Atunci când cineva îți va frânge inima, adu-ți aminte aceste lucruri

Atunci când cineva îți va frânge inima, adu-ți aminte aceste lucruri

Alida Enache

Procesul de vindecare după o despărțire dezastruoasă este anevoios și greu de suportat, uneori chiar prea greu. Îți poți pierde nopțile gândindu-te și întrebându-te constant cum ai ajuns în această situație, unde a dispărut iubirea, ce s-a întâmplat cu acea persoană. Dar, știi... nu e cazul să îți pierzi speranța, căci lucrurile se vor așeza într-o bună zi.

Acum suferi și inima ta e frântă. Viața pare să nu mai aibă niciun sens fără jumătatea ta. Dar dacă, de fapt, acea persoană nu-ți era menită? Dacă altcineva mai bun așteaptă să te vindeci pentru ca mai apoi să-ți ofere dragostea cuvenită?

Imagine cu o femeie blondă tristă care suferă

Un lucru e cert în acest caz: persoana care cândva îți făcea inima să bată mai tare a plecat. Și nu mai ai de ales decât să încerci, cu toate puterile tale, să-ți trăiești viața în continuare și să depășești cumva, suferința Atunci când îți va părea mai dificil să mergi mai departe fără el/ea, adu-ți aminte de aceste lucruri:

1. Dacă crede că adevărat în relația voastră, va lupta pentru ea.

Nu contează cine a inițiat despărțirea, până la urmă. Dacă el/ea se vede cu adevărat la brațul tău în viitor, va face tot posibilul pentru ca relația voastră să funcționeze și să prospere. Nu-i va fi ușor să te lase, pur și simplu, să pleci din viața sa.

Știi, într-o poveste de iubire, modul în care funcționează mințile oamenilor, de cele mai multe ori, este foarte simplu și ușor de anticipat. Persoana care te iubește se va implica și se va dărui întrutotul, iar cea care nu te vrea, cu adevărat, în viața sa va găsi întotdeauna scuze. Dacă fostul tău iubit/fosta ta iubită nu a mai dat niciun semn după despărțirea voastră și a trecut deja un timp îndelungat de când v-ați separat, probabil că este timpul să mergi mai departe... fără el/ea.

2. Recunoaște că suferi... Nu este un semn de slăbiciune.

Atunci când te îndrăgostești, ajungi, inevitabil, să împărtășești multe părți din tine cu acea persoană. Îi permiți să te vadă atât în exterior, cât și să-ți cunoască sufletul. Vă creați multe-multe amintiri minunate împreună, sperând sau crezând că nu vor veni, neapărat, vremuri mai dificile la un moment dat.

Ei bine, odată ce cel/cea pe care îl/o iubești dispare din viața ta, te-ai putea simți incomplet/ă. Într-adevăr, acea persoană a lăsat un gol imens în viața și inima ta, iar acum pare atât de greu să îl umpli. Aceasta este cea mai dureroasă parte a unei despărțiri: ideea de a o lua de la capăt pe cont propriu.

Este perfect în regulă să recunoști că ești speriat/ă. Este perfect în regulă să recunoști, măcar în fața ta, că suferi. Procesul de vindecare după o despărțire va deveni mult mai ușor de gestionat dacă îți vei oferi ție, înainte de toate, sinceritate și înțelegerea necesară.

3. Nu va veni sfârșitul lumii doar pentru că v-ați despărțit.

Ei bine, la început poate că viața ta a luat sfârșit, dar, în realitate, lucrurile nu stau deloc așa. Timpul nu se oprește în loc și nici ceasul din ticăit. Soarele, bineînțeles, va răsări și mâine, iar toată lumea, inclusiv tu, își va continua sarcinile obișnuite de zi cu zi.

Dacă ai nevoie de timp pentru a-ți vindeca durerea, nu ezita să-ți iei o pauză de la responsabilitățile tale. Te va ajuta să stai, pur și simplu, în liniște și să reflectezi la tot ceea ce s-a întâmplat. Dar, știi, nu vei putea face asta la nesfârșit și nu e nimic greșit în acest fapt. Va trebui, la un moment dat, să te întorci la viața ta normală și să te bucuri în continuare de toate acele lucruri care îți aduc zâmbetul pe buze... chiar dacă el/ea nu mai e în preajma ta. Până la urmă, nu ai de ales decât să înveți să trăiești cu durerea. Într-o bună zi, suferința va dispărea.

4. Ai din nou timp pentru tine. Ce bine!

Când a fost ultima dată când ai făcut ceva sau ai luat o decizie fără să iei în considerare sentimentele sau opiniile persoanei iubite? Cât timp a trecut de când nu ai mai făcut ceva numai și numai pentru sufletul tău?

Este frumos să fii alături de persoana pe care o iubești, să fii altruist/ă și să faci lucruri cu și pentru ea, sigur că da. Dar, pe parcursul acestei călătorii numite relație, ți-ar prinde bine să îți acorzi ție însuți grija și atenția de care ai nevoie. Și ghici ce?Exact asta îți oferă o despărțire: timp și spațiu în care să ai grijă de tine, de inima ta. Te poți bucura, cu adevărat, de singurătate. În felul acesta, te-ai putea reîntâlni pe tine, cel/cea autentic/ă, fără vreo influență din partea altora.

5. Iertarea s-ar putea să nu fie ușoară, dar cu siguranță te va ajuta să mergi mai departe.

Am înțeles. Iertarea, în acest caz, reprezintă un act eroic și este rezervată oamenilor cu inima blândă și bună. Nu este deloc ușor să-i dăruiești unei persoane care ți-a frânt inima înțelegerea și iertarea ta, dar este cel mai bun lucru pe care l-i putea face.

Poți depăși o despărțire mult mai ușor dacă alegi să ierți acea persoană. Să o ierți pentru că te-a lăsat baltă, pentru că te-a făcut să suferi, pentru că nu a luptat pentru tine.

Acest lucru nu se va întâmpla peste noapte și nici nu există un termen limită pentru îngăduire. Dar ai putea începe de pe acum, încetul cu încetul, zi de zi, să ierți... Eliberându-te de sentimentele negative pe care le ai față de el/ea, vei reuși să te întorci mai repede la viața ta normală.

6. Uneori, chiar și cea mai bună și semnificativă relație ar putea lua sfârșit.

Lucrurile nu pot rămâne pe linia de plutire la nesfârșit, oricât de mult te-ai zbate ca asta să fie posibil. Există anumiți factori, de la caz la caz, care pot distruge chiar și cea mai profundă și stabilă legătură.

Relațiile nu sunt deloc ușor de gestionat și nu este greșit să recunoști că lucrurile nu sunt întotdeauna perfecte. Dacă cineva încetează, dintr-o dată, să se mai implice într-o poveste de iubire, totul o va lua inevitabil la vale. Tocmai de aceea, în fiecare zi, undeva în această lume, o căsnicie se încheie cu un divorț dezastruos sau o relație se destramă.

Aproape toți trecem prin asta sau am putea trece la un moment dat. Sigur, gândul la asta nu înlătură în mod absolut durerea, dar te poate face să te simți mai puțin singur/ă.

7. Cineva mai bun abia așteaptă să te cunoască.

Da, este posibil să găsești pe cineva mai bun! Dacă te gândești la asta, cu siguranță că există o persoană potrivită pentru tine acolo undeva, care abia așteaptă să te cunoască și să te iubească. Într-o lume cu 7 miliarde de oameni, o persoană specială îți este destinată ție, fără doar și poate.

Sunt șanse ca, de-a lungul lunilor și anilor, să întâlnești diferite și numeroase persoane care îți vor demonstra că fostul tău/fosta ta nu era nici pe departe perfect/ă.

