Când iubești pe cineva, nu vei mai fi aceeași ființă încăpățânată dintotdeauna

Când iubești pe cineva, nu vei mai fi aceeași ființă încăpățânată dintotdeauna

Ramona Jurubita

Poți fi cel mai dur om din lume și poți avea în jurul tău cele mai înalte ziduri văzute vreodată. Când te îndrăgostești, nimic nu mai e la fel și e nevoie de o singură privire ca inima de gheață să ți se topească. Poate ai crezut toată viața că ești de fier, dar acum te privești în oglindă și vezi cum te înmoi ca o înghețată lăsată la soare? Ah, ce putere de nedescris are iubirea!

Tot sensul existenței tale se schimbă și renunți la orgoliu instant. Când iubești pe cineva, nu lași încăpățânarea să îți pună piedici. Nu pleci la prima neînțelegere, nu te desparți de partenerul tău, pur și simplu, pentru că nu reușiți să ajungeți la un consens în legătură cu un lucru mărunt.

Când iubești pe cineva, accepți să faci compromisuri ca să te asiguri că totul va funcționa. Îți dai seama că nu este în regulă să pretinzi tot timpul că ai dreptate. Realizezi, de asemenea, că nu trebuie să te agăți cu încăpățânare de singurul argument pe care îl ai.

Miri care se sărută sub luminile artificiilor.

În momentul în care simți că te-ai îndrăgostit cu tot sufletul tău, încerci să vezi punctul de vedere al partenerului tău. Asculți tot ce are de spus pentru că îl respecți suficient și înțelegi că sentimentele sale sunt valabile și dacă nu ești de acord cu ele. Vocea jumătății tale merită să fie auzită, iar tu va trebui să lași puțin de la tine și să îi arăți că ești un bun ascultător.

Atunci când iubești pe cineva, nu excluzi din start propunerile sale și nu îți dai ochii peste cap atunci când te invită să mergi alături de el într-o aventură. De asemenea, dacă partenerul este entuziasmat să vadă un anumit film, să meargă la un concert sau la o piesă de teatru, ar trebui să fii de acord cu o ieșire în doi.

Dacă iubești pe cineva, ești partenerul său de viață și pe viață. Trebuie să încerci să faci și ce îi place lui, mai ales dacă el a renunțat de prea multe ori la dorințele sale pentru a le îndeplini pe alte tale.
Este important să găsești un echilibru și uneori să i te alături în activitățile pe care le face. Măcar încearcă să te simți bine ca să nu îi strici distracția. Ar fi complet greșit să îți petreci întreaga seară plângându-te sau amintindu-i că ai mers în acel loc doar pentru el. Poate nu îți doreai să fii acolo, dar întreabă-te de câte ori sufletul tău pereche s-a aflat în aceeași ipostază.

Important este să te bucuri de timpul de calitate petrecut împreună și să observi dacă preferi să fii cu acel om în orice împrejurare decât să fii cu oricine altcineva în cel mai frumos loc din lume.

Când iubești pe cineva, ajungi să faci lucruri pe care nu credeai că le vei face vreodată. Ești de acord să vizitezi locuri noi, să guști preparate culinare exotice, să cunoști oameni noi și să te integrezi în alte cercuri sociale.

În iubire faci tot ce este necesar pentru a-ți vedea partenerul fericit - iar el va proceda la fel. Relația voastră ar trebui să fie bazată pe reciprocitate. Ar trebui să învățați lucruri noi unul de la celălalt și să vă învățați lucruri noi unul pe celălalt. Aceasta este una dintre cele mai frumoase lecții pe care o învață un cuplu - faptul că uneori ai nevoie de altcineva ca să ajungi să experimentezi o perspectivă nouă.

Când iubești un om, lași orice pretenție în urmă și nu te aștepți ca el să se lase controlat ușor. Ar trebui să luați decizii împreună, să vă consultați de fiecare dată.

Îți poți păstra independența într-o relație fără a refuza cu încăpățânare să faci compromisuri

Atunci când iubești pe cineva, trebuie să te comporți ca de la egal la egal. Trebuie să oferi la fel de mult pe cât primești. În plus, ar fi cazul să te aștepți să nu obții întotdeauna ceea ce dorești - și asta este în regulă. Uneori, să-ți vezi partenerul zâmbind este mai important decât să vezi cum crește ego-ul tău. Vei constata că să faci un compromis este mai important decât să ai satisfacția că ai câștigat o ceartă.

Bineînțeles că este permis oricând să ai o opinie care diferă de cea a partenerului tău. Ai voie să spui ce gândești, dar trebuie să îi dai și lui șansa de a-și spune părerea. Trebuie să îl asculți și să realizați un schimb de informații. Ca să primești, e nevoie să dai – așa se întâmplă într-o relație sănătoasă.

Reciprocitatea stă la baza unui cuplu format din doi parteneri care știu ce vor și care nu se gândesc doar la propria persoană. Dacă ai fost un om individualist multă vreme, poate îți va fi greu să te obișnuiești cu un nou stil de viață, dar în timp vei învăța să fii jumătatea perfectă.

Acest articol este o adaptare a articolului publicat pe Thought Catalog.

Descoperă: cele 10 semne care arată că ești, în sfârșit, în relația pe care o meriți

Surse foto: iStock

Surse articol: ThoughtcatalogMydrollNewsbreak

Articolul urmator
Cum poti sa-ti dai seama daca un barbat este disponibil emotional in mai putin de 15 minute
Cum poti sa-ti dai seama daca un barbat este disponibil emotional in mai putin de 15 minute
Cat de incapatanata esti?
Incepe quiz
Cat de incapatanata esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.