Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

7 sfaturi în dragoste pe care să nu le urmezi niciodată

Ionelia Olteanu

Dragostea este un subiect dificil de abordat, mai ales atunci când vine vorba despre luarea celor mai bune decizii. Nu toată lumea se pricepe la asta, dar, cu siguranță, fiecare știe ce este mai bine pentru propria persoană. Sfaturile celor din jur pot să difere. Familia și prietenii au cele mai bune intenții și vor să își ofere tot sprijinul. Alții poate vor doar să strice o relație oferind sfaturi bazate doar pe gelozie.

Indiferent de sursa vorbelor, chiar dacă par să aibă un scop nobil și să fie cele mai drăguțe din lume, acestea pot avea un impact mai degrabă negativ asupa unei relații. Există anumite sfaturi pe care nu ar trebui să le asculți niciodată, asta dacă vrei să ai parte de o poveste de dragoste sănătoasă și de durată.

figurine tort

Iată 7 sfaturi după care să nu te ghidezi niciodată!

1. „Ar trebui să găsești pe cineva mai bun pentru tine”

Dacă îți dorești o relație doar pentru a obține un profit sau un câștig, atunci ești cu siguranță pe calea greșită. Potrivit psihologilor, partea financiară nu reprezintă un motiv întemeiat pentru care cineva să înceapă sau să termine o relație. În acest fel, poți distruge o căsnicie cu adevărat fericită sau poți începe o viață care să îți aducă orice, mai puțin fericire.

2. „Arată-i cine este șeful! Nu îl lăsa să te domine!”

Înainte de orice, partenerii au roluri diferite într-o relație serioasă, iar asta include și responsabilitatea. Este normal ca fiecare dintre ei să își impună cuvântul la un moment dat. Bineînțeles, asta nu înseamnă că trebuie să fie exclus respectul. Doar înțelegerea reciprocă și respectul pot conduce la o căsnicie puternică și durabilă.

3. „Cere-i să fie romantic!”

Psihologii au descoperit că există o anumită perioadă romantică în cadrul unei relații, care se întâmplă după mai mult timp. Partenerii nu pot trăi permanent de parcă s-ar afla într-o comedie romantică, creând un adevărat moment siropos atunci când se întâlnesc. Este absurd să îi ceri partenerului tău să se comporte tot timpul ca într-o lună de miere. Fiecare relație are diferite faze de dezvoltare, cu propriile sale avantaje.

heart

4. „Nu spune nimic, pentru că o să înrăutățești lucrurile!”

Este aproape imposibil să eviți un conflict atunci când ești într-o relație. Sunteți oameni diferiți și aveți păreri diferite, așa că acest lucru este absolut normal. Atunci când apar, conflictele trebuie rezolvate. În niciun caz nu trebuie să ascunzi ceea ce simți, cu speranța că într-o zi te vei simți mai bine și că totul se va remedia. Acest lucru poate dăuna relației. Nu face pe victima și fii deschisă față de partenerul tău.

5. „Citește-i mesajele. Ai tot dreptul!”

Intervenția în viața personală a partenerului, precum citirea mesajelor, ascultarea convorbirilor telefonice sau urmărirea, este considerată de specialiști primul pas spre un comportament abuziv. Acest lucru dăunează nu doar din punct de vedere fizic, ci și psihic. În niciun caz nu trebuie să iei în seamă acest sfat, pentru că nu vei reuși decât să dezvolți o gelozie inutilă.

6. „Amintește-i că nu e suficient ceea ce are”

Acest sfat este perfect pentru a transforma o mică neînțelegere într-un conflict de toată frumusețea între tine și partenerul tău. Știi că, dacă vrei cu adevărat, poți găsi o mulțime de alte reproșuri pe care să i le faci și să fie mai rău. Specialiștii recomandă să nu aveți astfel de discuții zilnic.

7. „Învață de la mine!”

Exemplul propriu funcționează mult mai bine cu copiii, nu cu partenerii de viață. În niciun caz nu ai de ce să copiezi comportamentul cuiva, pentru că deții propria ta personalitate și ai capacitatea de a lua singură anumite decizii. Atunci când întâmpini dificultăți în relație, nu lua exemplul altor cupluri și nici nu le copia modul de a rezolva lucrurile.

Din exterior, lucrurile par mult mai simple și mai ușor de rezolvat, așa că oamenii vin cu diferite sfaturi pe care tu ești tentată să le asculți. Nimeni nu știe toate detaliile vieții tale, ci doar tu, așa că acest fapt ar trebui să fie suficient pentru a te ghida după propriile reguli.

Surse foto: Pexels

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (9)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!