Ce se întâmplă în corpul tău când el folosește prezervativul

Ce se întâmplă în corpul tău când el folosește prezervativul

Redactor Alexa Galgau

Folosirea prezervativului este obligatorie, dacă nu vrei să te alegi cu o sarcină nedorită sau cu cele mai răspândite boli cu transmitere sexuală. Nu ar trebui să eziți să îi ceri clar iubitului tău să poarte prezervativ, oricât de mult ar pleda să renunțați la el. Singurul mod de a face acest lucru într-un mod „curat” este să vă faceți amândoi toate analizele necesare, dacă sunteți într-o relație de lungă durată și decideți că ar fi mai bine pentru voi astfel.

Până atunci, nu este cazul să renunțați la protecție, chiar dacă nimeni - nici femei, nici bărbați - nu adoră senzația pe care o oferă prezervativul. Iată ce se poate întâmpla în corpul tău atunci când el folosește prezervativ!

 

Ce se întâmplă cu corpul tău când el poartă prezervativ

Atunci când folosiți prezervativ, apar mici schimbări în corpurile noastre. Dar nu te îngrijora, nu este vorba de ceva permanent, ci doar urmări fără impact asupra sănătății. Indiferent de aceste schimbări, întotdeauna este o idee bună să te protejezi, pentru că niciun mic disconfort nu se poate compara cu problemele pe care le creează o boală cu transmitere sexuală.

1. Te poți irita dacă ai alergie la latex

De obicei, prezervativul nu va cauza nicio neplăcere majoră, însă există persoane care au alergie la latex, caz în care ajung să aibă iritații în zona intimă. Simptomele pot varia ca intensitate, de la ușor disconfort sau înroșire a zonei până la senzația de arsură și umflare a zonei sau chiar creșterea pulsului.

Din fericire, prezervativele din latex nu sunt singura formă de contracepție. Pentru a preveni o sarcină, poți opta pentru anticoncepționale sau diafragmă. Există chiar și prezervative din materiale naturale, însă nu îți recomandăm să apelezi la ele dacă vrei să te ferești de bolile cu transmitere sexuală, pentru că nu sunt la fel de eficiente precum cele din latex.

2. Produci mai puțini anticorpi pentru spermă

Anticorpii pentru spermă sunt o „eroare” a sistemului imunitar, iar cele mai multe femei nu îi produc, însă poate să se întâmple acest lucru accidental, atunci când sperma intră în contact cu sângele femeii (de exemplu, dacă aceasta face sex la menstruație). Această eroare duce la împiedicarea spermatozoizilor în îndeplinirea „misiunii”, însă sunt foarte rare cazurile. În teorie, folosirea prezervativelor face ca trupul femeii să nu mai producă acești anticorpi, din cauză că nu mai este expus la spermă.

3. Fertilitatea nu este afectată

Prezența prezervativului și contactul lui cu vaginul nu influențează în niciun fel fertilitatea. De fapt, aceasta este și una dintre ideile folosirii prezervativului ca metodă de contracepție: deși blochează sperma, conceperea unui copil este posibilă imediat după. În plus, folosirea prezervativului nu îți afectează ciclul menstrual și nu îți afectează în niciun fel organismul. Totuși, trebuie să ai grijă ca prezervativul să nu alunece și să rămână în interiorul vaginului, pentru că orice corp străin poate cauza infecții, iar acelea îți pot afecta fertilitatea.

4. E posibil să fii mai puțin fericită

Dacă ai o relație de lungă durată și niciunul dintre voi nu are vreo boală cu transmitere sexuală, puteți să încercați o altă metodă contraceptivă, precum anticoncepționalele. Studiile arată că există o legătură strânsă între expunerea la spermă și fericirea la femei. Un studiu din 2003 a arătat că folosirea prezervativului provoacă o dispoziție mai proastă printre reprezentantele sexului frumos. Când cercetătorii au creat o scală a fericirii și a mulțumirii în relație, cuplurile care nu foloseau prezervativ s-au dovedit a fi cele mai fericite, iar cele care foloseau prezervativ erau cele mai triste sau nesatisfăcute.

Contactul organismului feminin cu sperma influențează nivelurile hormonale și stimulează ovulația, provocând și o productie mai mare de serotonină și endorfine, ceea ce explică de ce sexul neprotejat este mai satisfăcător. Totuși, renunțarea la prezervativ trebuie să vină în urma investigațiilor medicale amănunțite și ca o decizie luată de amândoi, nu doar de una dintre părți.

Atunci când el folosește prezervativ, poate că sexul nu este la fel de spectaculos și satisfăcător ca în lipsa protecției, însă este sigur, iar acest lucru este mult mai important pe termen lung.

Articolul urmator
Regula „celor patru R”. Ce se întâmplă când te întâlnești cu aceste mecanisme care distrug relațiile
Regula „celor patru R”. Ce se întâmplă când te întâlnești cu aceste mecanisme care distrug relațiile
Cata grija ai de corpul tau?
Incepe quiz
Cata grija ai de corpul tau?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.9 (21)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.