Ce să nu faci niciodată când un bărbat bate în retragere. Vei face mai mult rău decât bine

Ce să nu faci niciodată când un bărbat bate în retragere. Vei face mai mult rău decât bine

Alida Enache

Atunci când bărbații încep să se îndepărteze sau să bată în retragere, multe femei fac greșeala de a încerca să-i convingă să nu renunțe la relațiilor lor. În general, intențiile acestora sunt bune, dar nu fac decât să înrăutățească situația. Există anumite lucruri pe care nicio parteneră nu trebuie să le facă atunci când simte că partenerul ei vrea să facă un pas în spate!

Nu este deloc plăcut să observi că începe să se îndepărteze te tine. Te-ai putea simți neputincioasă și speriată pentru că, pur și simplu, nu ai nici cea mai mică idee cum ar trebui să reacționezi. Să tragi mai tare de el să-ți rămână aproape? Să faci pe indiferenta? Dar cum l-ai putea convinge, până la urmă, să nu te părăsească?

Totul părea să meargă atât de bine, dar acum poți observa că ceva nu este în regulă. Poate că nu îți mai trimite mesaje la fel de des sau poate că nu pare la fel de entuziasmat de tine sau de relația voastră... Dar haide să vedem de ce se întâmplă asta. Există două motive principale pentru care un bărbat se va îndepărta de tine:

1. Trece printr-o perioadă grea și are nevoie de timp și spațiu pentru a-și rezolva problemele. Ar putea fi o situație neplăcută la serviciu, probleme financiare, probleme emoționale, probleme de familie. Ar putea fi stresat și copleșit emoțional și vrea să se ocupe de asta de unul singur. În general, așa reacționează bărbații la stres.

2. Își pierde interesul față de tine (acesta este scenariul de coșmar de care se tem toate femeile).

Este important să identifici corect care este motivul pentru care partenerul tău se îndepărtează de tine, însă dacă nu ai cum să îți dai seama, cel mai bine ar fi să presupui că are nevoie de spațiu pentru a-și rezolva problemele. În felul acesta nu vei înrăutăți lucrurile.

Ce nu trebuie să faci atunci când iubitul tău bate în retragere

1. Nu încerca să îl recâștigi.

Nu are niciun rost să îți pierzi timpul cu asta, deși probabil că primul tău instinct va fi acela de a încerca să-l recâștigi. Poate că tu vei vrea să îi arăți cât de uimitoare ești și că relația voastră nu ar trebui să ia niciodată sfârșit, dar el se va simți sufocat.

Trebuie să te gândești, de asemenea, că poate problemele lui nu au nicio legătură cu tine, așa că nu este cazul să-i demonstrezi nimic în această situație. Doar lasă-l în pace. Dacă vei continua să te apropii de el, se va supăra și s-ar putea îndepărta chiar mai mult de tine. Nu trebuie să-ți demonstrezi valoarea în fața sa.

2. Nu deveni obsedată de el.

Dacă simți că partenerul tău se îndepărtează de tine, cel mai probabil vei începe să fii obsedată de această idee. Te vei întreba ce se întâmplă cu el, ce simte, de ce se comportă astfel, dar și cu ce i-ai greșit tu. Ei bine, nu are rost să-ți pierzi timpul cu așa ceva. Poți face, până la urmă, lucruri benefice ție și sănătății tale mintale.

A-ți face griji despre cum se simte el nu va face decât să înrăutățească situația. Acest lucru se aplică în toate domeniile vieții tale: când ți-a adus vreodată îngrijorarea un lucru bun?

Să-i captezi atenția unui bărbat este, de fapt, simplu. Fii interesantă, nu disperată. Ocupă-te de bunăstarea ta, petrece timp făcând ceea ce îți place și demonstrează-i că poți fi fericită pe cont propriu.

Imagine cu o femeie fericită

3. Nu-l sufoca.

Cea mai mare greșeală este să te agăți și mai tare de el și să îl copleșești cu dragoste și afecțiune pentru a-l atrage din nou. Din păcate, nu se va întâmpla asta. Are nevoie de spațiu, deci va aprecia dacă îi vei oferi spațiu.

Oamenii care dispun de maturitate emoțională sunt capabili să le ofere partenerilor de viață ceea ce au nevoie, chiar dacă lucrurile respective sunt în contradicție cu ceea ce își doresc.

Nu-l sufoca și nu îl implora să rămână cu tine. Lucrează la fericirea ta până își va rezolva problemele și se va simți pregătit să reia povestea voastră de iubire.

4. Nu te răzbuna.

Când un tip bate în retragere, poți simți o mulțime de emoții, iar una dintre cele mai otrăvitoare este furia. Încearcă să eviți pe cât de mult posibil să reacționezi din furie pentru că nu vei face decât să înrăutățești lucrurile.

Adu-ți aminte că el nu îți datorează 100% din timpul și atenția lui. Și, de asemenea, nu este cu nimic vinovat pentru că are nevoie de spațiu pentru a-și rezolva problemele pe cont propriu. Chiar dacă îți va fi greu să faci asta, încearcă să îl înțelegi și să aștepți să își revină. Nu te răzbuna pentru că îi vei demonstra, în felul acesta, că nu ești o persoană matură.

5. Nu te îngrijora.

Adu-ți aminte că, înainte de toate, tu te ai pe tine și nu ai nevoie de nimeni pentru a te simți completă. Atât timp cât tu faci tot ceea ce este posibil pentru fericirea și starea ta de bine, niciun bărbat nu-ți va putea fura asta vreodată.

Poate că va reuși să-și rezolve problemele și relația voastră va evolua sau poate că nu va mai vrea să se întoarcă la tine. Oricum ar fi, nu trebuie să consideri pierderea lui ca fiind o mare dramă.

Cu siguranță că nu vrei să fii cu un bărbat care nu te apreciază la adevărata ta valoare, așa că de ce să îți pierzi timpul suferind după el?

Citește și: Nu vei găsi o iubire perfectă, dar uite cum se simte când găsești o iubire adevărată

Surse foto: iStock

Surse articol: Thoughtcatalog, Bonobology, Thetrulycharming

Articolul urmator
Ți-a spus că are nevoie de mai mult spațiu? Ce este de făcut
Ți-a spus că are nevoie de mai mult spațiu? Ce este de făcut
Poti sa-ti dai seama cand un barbat te minte?
Incepe quiz
Poti sa-ti dai seama cand un barbat te minte?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (11)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.