Cât sex trebuie să faci în fiecare stadiu al relației tale

Cât sex trebuie să faci în fiecare stadiu al relației tale

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

Sexul, atunci când este făcut cu o persoană față de care ai sentimente, este mai mult decât o legătură fizică. Într-o relație, acesta este mijlocul perfect prin care poți să îți unești sufletul cu cel al persoanei dragi, dăruindu-te în întregime. Poți să te abandonezi și să te regăsești în același timp, și tocmai acest lucru face sexul cu adevărat magic.

Cu siguranță ți s-a întâmplat ca la începutul unei relații să ai mai multe nopți de amor cu cel drag, iar apoi lucrurile să se mai „domolească”. Dacă te-ai întrebat vreodată dacă acest lucru este normal, știința vine în ajutorul tău și îți oferă toate informațiile de care ai nevoie. Potrivit experților, este perfect normal să faci sex mai des la începutul unei relații. Se pare că, odată cu avansarea lucrurilor, cuplurile fericite fac amor cam o dată pe săptămână, în timp ce în cazul celorlalte perechi episoadele de dragoste pot varia de la o dată pe săptămână până la de câteva ori pe lună.

cuplu in pat

Cât sex trebuie să faci în fiecare stadiu al relației tale

Cuplurile noi trec, de obicei, printr-o fază ce poate dura între 18 luni și 2 ani, potrivit expertului și terapistului în sex Sari Cooper. În această primă fază, creierul eliberează anumite substanțe chimice care te ajută să te unești cu persoana iubită și care creează toată acea euforie din jurul relației tale.

În această perioadă, sexul este destul de frecvent. Totuși, potrivit aceluiași expert, calitatea sexului de la începutul relației nu îți va prezice și cât sex veți face mai târziu sau într-o relație pe termen lung. Acest lucru nu înseamnă că în anii următori veți avea o activitate sexuală dezastruoasă. Fiecare cuplu are propriul ritm și un nivel unic al libidoului.

Cultura și propriul concept despre sex sunt cele două lucruri care influențează în mod normal tendința cuplurilor de a face sex. Peste tot vei observa că statisticile arată aceleași cifre, deși multe persoane văd sexul ca pe o competiție sau ca pe un sport. Numărul de nopți de amor nu înseamnă neapărat și o relație fericită. Majoritatea persoanelor care fac amor mai mult decât în mod normal nu au declarat vreo schimbare a stării de spirit, conform spsp.org. Este bine să menții o conexiune intimă cu partenerul tău, însă nu trebuie să faceți dragoste în fiecare zi pentru asta.

Atunci când sunteți de peste 2 ani împreună, lucrurile încep să se complice. Programele aglomerate și alte probleme ce apar în viața de zi cu zi nu îți mai permit să menții aceeași frecvență, și atunci începi să te întrebi ce se întâmplă și cum poți reaprinde flacăra dintre voi. Dacă te afli într-un astfel de stadiu, specialiștii îți recomandă să îți lași ceva timp neplanificat pe care să îl petreci cu perechea ta și vei vedea cum dorința spontană nu va întârzia să apară.

cuplu care doarme

În cazul cuplurilor căsătorite, cu copii și o mulțime de responsabilități, stresul și orele de muncă în plus pot fi cu adevărat problematice. Depinde doar de parteneri cum vor lăsa aceste lucruri să le afecteze relația intimă. Conform healthresearchfunding.org, cuplurile căsătorite fac sex o dată pe săptămână sau de câteva ori pe lună. 45% dintre părinți reușesc să facă sex o dată pe săptămână, pe când 30% dintre aceștia fac sex doar de câteva ori pe lună, conform parenting.com.

Totuși aceste statistici nu trebuie să îți afecteze în niciun fel legătura pe care o ai cu persoana iubită. Conform businessinsider.com, 16% dintre cupluri nu fac sex deloc. Așadar, nu trebuie să simți aceste cifre ca pe o presiune. Așadar, valorile pe care vă construiți relația pot include sexul des sau nu. Chiar dacă sexul este un aspect important într-o relație, există multe alte lucruri care vă unesc și vă consolidează dragostea.

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Singurul lucru pe care sa NU il faci dupa ce ai fost parasita, potrivit specialistilor in relatii
Singurul lucru pe care sa NU il faci dupa ce ai fost parasita, potrivit specialistilor in relatii
Ce loc in care sa faci sex ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce loc in care sa faci sex ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.4 (9)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.