Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

7 feluri în care relația cu un om narcisist o să te distrugă, indiferent de cât de puternică ai fi tu

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

Un narcisist este acel tip care are o părere excesiv de bună despre propria persoană și consideră că toți cei din jurul său trebuie să-l asculte și să-l admire. Lipsit de empatie și orgolios, narcisistul nu ține cont de nimeni, pentru că toți ceilalți sunt pentru el doar publicul menit să-l aplaude.

Dacă ți-e cunoscut un astfel de portret, probabil că știi deja cum te face să te simți un bărbat narcisist. Ai sentimentul că nu contezi deloc în fața lui, că greșești mereu și că tot ce spui este lipsit de sens. Acest tip de partener toxic te poate face să-ți pierzi complet încrederea în tine și să ai sentimentul că nu valorezi nimic.

De aceea, este important să cunoști cele 7 semne care te avertizează că te întâlnești cu un narcisist; odată ce vei fi convinsă de acest lucru, rămâne la latitudinea ta dacă continui această relație distructivă sau îi pui punct și cauți pe cineva care să te iubească și să te aprecieze.

Un bărbat narcisist îți distruge încrederea în tine

Un bărbat narcisist îți distruge încrederea în tine

Unul dintre cele mai obișnuite moduri în care atacă încrederea în tine însăți este să-ți aducă laude prefăcute, iar ulterior să te avalanșeze cu critici și să te facă să-ți pierzi orice urmă de respect de sine. Un bărbat narcisist te ține mereu sub controlul său, făcându-te să-i cauți aprecierile și aducându-te apoi pe marginea prăpastiei cu indiferența și criticile sale.

Narcisistul dă semne de instabilitate

Narcisistul dă semne de instabilitate

Un narcisist nu este niciodată acel tip de partener pe care te poți baza. Nu știi cum va reacționa de la un moment la altul, pentru că stabilitatea sa emoțională este precară. Nu-i poți prezice schimbările bruște de dispoziție și nu-i poți intra în voie cu nimic atunci când este într-una dintre stările lui inexplicabile de cădere psihică. De fapt, acest gen de comportament este o altă manieră de a acapara atenția tuturor și de a te controla.

Un narcisist te face să te simți vinovată, chiar dacă nu ai făcut nimic greșit

Un narcisist te face să te simți vinovată, chiar dacă nu ai făcut nimic greșit

Acesta este unul dintre talentele sale: de a te face să simți că ești mereu în culpă cu ceva, de a-ți aduce acuzații oribile, de a te convinge că ești cea mai rea persoană din lume. Dar trebuie să te ferești de această tactică prin care te ține mereu într-o poziție inferioară și îți arată că nu valorezi nimic în fața sa.

Narcisistul îți poate provoca o stare de confuzie permanentă

Narcisistul îți poate provoca o stare de confuzie permanentă

Atunci când îl întâlnești prima oară, un narcisist te poate încânta, pentru că, atunci când vrea, farmecul său este inegalabil. În felul acesta își face loc în inima și în viața ta, dar aici începe coșmarul. După ce te-a cucerit, narcisistul își schimbă total comportamentul, te învinovățește, îți arată disprețul său, te neglijează. Apoi, din când în când, își arată din nou chipul fermecător, ținându-te astfel prizonieră într-o perpetuă stare de confuzie.

Surse foto: IStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (8)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta