Când o femeie oferă celorlalți prea mult, întotdeauna va primi mai puțin

Când o femeie oferă celorlalți prea mult, întotdeauna va primi mai puțin

Alida Enache

Atunci când o persoană suferă de o durere incredibilă de dinți, pentru ea devine foarte dificil să fie dulce și afectuoasă cu oamenii din jurul ei. Același lucru este valabil și în cazul unei crize de resentimente la femei.

Chiar dacă încă își iubește soțul, chiar dacă încă îl tratează cu tandrețe, resentimentele o voi împiedică întotdeauna pe o femeie să îl aprecieze sincer pe partenerul ei. În loc să se bucure de grija și de afecțiunea lui, soția tinde să se concentreze asupra lucrurilor pe care acesta nu le face.
Atunci când sufletul ei este năpustit de resentimente, femeia nu poate simți cu adevărat iubirea.

Imagine cu o femeie tristă cu umbră albastră pe un fundal negru

Chiar dacă pare blândă și iubitoare, chiar dacă pare că iubește cu adevărat, de fapt, ea nu simte nimic. Inima ei este de piatră. Atunci când nu mai este capabilă să iubească, femeia începe puncteze toate greșelile soțului ei și acesta va deveni pierzătorul unui joc pe care nici măcar nu știa că-l joacă. Oricât de multe ar face soțul ei pentru ea, soția cu inima de piatră nu va observa și chiar va considera că acesta nu o apreciază suficient.

De-a lungul timpului, această emoție sufocantă numită „resentiment” se va transforma într-o oarecare afecțiune cronică. Atunci când ajunge într-o astfel de situație, soția va crede în mod constant și eronat că s-a căsătorit cu persoana greșită și că locul ei nu este lângă partenerul actual. Ea se gândește continuu la divorț și ar vrea să-și părăsească cât de repede soțul. Cu siguranță că ea nu primește ceea ce are nevoie de la soțul ei, însă asta nu înseamnă că nu ar putea primi la un moment dat. Totul depinde doar de ea!

Până la urmă, doar de tine depinde felul în care funcționează relația în care te afli. Atitudinea ta joacă un rol foarte important într-o căsnicie, mai ales atunci când îți creezi anumite așteptări de la partenerul tău. Femeile care ajung să divorțeze spun adesea că ele dau întotdeauna totul și nu primesc niciodată nimic la schimb. Ei bine, aceasta este o problemă care s-ar putea rezolva, într-un fel sau altul. Înainte de toate, ele ar trebui să înțeleagă ce este aceea o criză de resentimente. Mai apoi, ele ar putea să învețe cum să-i determine pe soții lor să le ofere ceea ce eu nevoie, în loc să îi părăsească și să repete aceeași poveste tragică cu alți bărbați.

Atunci când o femeie este copleșită de o criză de resentimente, înseamnă că a venit momentul ca ea să schimbe ceva în viața ei. Femeile nu sunt nevoite să se sacrifice de dragul partenerilor lor. Ele ar putea să facă tot ceea ce le place, să încerce să se facă singure fericite și să nu mai depindă de partenerii lor. Asta nu înseamnă că relația ar trebui să se termine sau că nu vor mai avea nevoie de iubirea partenerilor lor.

Nu are niciun rost să îi împlinești toate dorințele partenerului tău pentru ca mai apoi să aștepți ca acesta să-ți satisfacă nevoile, nu-i așa? Acesta este un obicei foarte nesănătos. Cel mai bine ar fi să îți oferi tu singură tot ceea ce ai vrea să îți ofere partenerul tău. Mai apoi poți încerca să obții sprijinul emoțional al acestuia. Doar așa vei putea oferi sincer iubirea ta și altora, fără a aștepta nimic la schimb. Astfel de relații aduc mult mai multă satisfacție și vor avea un final de-a dreptul fericit.

Citește și: Mi-e dor de tine, dar trebuie să merg mai departe...

Sursă articol: Psyhologytoday

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Ți-a spus că are nevoie de mai mult spațiu? Ce este de făcut
Ți-a spus că are nevoie de mai mult spațiu? Ce este de făcut
Esti prea visatoare cand vine vorba de barbati?
Incepe quiz
Esti prea visatoare cand vine vorba de barbati?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.6 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.