Adulterul, printre cele mai intalnite motive de divort

Adulterul, printre cele mai intalnite motive de divort

Viorica Ghinea, redactor

Relatiile extraconjugale au existat din totdeauna, chiar daca inainte se apela la sanctiuni barbare sau pedepse umilitoare pentru cei care comiteau acest fapt, unde erau vizate in special reprezentantele sexului frumos. Dorinta de diversificare sexuala si nefericirea din cuplu conduc spre adulter, care se numara printre cele mai intalnite motive de divort.

Ce este adulterul si de ce provoaca traume atat de mari?

Adulterul reprezinta actul sexual al unuia dintre soti cu o alta persoana. Desi ar trebui sa fie un lucru pe care oamenii ar trebui sa il ia in considerare inca de la inceput, in special daca este vorba de o casnicie de lunga durata, totusi inselarea partenerului provoaca traume destul de mari pentru unele persoane. Frica de singuratate reuseste sa ii paralizeze si sa le induca o stare de refugiu intr-o cutie imaginara. Unul dintre cele mai intalnite motive de divort, adulterul provoaca rani profunde celor ramasi in urma. Daca exista copii rezultati din casnicie, lucrurile se complica si se ajunge la un proces complex si de lunga durata, mai ales daca cei doi soti nu reusesc sa ajunga la aceleasi concluzii.

adulter

Daca si tu ai trecut printr-o astfel de situatie, lasa amintirile urate in urma si pastreaza in minte doar momentele placute. Nu-i purta ranchiuna fostului tau sot si nu lasa ca aceasta intamplare nefericita sa iti umbreasca perspectivele de pe planul amoros. Daca lucrurile nu au mers asa cum iti doreai, nu inseamna ca nici pe viitor nu vei gasi un partener care sa pretuiasca mai mult legatura voastra.

Infidelitatea - unul dintre motivele de divort ce nu pot fi trecute cu vederea

In urma unor sondaje realizate in ultimii ani, mai multe persoane au raspuns ca nu ar trece cu vederea infidelitatea partenerului si ca s-ar gandi serios ca acest fapt ar putea sa reprezinte unul dintre cele mai grave motive de divort. Desi romanii nu sunt campioni la acest capitol, asa cum au fost declarati francezii si italienii cu un procent de 55% pentru barbati si intre 34%-32% pentru femei, totusi numarul divorturilor din ultimul timp este ingrijorator, mai ales ca infidelitatea incepe sa se claseze printre cele mai intalnite motive de divort.

Printre alte motive de divort de top sunt si acestea: indiferenta totala, monotonia, violenta, aspectul financiar, lipsa de compatibilitate sexuala.

Care sunt motivele de divort pentru care ai renunta la casnicia ta si cum ai reactiona la adulterul partenerului tau?
Articolul urmator
10 motive, mari și late, pentru care cel/cea de care ești îndrăgostit/ă te ține în sfera prieteniei
10 motive, mari și late, pentru care cel/cea de care ești îndrăgostit/ă te ține în sfera prieteniei
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari
Incepe quiz
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.