Bărbatul meu decide el cu ce să mă îmbrac. Ce se ascunde în spatele unui astfel de obicei

Bărbatul meu decide el cu ce să mă îmbrac. Ce se ascunde în spatele unui astfel de obicei

Alida Enache

Partenerul tău nu te lasă să ieși din casă îmbrăcată așa cum îți dorești tu? Nu este niciodată mulțumit de ținuta ta? Îl dezamăgesc aparițiile tale? Nu este de acord cu stilul tău și încearcă să te determine să îl schimbi? Ei bine, îmi pare rău să îți spun asta, dar bărbatul tău încearcă să te controleze. Deși acest gest ți se poate părea extrem de nesemnificativ acum, cu timpul, el s-ar putea transforma într-un abuz de toată frumusețea.

Iubirea față de o un alt om nu ar trebui să te determine să faci prea multe compromisuri, să uiți cine ești și chiar să renunți la plăcerile tale. Nu, dragostea ar trebui să fie înfloritoare, liniștitoare. Ea aduce evoluție, pace, susținere și respect, iar controlul nu-și poate face nicicum loc în această ecuație.

Imagine cu un bărbat care ceartă o femeie supărată

Dacă partenerul tău încearcă să te convingă să fii și să arăți așa cum își dorește el, cel mai probabil că are o problemă pe care tu nu ar trebui să o lași neobservată. Află din rândurile de mai jos ce este de făcut atunci când iubitul tău începe să-ți zică cum să te îmbraci!

Ce să faci atunci când bărbatul tău încearcă să controleze felul în care te îmbraci

  1. Adu-ți aminte că ai propria ta personalitate. Relația ta nu este menită să te dezbrace complet de personalitate sau să îți fure din demnitate, ci dimpotrivă. Aceasta ar trebui să te întărească și să-ți dea putere. Partenerul tău nu este în poziția de a-ți spune ce să faci, ci ar trebui să te susțină în ceea ce ți-ai pus tu în minte. Te poate ajuta să evoluezi și să-ți atingi obiectivele, susținându-te așa cum știe el mai bine. Într-o poveste de iubire, niciunul dintre parteneri nu îl deține pe celălalt și nici nu ar trebui să încerce să-i ghideze viața. Până la urmă, o relație în care ești controlată, chiar se bazează pe iubire?
  2. Acceptă faptul că te îmbraci pentru tine. Te îmbraci numai și numai pentru tine și nu ar trebui să ții vreodată cont de părerea altcuiva. Dacă te întrebi deseori ce va spune iubitul tău când te va vedea cu o anumită ținută pe tine, cel mai probabil te lupți cu de stimă de sine scăzută. Nu este nimic greșit în a te îmbrăca într-un anume fel anume pentru a-ți impresiona partenerul sau pentru a-l surprinde cu o ocazie specială, dar asta nu înseamnă că trebuie să porți doar haine care îi plac lui. Te place pentru ceea ce ești sau doar încearcă să te schimbe după bunul plac?
  3. Nu te poate controla, iar el ar trebui să știe asta. Ai stilul tău de a te îmbrăca dinainte să fii cu el, așa că de ce l-ai schimba acum doar pentru că ai început o relația cu acesta? Cel mai probabil că a uitat să te anunțe de la bun început că-și va dori să te controleze și nici nu este de mirare că s-a întâmplat asta. Adu-i aminte că, înainte de toate, alegerile tale vestimentare (și orice altceva) depind doar de tine și că el nu are niciun rol în asta. Nu-i permite să te controleze din niciun punct de vedere deoarece aceasta este doar o altă formă de abuz.
  4. Spune-i că nu îți place atitudinea pe care o are de tine. Cum altfel să afle că nu și fericită cu felul său de a fi dacă nu îi comunici asta? Explică-i că nu îți place atitudinea pe care o are față de stilul tău vestimentar și roagă-l să aducă o schimbare în comportamentul său. De asemenea, poți încerca și să afli de ce are această abordare față de felul în are te îmbraci. Este gelos? Chiar nu-i place stilul tău? Sau simte nevoia de a te controla cu absolut orice? În funcție de “gravitatea” problemei, puteți căuta împreună o soluție.
  5. Nu uita că vei ajunge să te urăști dacă faci compromisuri prea mari pentru bărbați. Fără doar și poate, compromisul este un lucru pe care fiecare partener trebuie să îl facă atunci când este într-o relație. Cu toții suntem atât de diferiți chiar și atunci când pare că ne asemănăm și tocmai aceste deosebiri aduci deseori conflicte sau compromisuri într-o relație. Da, este perfect normal să faci concesii pentru partenerul tău, însă nu ar trebui să-l lași vreodată să te discrediteze. Iubirea adevărată, oricât de dificilă ar fi ea, nu va aduce prea multă durere în viața ta. Acțiunile celui pe care îl iubești nu ar trebui să-ți afecteze vreodată sănătatea mintală... sau chiar trăsăturile de personalitate. Nu te compromite pe tine doar din dorința de a-ți satisface partenerul. Înainte de toate, tu ești cea mai importantă! Imagine cu o femeie supărată care ține haine în mână
  6. Stabilește-ți câteva limite foarte clare. E evident că doar tu ai putea să-i oferi lui ocazia de a te controla. Și tot tu ești cea care ar putea opri un astfel de abuz. Decide-te ce ai putea accepta din partea lui și ce nu pentru a-ți putea stabili câteva limite foarte clare. Discută deschis cu el despre această hotărâre și roagă-l să ți-o respecte. Dacă te iubește cu adevărat, cu siguranță că te va înțelege și va încerca să facă tot posibilul pentru a te mulțumi.
  7. Înțelege că s-ar putea să nu fie el partenerul potrivit pentru tine. Chiar dacă îți poate fi greu să accepți acest lucru, nu ar trebui să aștepți să ajungi în punctul în care nu vei mai avea de ales decât să fugi de el. Chiar și simplul fapt că încearcă să controleze felul în care te îmbraci ar putea sugera că are anumite probleme și că încearcă să te abuzeze. Agresiunile nu sunt doar fizice, nu uita asta. Nu ar trebui să mai stai nici măcar o secundă în plus lângă omul care îți poate afecta sănătatea mintală și stima de sine, într-un fel sau altul. Dacă nu este dispus să-ți respecte decizia, cel mai probabil că nu este bărbatul care credeai tu că este.
  8. Acceptă faptul că nu este vina ta. Nu, nu este vina ta că el are o problemă de atitudine sau o tulburare de comportament. O avea și dinainte să te cunoască pe tine, doar că a reușit să o ascundă eroic la începutul relației voastre. Nu ești tu de vină pentru faptul că el încearcă să te controleze sau pentru că nu te îmbraci după preferințele sale. Un bărbat care este profund îndrăgostit de tine nu va încerca vreodată să te manipuleze în niciun fel. Atunci când partenerul tăi își dorește să te schimbe, este un semn evident că are câteva probleme cu el pe care ar trebui să și le rezolve singur.
  9. Încurajează-l să ceară ajutor. Dacă consideri că dificultatea pe care o are este remediabilă, cel mai bine ar fi să îi sugerezi să ceară ajutorul unui specialist. Mai mult, dacă îl iubești cu adevărat și vrei să treci prin acest proces cu el, ai putea chiar să mergi la terapie alături de acesta. Dacă este dispus să își rezolve problemele, este clar că ține nespus de mult la tine și că nu ți-a greșit în mod intenționat. Orice ce ar fi, nu lăsa situația să se agraveze și acționează cât de repede poți.
  10. Ia în calcul și faptul că va trebui să te desparți de el. Da, simpla lui nevoie de a te controla ar trebui să te sperie și chiar să te facă să te gândești că relația voastră este sortiră eșecului. Dacă nu va fi dispus să te asculte sau să facă terapie, nu ai ce face decât să îl părăsești. Chiar dacă îl iubești extraordinar de mult, nu ai putea rămâne tot restul vieții alături de acesta. Controlul se va transforma cu timpul în abuzuri chiar mai serioase de atât. Sigur nu vrei să ai parte de așa ceva!

Tu ce crezi? Ai avut parte de așa ceva până acum?

Citește și: Ce să faci și ce să nu faci când te desparți de persoana iubită

Surse articol: Hernorm, Romantific, Teenvogue

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Cele mai multe „căsnicii fericite" durează doar datorită unui singur lucru - răbdarea femeilor
Cele mai multe „căsnicii fericite" durează doar datorită unui singur lucru - răbdarea femeilor
Ce iti ascunde iubitul tau?
Incepe quiz
Ce iti ascunde iubitul tau?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.