află din galerie cele 6 lecții esențiale pe care le înveți atunci când iubești un om nepotrivit.

 

Lecția 1: Înveți foarte multe despre tine însăți

Lecția 1: Înveți foarte multe despre tine însăți

O relație cu persoana nepotrivită îți dezvăluie lucruri nebănuite despre tine însăți, despre felul tău de a iubi și a face față suferinței, despre cât de puternică ești și ce aștepți de la cei din jurul tău, dar mai ales de la adevărata iubire. Înveți cât de multe poți să înduri, care sunt lucrurile care contează pentru tine și cum să faci să nu mai fii rănită. O astfel de relație te face să crești și să te transformi.

Lecția 2: Îndrăgostindu-te de persoana nepotrivită, înțelegi ce aștepți de la dragoste

Lecția 2: Îndrăgostindu-te de persoana nepotrivită, înțelegi ce aștepți de la dragoste

Abia după ce ruptura se petrece, începi să analizezi cu atenție relația ta cu cel care a plecat. Înțelegi diferențele sufletești, viziunile distincte și nevoile diferite, care au devenit un zid între tine și persoana de care te-ai îndrăgostit. Înveți mai multe lucruri despre dragostea reală, îți dai seama că este cu totul altfel decât proiecțiile romantice pe care le aveai înainte. Realizezi și ce lucruri aștepți de la omul iubit, să te inspire, să-ți hrănească pasiunile și să țină dragostea vie.

Lecția 3: Înveți cum să iubești și cum să fii iubită

Lecția 3: Înveți cum să iubești și cum să fii iubită

Pe măsură ce relația ta se destramă, începi să înțelegi cum îți dorești să fii iubită, dar și ce înseamnă să iubești cu adevărat, din toată inima. Realizezi că te-ai îndrăgostit de o fantasmă, că omul real este cu totul altfel decât te aștepți, iar aceasta este o lecția foarte important. Atunci când vei căuta o nouă dragoste, vei ști la ce să privești și vei putea iubi o persoană, nu ideea ta despre iubire. În plus, vei ști ce să ceri de la viitorul partener, să-i arăți de la început ce aștepți de la el, pentru ca dragostea voastră să dureze.

Lecția 4: Înveți să apreciezi lucrurile pe care le-ai pierdut

Lecția 4: Înveți să apreciezi lucrurile pe care le-ai pierdut

Chiar dacă ai iubit persoana nepotrivită, timpul vostru împreună a avut și multe momente frumoase, pe care nu le-ai apreciat suficient atunci când s-au întâmplat. Când pierzi o dragoste, îți dai seama că, odată cu ea, s-au dus toate acele lucruri minunate pe care le-ai trăit cu acea persoană. Realizezi că, de acum, va trebui să fii mai atentă la tot ceea ce trăiești, să stai mai mult în prezent și să apreciezi ce primești din fiecare nouă relație.

Surse foto: IStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.4 (5)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta