6 răni emoționale pe care bărbații le duc cu ei în relații dacă n-au fost iubiți în copilărie

6 răni emoționale pe care bărbații le duc cu ei în relații dacă n-au fost iubiți în copilărie
Ramona Jurubita

Copilăria este baza întregii vieți, fiindcă experiențele trăite în primii ani îi pot influența și pe următorii. Când vine vorba de dragoste, relația dintre părinți poate avea un impact uriaș asupra formării copilului. Practic, ea devine modelul său, iar el va urma acele tipare pe care le-a privit de nenumărate ori și le-a memorat.

Ți s-a întâmplat vreodată să ai un partener care avea răni emoționale adânci? Poate ai avut ocazia să discuți cu el și să descoperi povestea lui de viață. Nu-i așa că ți-a vorbit și despre traumele pe care le avea din copilărie? Oricine poate avea astfel de probleme emoționale dobândite, chiar dacă nu își dă seama sau chiar dacă ele nu se manifestă în fiecare zi.

De exemplu, dacă un copil nu primește suficientă dragoste de la familie, va considera că nu merită să fie iubit și apreciat. Apoi, va tânji permanent după mai multă atenție. Asta înseamnă că în relațiile amoroase din viața de adult nu se va mulțumi niciodată cu iubirea primită și va cere mereu mai mult și mai mult.

La fel de grav este și cazul în care își vede tatăl că îi abuzează sau agresează mama. Va prelua acel comportament fără să realizeze că nu este ceva normal. Există multe alte situații care își pot pune amprenta la fel de puternic asupra unui om, iar multe dintre ele au loc în primii ani de viață.

În principiu, totul are legătură cu iubirea, afecțiunea și educația de care avem parte când începem să ne formăm ca indivizi. În galeria foto vei descoperi care sunt cele șase răni emoționale pe care bărbații le duc cu ei în relații dacă n-au fost iubiți în copilărie.

Problemele de atașament provin din răni emoționale Vezi galeria foto » Probleme de furie și agresivitate Lupte cu inteligența emoțională

Surse foto: FreepikFreepik, Pixabay, FreepikFreepik, Pixabay

Surse articol: PowerofpositivitySfhelpPsychcentral

Articolul urmator
De ce bărbații nu pun prea multe întrebări la întâlniri?
De ce bărbații nu pun prea multe întrebări la întâlniri?
Test de cuplu: cat de mult va iubiti?
Incepe quiz
Test de cuplu: cat de mult va iubiti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.