Nu vei găsi o iubire perfectă, dar uite cum se simte când găsești o iubire adevărată

Nu vei găsi o iubire perfectă, dar uite cum se simte când găsești o iubire adevărată

Ramona Jurubita

Ești singur/ă și te simți incomplet/ă? Atunci nu trebuie să mai aștepți iubirea perfectă, fiindcă nu va veni. Dar știi de ce? Pentru că nu există... Iar în cele din urmă, în locul ei va apărea ceva mai bun decât ai sperat – este vorba despre dragostea adevărată.

Nu vei găsi nicăieri o iubire perfectă, dar undeva în lumea asta mare vei găsi o iubire adevărată. Una care începe cu fiori și emoții, care îți creează milioane de fluturi în stomac înainte de a te vedea din nou cu sufletul pereche. Dar să nu-ți fie teamă! Nu e un disconfort care te pune în dificultate, ci dimpotrivă! Vei percepe toată stările cu ușurință și cu zâmbetul pe buze.

Vei reuși! Vei găsi o iubire care te face să stai ore în șir pe canapea și să te uiți la telefon cu nerăbdare, așteptând să primești un SMS prin care să te anunțe că se apropie de ușa ta. Este acea dragoste care îți aduce un zâmbet automat pe față chiar înainte de a alerga pe scări și de a deschide ușa. Nu-i așa că asta vrei să simți? Toți avem nevoie să trăim această bucurie infinită, această emoție care ne poate schimba starea instant.

Nu vei găsi o iubire perfectă, dar vei găsi o iubire care să îți arate că nu toți oamenii sunt la fel. Partenerul/a potrivită va încerca să dărâme zidurile pe care te-ai străduit atât de mult să le ridici pentru a te proteja de oamenii care voiau să te rănească. Vei fi, în cele din urmă, lângă persoana care crede că meriți să fii fericit/ă. Vei găsi acel suflet care înțelege că zidurile din jurul tău au fost construite pentru protecție și îți va dovedi că nu ar încerca niciodată să te rănească așa cum au făcut-o cei din trecut. Și va avea mare răbdare cu tine, fiindcă va înțelege ce simți.

Și, în plus, pentru că este dragostea adevărată, te va asigura că inima nu îți va fi frântă din nou. Atunci vei prinde încredere și vei alerga cu încredere spre necunoscut, fără să îți fie teamă că ești în pericol. Te vei simți în sigutanță, protejat/ă de orice furtună care poate veni pe neașteptate.

Tineri îndrăgostiți care se îmbrățișează zâmbitori și tandri sub o pătură de culoare roz.

Degeaba speri la o iubire perfectă. Ea nu va veni și trebuie să înțelegi că trebuie să o aștepți pe cea adevărată. Vei observa că ea are puterea de a te schimba. Nu vei deveni altcineva, doar că va ieși la suprafață o altă latură a ta. Vei căpăta noi perspective și vei privi totul diferit, căci vei simți că ți se deschid portale spre alte lumi.

Așa este, nu vei găsi o iubire perfectă, dar vei găsi o iubire care să te facă să te simți confortabil. Traiul în doi nu va fi întotdeauna incitant, dar vei avea parte de clipe unice, de neuitat. Nu toate nopțile vor fi ca în filme, căci vor exista momente în care realitatea vă va izbi din plin și vă va oferi lecții prețioase. Nu vei adormi întotdeauna la pieptul jumătății tale, ci de multe ori veți fi spate în spate în pat. E posibil să aveți și seri plictisitoare în care citiți și uitați la filme. Dar asta înseamnă că ai găsit iubirea care îți permite să fii tu însăți/însuți. Te vei bucura din toată inima că ai întâlnit pe cineva care te acceptă așa cum ești și care stă lângă tine în mod necondiționat.

Vei descoperi că e mai mult decât perfect să ai un/o partener/ă care te place și dacă nu încerci să impresionezi, când ești în pijamale sau când ai fața acoperit/ă de coșuri și de creme. Dacă te complimentează și te sărută în ciuda acestor mici imperfecțiuni, vei simți că te apreciază, iar stima de sine îți va crește. Dragostea adevărată va rămâne lângă tine când nici măcar tu nu te iubești și îți va arăta toate motivele pentru care meriți să fii apreciat/ă.

Nu vei găsi pe cineva perfect și nici tu nu vei fi perfect/ă, dar amândoi veți simți că dragostea este adevărată. Și atunci veți realiza că nu trebuie să țintiți spre perfecțiune, căci e un obiectiv nerealist. Veți fi fericiți doar împreună și vă veți mulțumi cu puțin, fiindcă puținul acesta este mai mult decât perfect.

Și cum să îți dorești mai mult când realizezi că strângi în brațe TOTUL? Iubirea înseamnă recunoștință, mulțumire, împlinire, fericire, fluturi în stomac, nerăbdare, emoție pură. ❤️

Acest articol este o adaptare a celui publicat pe Thought Catalog.

Vezi și: 13 motive pentru care bărbații sunt speriați de întâlnirile romantice

Surse foto: Freepik, Freepik

Surse articol: ThoughtcatalogElitedailyPsychalive

Articolul urmator
10 semne că își pierde interesul față de tine și cum să le gestionezi
10 semne că își pierde interesul față de tine și cum să le gestionezi
Ce fel de iubire meriți?
Incepe quiz
Ce fel de iubire meriți?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.8 (6)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.