Ți-ai învățat lecțiile, ai avut parte de experiențe semnificative și ai ajuns să te cunoști mai bine pe tine însuți. Și astfel, atunci când vei avea o imagine foarte clară și puternică asupra sinelui și vei știi exact ceea ce ai nevoie, Universul va face tot posibilul să trimită în calea ta acea persoană specială pe care o meriți.

8. Nu te împotrivi! Lasă oamenii să plece!

Oricât de greu ți-ar fi să înțelegi acest lucru, va trebui, până la urmă, să accepți că acea persoană a plecat din viața ta. Poate că în acest momentul viitorul nu se arată deloc strălucitor și poate că ți se pare ciudat să-ți desfășori viața fără fostul tău/fosta ta. Dar gândește-te că ai dus-o bine chiar și înainte să îl/o cunoști pe el/ea, așa că acum de ce nu ai face-o?

În unele zile, te-ai putea simți de-a dreptul singur/ă, dar îți vei găsi puterea de a depăși astfel de momente. Pur și simplu, trebuie să înveți să-ți duci existența și fără el/ea, trebuie să îl/o eliberezi. Oamenii, în mare parte, sunt doar simpli trecători în drumul nostru prin viață și tocmai de aceea trebuie să învățăm să ne luăm adio. Fără resentimente. Fără regrete.

9. Nu poți controla nimic altceva în afară de propria ta viață.

Nu contează ce face el/ea acum sau cum se descurcă, căci, până la urmă, nu mai este treaba ta. Dacă vrea să se vadă cu o altă persoană, este liber/ă să facă acest lucru. Iar tu nu poți controla situația și nu poți avea vreo influență asupra deciziilor sale.

Singurul lucru pe care îl poți controla, în acest caz, este viața ta, este modul în care alegi să depășești suferința. Trebuie să găsești modalități de a te reîntâlni cu tine însuți, de a te redescoperi.

Nu-ți pierde timpul comparându-te cu cel/cea care ți-a frânt inima. Doar pentru că se pare că te-a uitat complet, nu înseamnă că trebuie să te afli și tu în același punct de vindecare. Nu te grăbi! Ia totul treptat și vei vedea că lucrurile se vor rezolva.

10. Mai ai atât de multe lucruri de văzut și lecții de învățat.

Universul îți pregătește multe alte surprize. Nu uita că viața ta nu se încheie cu o despărțire. Ești încă atât de tânăr/ă și ai atât de mult timp în fața ta. Această agonie pe care o trăiești acum nu va mai conta într-o bună zi. Încă mai ai atât de multă iubire de primit și de oferit, la rândul tău. Cineva, undeva, chiar așteaptă să se bucure de dragostea ta.

Sunt multe lucruri minunate care ți se vor întâmpla și care îți sunt menite. Mai ai atât de mulți oameni de întâlnit, atât de multe alte locuri de vizitat și atât de multe zile de trăit.

Nici măcar nu are rost să regreți această despărțire, care, cu timpul, se va dovedi revelatoare. Poți doar să înveți din ea, poți să înveți din suferință. Fii recunoscător/recunoascătoare că s-a întâmplat și speră, în continuare, că următoarea ta poveste de iubire va avea un final fericit!

Citește și: Umorul și iubirea: determinăm viitorului relației după cum bărbatul o face să râdă pe femeie

Surse foto: Unsplash

Surse articol: Thoughtcatalog, Thinkaloud, Medium

Articolul urmator
8 lucruri pe care să le iei în considerare dacă vrei să ai o relație cu un bărbat mai în vârstă
8 lucruri pe care să le iei în considerare dacă vrei să ai o relație cu un bărbat mai în vârstă
Cine îți va frânge inima?
Incepe quiz
Cine îți va frânge inima?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (12)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - cuplu

    1. Importanța detaliilor în organizarea nunții tale de vis (97 vizite)