Nu Skin

Top 15 destinații de vis: descoperă cel mai frumos loc din lume!

Laura Voica

Călătoria către cel mai frumos loc din lume este singurul lucru care poate fi cumpărat și care te face mai bogat. Îţi propunem 15 locuri spectaculoase, pe care sigur vei dori să le descoperi. Aşadar, pune-ţi centura şi hai să explorăm construcţii arhitecturale uimitoare, paradisuri tropicale, munţi în culorile curcubeului şi multe alte locuri care îţi vor tăia răsuflarea. La final, tu decizi care este cel mai frumos loc din lume!

Top cele mai frumoase locuri din lume

Bora Bora

Bora Bora este o insulă care a fost cândva un vulcan, însă acesta a dispărut în timp și a luat naștere o barieră de recif. Aici vei găsi o apă limpede, de un albastru uimitor, fără prea multe valuri, transformând astfel zona într-un sanctuar al frumuseţii şi liniştii.

 

A photo posted by Luxe Resorts (@resortsmagazine) on

Victoria Falls

Se învecinează cu Zambia și Zimbabwe și este cea mai mare cascadă din lume din punctul de vedere al suprafeței ocupate. Cascada transportă în cădere o cantitate uimitoare de 1.088 de metri cubi de apă pe secundă, pe o stâncă a cărei înălţime măsoară 106 metri. Vei fi martora unui spectacol al naturii!

 

A photo posted by Ali Ahmad (@heterodoxhomosapiens) on

Munții curcubeu din Zhangye Danxia, China

Cine a spus că doar pe cer apare curcubeul? În China există munţi curcubeu, unici în lume. Culorile dramatice pe care le vei găsi în aceşti munţi sunt rezultatul urmelor de minerale care colorează nisipul în roşu, verde şi galben.

Castelul Neuschwanstein din Germania

Un castel din secolul al XIX-lea, în sudul Germaniei, este sursă de inspiraţie pentru producţia Disneyland „Frumoasa Adormită”. Acest castel german este vizitat în mod regulat în lunile de vară şi reprezintă un simbol de refugiu și pace.

 

A photo posted by Living Europe (@living_europe) on

Yellowstone National Park

Este cel mai vechi parc național din SUA și, probabil, din lume. Imaginează-ţi că, în timp ce te plimbi în acest parc, la trei metri de tine vei vedea bizoni şi alte animale sălbatice, multe dintre ele pe cale de dispariţie.

Insula Svalbard

Este situată în Oceanul Arctic, în nordul Europei Continentale. Svalbard este cea mai nordică aşezare care are o populaţie permanentă. În timpul unei plimbări prin Svalbard nu este neobișnuit să vezi urși polari, reni și, probabil, o vulpe arctică.

insula Svalbard

Templele din Bagan

Bagan este unul dintre cele mai mari situri arheologice din lume. Aici se găsesc cele mai mari temple budiste, dintre care cele mai multe datează din secolele XI - XII. Pe o suprafață de aproximativ 26 de kilometri pătrați se găsesc peste 2000 de stupe (o clădire religioasă budistă, în formă de movilă, care conține relicve budiste, cum ar fi cenușa unui călugăr și care poate fi folosită uneori ca loc de meditație) și temple care, împreună cu multitudinea de copaci, creează un decor fascinant.

 

A photo posted by Gürcan Kadagan (@gurcan_kadagan) on

Orașul antic Petra

Oraşul antic Petra îl poţi găsi în Iordania şi reprezintă o capodoperă arhitecturală. Construit în stâncă, Petra a fost sculptat încă din 312 î.H. A fost inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO și a fost descoperit de lumea occidentală abia în 1812. Nu degeaba orașul Petra este una dintre cele șapte minuni ale lumii.

petra

Machu Pichu

Bineînţeles că din lista noastră nu putea lipsi Machu Pichu. O excursie pe vârful muntelui Machu Pichu îţi va oferi o privelişte de neuitat a civilizaţiei incașe. Acest loc de poveste a fost construit în 1450 și a fost ocupat aproximativ 100 de ani, până la cucerirea spaniolă. Situat în inima unui lanț muntos acoperit de o vegetație densă, Machu Pichu este cel mai spectaculos sit din vechiul Peru. 

 

A photo posted by Meera (@bitesandstyle) on

Veneţia

Veneția, orașul pe apă, este construit pe 118 insule mici, care sunt separate printr-o vastă rețea de canale. Orașul a fost construit în laguna venețiană și este unic în lume din acest punct de vedere.

venetia

Marea Piramidă din Giza

În căutarea celui mai frumos loc din lume, îţi propunem una dintre cele șapte minuni ale lumii antice, Piramida din Giza, situată în El Gaza, Egipt. Piramida a fost construită ca un mormânt în 2560 î.H., pentru faraonul egiptean Khufu. Până în 1889, când s-a construit Turnul Eiffel, a fost considerată cea mai înaltă construcție din lume. Are o înălțime de 138 de metri, latura de 227 de metri și cuprinde peste 2,5 milioane de metri cubi de piatră. Potrivit lui Herodot, construcția sa a durat aproximativ 20 de ani și 100.000 de oameni au lucrat la aceasta.

marea piramida din Giza

Templul antic Ta Prohm

Acest templu a deservit ca mănăstire budistă şi universitate, fiind păstrat, până în prezent, în mare parte așa cum a fost gândit. Ce este spectaculos la această construcție: comuniunea stilului arhitectural cu natura îmbracă templul într-o armonie perfectă.

templul Ta Prohm

Cappadocia, Turcia

În Turcia există un oraş întreg săpat în stâncă: Cappadocia. Iar dacă acest lucru nu ți se pare îndeajuns de spectaculos, frumuseţea oraşului atinge cote maxime când cerul este presărat cu baloane cu aer cald, una dintre principalele atracţii turistice ale sale.

Rio de Janeiro

Un cadru natural frapant îl găsești în Rio de Janeiro, una dintre cele mai frumoase oraşe din lume. Orașul este faimos pentru plajele sale, Copacabana și Ipanema, cu hoteluri așezate de-a lungul lor, pentru statuia monumentală Cristo Redentor (Hristos Mântuitorul) de pe muntele Corcovado, precum și pentru carnavalul din Rio. Foarte puţină lume ştie că sculptorul chipului lui Iisus este românul Gheorghe Leonida.

 

A photo posted by @_holiday_destinations on

Marele Zid Chinezesc

Marele Zid Chinezesc, construcţie gigantică a lumii antice, are o lungime de 10.000 de kilometri, este vechi de mii de ani şi poate fi văzut din spaţiu. Zidul a fost construit cu scopul de a apăra granița Imperiului Chinez de atacurile popoarelor nomade din nordul Chinei. Nu e de mirare că această construcţie are un loc asigurat în lista noastră.

marele zid chinezesc

Cu siguranţă există mii de locuri care ar fi meritat un loc în acest top. Tocmai de aceea, îţi lansăm o dublă provocare: spune-ne care dintre aceste locuri merită titlul de cel mai frumos loc din lume şi, dacă nu se află menţionat aici, spune-ne care ar fi acesta în secțiunea dedicată comentarilor.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (6)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta