Ce este „bărbatul Sigma” și cum îți dai seama că te-ai îndrăgostit de un astfel de om

Ce este „bărbatul Sigma” și cum îți dai seama că te-ai îndrăgostit de un astfel de om

Lorena Pintilie

Cu siguranță, când a fost vorba despre întâlniri, ai auzit cel puțin o dată despre „masculii Alfa” și cei „Beta”. În teorie, bărbații Alfa sunt extrem de carismatici și se fac plăcuți în orice context, iar cei Beta sunt puternici și de încredere. Cu toate acestea, te-ai simțit vreodată atrasă de un bărbat care nu se încadrează în niciuna dintre aceste categorii? Un bărbat care este independent, misterios și care se simte bine în singurătatea sa? Dacă da, probabil că te-ai îndrăgostit de bărbatul Sigma, cunoscut și sub numele de „lupul solitar”. Dacă vrei să afli mai multe despre acest tip de bărbați, urmărește cu atenție următoarele rânduri.

Un „mascul” Sigma este un arhetip unic și special, dacă ar fi să îl comparăm cu celelalte două tipuri de bărbați. El este de obicei introvertit și emană o încredere calmă, care, cu siguranță, îl diferențiază de ceilalți. În comparație cu masculii Alfa, care sunt extrovertiți, dominând ierarhiile sociale, masculii Sigma se simt mai confortabil în singurătate. Acești bărbați trăiesc în afara convențiilor sociale tradiționale, nu pentru că nu se pot integra, ci pentru că aleg să nu o facă.

Cinci semne concrete că nu ai trecut încă peste despărțire (și asta te împiedică să găsești dragostea)

Bărbații Sigma apreciază extrem de mult independența. Nu se lasă influențați de normele sau așteptările societății. În schimb, ei aleg adesea să-și trăiască viața în proprii termeni, adică după propriile reguli. Această independență nu provine dintr-o atitudine rebelă, ci dintr-o încredere profundă în sine și din dorința de autenticitate. Masculii Sigma nu sunt singuri din cauze contextuale, ci pentru că ei își doresc acest lucru. De ce? Pentru că găsesc putere în singurătatea și liniștea lor.

Acești bărbați sunt capabili să se îngrijească de propriile nevoi, atât din punct de vedere emoțional, cât și fizic. Ei nu depind de ceilalți pentru a fi fericiți, ceea ce îi face să pară deseori misterioși și enigmatici. Tocmai aceste două caracteristici definitorii atrag privirile tuturor și aprind curiozitatea arzătoare din sufletul femeilor.

Masculul Sigma versus masculii Alpha și Beta

În ierarhia socială, masculii Alfa sunt de obicei considerați liderii. Ei sunt extrovertiți, carismatici și se bucură de atenția celor din jur. Pe de altă parte, masculii Beta sunt mai „supuși” și își asumă adesea un rol de sprijin și cooperare.

În comparație cu aceste tipuri tradiționale, bărbații Sigma se diferențiază prin faptul că acționează în afara ierarhiilor sociale. Ei sunt lupii solitari care nu caută nici să conducă, dar nici să se supună. Preferă să se bucure de propria companie și cu siguranță nu au nevoie de validarea celorlalți pentru a se simți încrezători. Sunt capabili și competenți, excelând adesea în ceea ce fac. Cu toate acestea, ei savurează succesul într-o manieră liniștită, fără a căuta aplauze sau laude, asemeni bărbaților Alfa.

În comparație cu masculii Beta, masculii Sigma nu sunt supuși. Sunt gânditori independenți, care își stabilesc propriul drum fără să se lase conduși de cerințele sau nevoile altora. Deși sunt de încredere și cooperanți atunci când este necesar, acești lupi solitari își prețuiesc autonomia și nu se vor lăsa influențați de opiniile altora.

Un mascul Sigma combină trăsăturile pozitive ale masculilor Alfa și Beta, dar cu o notă unică care îl diferențiază. El este încrezător, dar nu dominator, de încredere, dar nu supus, și independent, dar nu distant. Această combinație complexă de trăsături îl face atrăgător și intrigă.

 

Bărbat stand cu spatele la camera de fotografiat, într-un tricou negru.

12 indicii că te-ai îndrăgostit de un bărbat Sigma

Acum că știi ce este acela „un bărbat Sigma”, să vedem care ar fi cele 12 semne care îți arată că este posibil să te fi îndrăgostit măcar o dată de un astfel de bărbat.

1. Îi apreciezi independența
Bărbații Sigma sunt extrem de independenți. Dacă admiri încrederea lor în sine și modul în care se descurcă în viață fără a avea nevoie de validarea altora, acesta poate fi un semn că există o flacără între tine și un astfel de bărbat.

Lidia Fecioru ne învață: ce complimente să-i faci unui bărbat ca să se îndrăgostească nebunește de tine

2. Admiri natura lui misterioasă
Masculii Sigma sunt adesea percepuți ca fiind misterioși sau enigmatici, deoarece își păstrează gândurile și sentimentele pentru ei înșiși. Dacă te simți intrigată de aura lui misterioasă și îți dorești să afli mai multe despre el, e clar că îți dorești ceva mai mult decât o simplă prietenie.

3. Respecți nevoia lui de singurătate
Bărbații Sigma apreciază timpul petrecut pe cont propriu, iar tu înțelegi și respecți nevoia lui de a fi singur fără a te simți nesigură sau neglijată.

4. Ești atrasă de inteligența lui
Acești bărbați sunt adesea bine informați și atenți. S-ar putea să te fi îndrăgostit de un bărbat Sigma dacă te simți atrasă de intelectul lui și de profunzimea gândurilor sale.

5. Îți place atitudinea lui nonconformistă
Bărbații Sigma trăiesc în termenii lor și nu se supun normelor sociale. Admiri această atitudine nonconformistă și curajul de a fi diferit, ba chiar ți se pare foarte atractiv.

6. Apreciezi că nu depinde de nimeni.
Acești bărbați nu depind de alții pentru satisfacerea nevoilor lor, iar pentru tine este clar un semn că ești alături de o persoană puternică și cu capul pe umeri și adori acest sentiment.

7. Ești intrigată de profunzimea lui
„Sigmas” au adesea o profunzime a personalității care provine din introspecție și conștiința de sine. Adori să stai să îi asculți poveștile despre trăirile și experiențele sale și te topești de fiecare dată când ai ceva de învățat de la el.

8. Îi admiri încrederea în sine
Lupul singuratic posedă o încredere de sine ieșită din comun, aproape indestructibilă, pe care nu simte nevoia să o etaleze în fața tuturor, iar tu te simți atrasă de forța cu care se exprimă, știind că nu vrea să demonstreze nimic, ci așa este felul său de a fi.

9. Îi apreciezi autenticitatea
Bărbații Sigma sunt sinceri cu ei înșiși și nu pretind a fi altcineva. Dacă apreciezi autenticitatea lui și faptul că nu se ascunde în spatele unei măști pentru a impresiona pe alții, înseamnă că începi să cazi în mrejele sale.

10. Îi respecți stilul de viață neconvențional
Acești bărbați adoptă adesea un stil de viață care nu se conformează normelor sociale. Respecți faptul că trăiește după propriile reguli și știi că orice idee i-ar veni, oricât de ieșită din comun ar fi, dacă o pune în practică va funcționa, cel puțin pentru el.

11. Îți place la nebunie creativitatea lui
Lupii singuratici au adesea o latură creativă, fie că vorbim de pictură, poezie sau muzică. Îi admiri creativitatea și perspectivele unice pe care le aduce și simți că alături de el poți descoperi lucruri și idei nemaiauzite.

7 sfaturi pentru o primă întâlnire de succes

12. Îți place abordarea discretă a masculului Sigma 
„Sigmas” sunt discreți și nu caută atenție sau aprobare. Îți place felul în care abordează discret orice context al vieții și consideri că diferența de gândire ce o aduce în societate (față de celelalte două tipuri de bărbați) îl ajută să crească și pe el, dar implicit și pe tine, dacă decizi să începi o poveste de dragoste cu el.

Atunci când te îndrăgostești de un bărbat Sigma, fii sigură că vei avea parte de o experiență deosebită, ieșită din comun și plină de aventuri. Acești bărbați oferă o profunzime și o complexitate care pot fi atât incitante, cât și captivante. Poți construi o relație profundă și semnificativă cu acest bărbat prin înțelegerea și aprecierea trăsăturilor lui unice. Ascultă-ți inima și ai încredere în sentimentele tale pe măsură ce navighezi în călătoria incitantă a iubirii și a relațiilor.

Surse foto: Freepik 

Surse articol: Power of Positivity 

Articolul urmator
10 momente critice care o fac pe o femeie să îl părăsească pe bărbatul pe care îl iubește
10 momente critice care o fac pe o femeie să îl părăsească pe bărbatul pe care îl iubește
Stii sa iti dai seama cand un barbat NU e potrivit pentru tine?
Incepe quiz
Stii sa iti dai seama cand un barbat NU e potrivit pentru tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.7 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.