Cât de infidel este în funcţie de jobul pe care îl are

Cât de infidel este în funcţie de jobul pe care îl are

Redactor Andreea Baluteanu

Ne petrecem la birou o mare parte din viaţă, aşa că este natural ca alegerea profesională pe care o facem să sugereze sau să influenţeze trăsăturile noastre de caracter sau comportamentul pe care îl avem în dragoste.

Cu alte cuvinte, există joburi predispuse la infidelitate! Vrei să ai o viaţă de familie echilibrată şi armonioasă? Un studiu desfăşurat în Marea Britanie îţi sugerează să eviţi să te îndrăgosteşti de un bărbat cu una dintre profesiile de mai jos!

Profesii care dau naştere la trădători pe bandă rulantă

Site-ul de dating online pentru infideli (da, există aşa ceva) Victoria Milan se adresează în special femeilor căsătorite care vor să îşi condimenteze viaţa amoroasă şi caută o aventură extraconjugală. Acestea au fost întrebate, printre altele, care sunt profesiile celor cu care înşală! Da, concluziile acestui studiu nu ne sunt puse la dispoziţie de cercetători închişi în laboratoare, ci ne vin direct de la sursă!

Conform rezultatelor adunate de la cele peste 5.000 de respondente, angajaţii din domeniul finanţelor se situează în fruntea clasamentului infidelilor! Dacă ai urmărit măcar o dată aventurile lui Leonardo DiCaprio în „The Wolf of Wall Street”, suntem sigure că înţelegi pe deplin întâietatea bancherilor, a brokerilor şi a analiştilor financiari în acest top nedorit. Noi nu putem trece cu vederea nici faptul că aceste profesii presupun o doză ridicată de risc, o ambiţie ieşită din comun şi un apetit pentru adrenalină: din păcate, însuşiri care te pot conduce să vrei mereu mai mult.

Pe locul doi în „clasamentul trădării” se situează, aşa cum ne aşteptam, cei care lucrează în aviaţie. Piloţii petrec multă vreme departe de casă şi se lasă mai uşor pradă tentaţiilor, alinându-se cu gândul că ceea ce se petece într-o altă ţară faţă de cea în care locuieşte partenera lor oficială nici nu poate fi considerată o „trădare”.

Medicii ocupă cu „fast” locul al treilea din topul infidelilor. La fel ca piloţii, şi ei petrec o mare parte a vieţii departe de casă, în ture interminabile, realizând operaţii riscante şi jucându-se cu viaţa şi moartea. Se pare că aventurile amoroase sunt cele care îi ajută să reziste în acest stil de viaţă.

Concluziile la care a ajuns site-ul de dating pentru infideli din Marea Britanie ni se par în perfectă concordanţă cu realitatea. Ceea ce ne întristează însă sunt celelalte rezultate pe care studiul le indică: două din trei femei cu relaţii extraconjugale înşală la muncă, dar nu recomandă totuşi aventura cu un coleg, din cauza sentimentului de disconfort cu care trebuie să trăieşti după ce aventura se încheie, dar şi pentru că riscul ca infidelitatea să fie dezvăluită este destul de ridicat. Numai 10% dintre respondente s-au declarat îngrijorate de impactul pe care aventura cu un coleg de muncă îl poate avea asupra carierei lor, considerând că, dimpotrivă, sexul la birou face activitatea profesională mai interesantă şi mai plăcută.

Dacă tu nu eşti adepta unui „strop de trădare” care să condimenteze sarcinile profesionale şi nu îţi doreşti nici ca iubitul tău să aibă parte de un asemenea tratament, priveşte cu mai multă atenţie angajaţii din domeniile pe care ţi le-am indicat mai sus. Pentru o perspectivă completă, iată un top 10 al joburilor predispuse la infidelitate!

  1. Finanţe
  2. Aviaţie
  3. Medicină
  4. Afaceri (CEO, manageri, secretare)
  5. Sport (sportivi, antrenori, reprezentanţi ai cluburilor)
  6. Arte (muzicieni, modele, actori, fotografi)
  7. Viaţa de noapte (DJ, dansatoare, chelneri)
  8. Comunicare (jurnalişti, PR)
  9. Legislaţie (avocaţi, judecători, procurori)
  10. Altele

Desigur, nu te sfătuim să îţi părăseşti partenerul iubitor doar pentru că lucrează la bancă! Cu toate acestea, studiile de mai sus au o fărâmă de adevăr la bază, pe care nu o putem ignora!

Spune-ne părerea ta! Ai fost vreodată trădată de un bărbat care avea unul dintre joburile enumerate?

Află de aici şi care este singurul gest care îţi demonstrează că iubitul tău te înşală!

Articolul urmator
6 semne concrete că viața ta se învârte în jurul relației tale amoroase
6 semne concrete că viața ta se învârte în jurul relației tale amoroase
Care e jobul visurilor tale?
Incepe quiz
Care e jobul visurilor tale?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.