Ce să faci și ce să nu faci când te desparți de persoana iubită

Ce să faci și ce să nu faci când te desparți de persoana iubită

Alida Enache

Uneori, despărțirile sunt cu adevărat benefice și mai mult decât necesare. Chiar dacă îți iubești nespus de mult partenerul/partenera, ai putea simți că relația voastră te distruge încetul cu încetul și că nu sunteți făcuți unul pentru celălalt.

Despărțirile dor, fără nicio urmă de îndoială. Despărțirile dor chiar și atunci când tu ai fost cel/cea care a ales să meargă pe un drum diferit. Până la urmă, există foarte multe motive care ar putea duce la destrămarea unei povești de dragoste. Oricât de mult ți-ai dori să tragi cu dinții de iubirea voastră, ea pur și simplu nu este menită să dureze, iar tu știi asta. Tot ce poți face într-o astfel de situație este să accepți și să încerci să mergi mai departe... de una singură/unul singur.

Imagine alb-negru cu o femeie și un bărbat care stau unul lângă celălalt

Dacă te-ai decis deja că a venit momentul să te separi de cel/cea cu care te-ai iubit până acum, te invităm să descoperi în rândurile de mai jos șase reguli esențiale de care trebuie să ții cont înainte de a face asta.

Ce să faci și ce să nu faci când te desparți de persoana iubită

  1. Fii sincer/ă. Atunci când ești într-o relație cu cineva este absolut necesar să fii onest/ă. Nu te poți deschide față de cel/cea pe care îl/o iubești decât dacă îi oferi toată sinceritatea ta atunci când îi vorbești despre sentimentele și experiențele tale. Chiar și atunci când te gândești să te desparți de acea persoană, nu este cazul să te închizi în tine și să îți ascunzi emoțiile, ci trebuie să-i spui direct care sunt temerile sau îndoielile tale.
    Mai mult, dacă consideri că există șanse să vă rezolvați problemele, poți face asta prin a discuta sincer și deschis cu partenerul tău/partenera ta. În schimb, dacă nu-ți mai dorești să continui acea relație, cel mai bine ar fi să-i comunici și lui/ei asta. Până la urmă, nimănui nu-i place să fie luat prin surprindere atunci când vine vorba despre o despărțire!
  2. Nu-i da speranțe false. Dacă știi deja cu certitudine că povestea voastră de dragoste nu mai are niciun viitor, nu încerca să-i dai speranțe false iubitului tău/iubitei tale. Altfel îi vei frânge inima. Nu are rost să îl/o induci în eroare pentru ca mai apoi să-și piardă timpul învinuindu-se și întrebându-se la nesfârșit unde a greșit. Adu-ți aminte că nici tu nu ți-ai dori să fii într-o astfel de situație. Dacă iubești cu adevărat acea persoană și dacă o respecți, ar trebui să îi oferi sinceritatea ta, indiferent de situație.
  3. Vorbește-i. Te-ai decis să închei această relație, însă nu știi exact cum să faci asta. Ei bine, ideal ar fi să vorbești cu persoana respectivă... verbal. Nu, nu ajunge să-i trimiți un mesaj, un mail, o scrisoare sau orice altceva. Trebuie să-ți faci curaj și să-i vorbești față în față, în timp ce îl/o privești în ochi. Chiar dacă ți se pare inconfortabil, nu ai avea de ales. Acesta este singurul mod corect de a-i spune cuiva că nu-ți mai dorești nimic alături de el/ea.
  4. Nu te despărți în public. Știi doar că despărțirile aduc durere, suferință și chiar disperare. Nimeni nu și-ar dori să fie în văzul tuturor atunci când primește o veste proastă. O separare publică ar putea face ca acea persoană să se simtă umilită sau batjocorită, iar tu cu siguranță că nu vrei să creezi o astfel de circumstanță. Dacă te-ai decis să pui stop relației voastre, cel mai bine ar fi să o faci fără martori, într-un loc retras. Astfel veți putea vorbi deschis despre sentimentele voastre, fără să vă simțiți judecați de alții.
  5. Respectă-i sentimentele. Atunci când ai decis să te desparți de o persoană dragă, ultimul lucru pe care ai vrea să îl faci este să-i frângi inima. Tocmai de aceea ar trebui să cauți cel mai puțin dureros mod posibil de a face asta. Până la urmă, trebuie să ții cont și de sentimentele lui/ei, mai ales dacă aveți atât de multe amintiri frumoase împreună. Alege un moment potrivit și pregătește-ți un discurs onest, deloc jignitor. Asigură-te că nu pui stop relației chiar într-una din zilele sale proaste când are nevoie de sprijinul tău.
  6. Nu pleca fără să-ți iei la revedere. Nu poți să dispari pur și simplu fără vreun avertisment, lăsându-ți fostul partener/fosta parteneră într-o confuzie totală. Cu siguranță că nu vrei să-i aduci și mai multă suferință! Chiar dacă ți se pare mai ușor să pleci fără să spui nimic, nu este deloc corect față de el/ea să faci asta. Găsește-ți curajul de a-i spune ce simți și ce crezi, confruntându-l/confruntând-o față în față.

Viața este prea scurtă pentru a sacrifica fericirea unei persoane care ți-a fost aproape mai mult timp. Gândește-te înainte de toate că nici ție nu ți-ar fi plăcut să fii lăsat/ă cu ochii în soare. Cel mai bine ar fi să-ți iei la revedere de la acesta/aceasta exact cum ți-ai dori să-ți spună ție cineva adio.
După ce te-ai despărțit, încearcă să rupi contactul cu fostul/fosta pentru a nu-i lăsa impresia că există șansă de împăcare. Dă-i timp să se vindece și dă-ți și ție ocazia de a înțelege mai bine ce a mers rău între voi doi. În felul acesta vei știi ce să eviți într-o relație viitoare.

Tu ce crezi? Te-au ajutat aceste sfaturi?

Citește și: De ce întâlnirea persoanei potrivite la momentul nepotrivit îți poate frânge inima

Surse articol: Cluber, Insider, Glamour

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Doar îți irosește timpul? Opt semne că e timpul să te desparți de el/ea
Doar îți irosește timpul? Opt semne că e timpul să te desparți de el/ea
Ce greseli faci atunci cand vine vorba de barbati?
Incepe quiz
Ce greseli faci atunci cand vine vorba de barbati?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.