Ce au în comun 90% dintre bărbații care rămân în căsătorii nefericite

Ce au în comun 90% dintre bărbații care rămân în căsătorii nefericite

Ramona Jurubita

Într-o lume ideală, toate cuplurile ar trăi în armonie până la adânci bătrâneți, nu ar exista despărțiri, divorțuri și nici căsnicii nefericite. Este minunat să îți găsești alesul sau aleasa de la o vârstă fragedă și să rămâneți împreună zeci de ani, până când moartea vă va despărți. Dar ce te faci dacă nu ai norocul acesta și după o perioadă realizezi că nu ești compatibil/ă cu persoana de lângă tine?

Din păcate, tot mai mulți oameni se regăsesc în această situație și nu toți au curajul de a o lua pe drumuri separate. Unii dintre ei, deși plini de frustrări, rămân în căsnicii nefericite și se complac în situația în care se află.

Pavel Domrachev este psiholog și a observat că 90% dintre bărbații care nu sunt mulțumiți de relațiile lor au ceva în comun. I-a analizat atent pe toți care i-au călcat pragul cabinetului, apoi și-a dat seama ce îi leagă.

Bărbat blond și trist care privește în gol și ține o pălărie în dreptul pieptului.

Iată observația specialistului:

„Bărbatul din fața mea îmi împărtășește iritat problemele sale:

1. Am din ce în ce mai puțină energie și nu mai am putere să fac multe lucruri. Simt o oarecare epuizare și îmi lipsește bucuria de a mă implica în orice fel de activitate.
2. Relația mea cu soția s-a înrăutățit. Mă așteptam să primesc sprijin și îngrijire când ajung acasă, nu spălare pe creier și cicăleală constantă.

Clientul meu Vasili are 40 de ani și crede că astfel de probleme sunt rare. Am zâmbit cu o oarecare tristețe când mi-a spus, pentru că am constatat că nu este așa. Cele două probleme de mai sus sunt strâns legate între ele și apar în 90% dintre cazuri.

Am văzut de multe ori bărbați apatici, la fel ca el, care mi-au dezvăluit mai târziu că au probleme cu soția. De asemenea, mulți dintre ei au o aventură cu o altă femeie sau doar merg în cluburi de noapte unde se distrează ocazional cu alte domnișoare.

Iată: Cum să treci peste faptul că fostul partener s-a îndrăgostit de altcineva

După sute de ore de consiliere și de analiză și comparație cu detaliile din viața mea personală, am reconstruit o imagine a modului în care se transformă relațiile. Aproape toate parcă urmează același tipar.

Iată punctele cheie:

1. În timpul etapelor de flirt și de cunoaștere, atracția dintre femeie și bărbat apare de la sine și este provocată de hormoni. Partenerii au grijă unul de celălalt, emoțiile lor sunt intense și adesea ignoră probleme sau se grăbesc să le rezolve rapid. Nimic nu pare prea grav sau prea greu de învins.

2. Lucrurile încep să scârțâie în etapa de conviețuire. Atunci se lovesc de primele probleme serioase. În această fază există două posibilități:

Bărbatul își ajută partenera și își asumă multe dintre responsabilități - rezolvă lucrurile împreună, ea îl admiră și se comportă la fel de frumos cu el. Practic, îi răspunde cu aceeași monedă, iar atracția și emoțiile rămân. În această situație, motivația și energia cuplului sunt la cote maxime, permițându-le să trăiască și se bucure de viață împreună.

Bărbatul nu ajută femeia și îi ignoră problemele, spunându-i că sunt doar niște prostii. Nu contează că este vorba despre teama de gândaci, o durere de cap, nevoia de ajutor în bucătărie – lui nimic nu i se pare important și nu tratează lucrurile cu interes. În acel moment, femeia este dezamăgită de reacțiile primite, nu îl mai respectă pe cel de lângă ea, nu mai vrea să îl susțină sau să îl sprijine deloc. Așa se naște și respingerea, inclusiv refuzul ei de a fi activă în dormitor. Așadar, bărbatul ajunge să fie și mai puțin dispus să o ajute, iar femeia îl „cicălește” și urmează certurile. Atracția și motivația de a trăi în armonie împreună dispar.

Femeie care cere explicații de la partener în timpul unei discuții aprinse.

Când stâlpul casei încetează să se mai ocupe de problemele familiale și încearcă să evite discuțiile sau conflictele, femeia încetează să-l mai respecte. Așa intervine răceala între ei și căsnicia devine complet nefericită.

Așa se întâmplă la 90% dintre domnii care au astfel de probleme acasă. Ei ignoră dorințele și cererile soțiilor, considerându-le absurde. Nu le pasă cu adevărat de emoțiile lor și consideră că este suficient dacă aduc bani în casă ori dacă evită să se certe. Vor doar liniște, nu să se încarce și cu problemele femeilor.

Iată care sunt rezultatele:

1. Soția este rece și spune „nu” dorințelor soțului. El o învinovățește, crezând că ea are o problemă.

2. Când lucrurile devin din ce în ce mai greu de suportat între ei, bărbatul începe să iasă cu alte fete care îi care pare să găsească un sprijin. Se îndrăgostesc, în acea relație extraconjugală nu există resentimente sau probleme, iar totul este roz.

Dar el trăiește degeaba o viață dublă, fiindcă problemă nerezolvată cu soția îl roade pe dinăuntru. Acasă nu este nimic bine, are parte de certuri constante și prin urmare, își pierde motivația și energia. Așa dispare cheful pentru orice.”

Expertul în relații nu s-a rezumat la această analiză explicată, ci a încercat să ofere și o soluție oamenilor care țin cont de sfaturile sale. Iată ce rezolvare propune pentru o astfel de situație:

„Cum să rezolvați acest lucru? E nevoie să luați împreună decizia fermă de a reconstrui relația. Sau, dacă s-a ajuns prea departe, divorțați și nu vă mai trageți în jos unul pe altul.”, a concluzionat psihologul Pavel Domrachev.

Tu cunoști cazuri în care legăturile dintre doi oameni s-au răcit din cauza comportamentului bărbatului?

Acest articol este o adaptare a celui publicat pe Zen.

Citește și: Cinci lucruri pe care orice soț cu adevărat bun le știe despre soția sa

Surse foto: Unsplash, iStock

Surse articol: ZenCluberPulse

Articolul urmator
De ce bărbații simt mai târziu durerea despărțirii
De ce bărbații simt mai târziu durerea despărțirii
Testul de geografie pe care îl trec doar 4% dintre oameni
Incepe quiz
Testul de geografie pe care îl trec doar 4% dintre oameni

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.