Ce anticonceptionale sa iei: raspunsuri si recomandari

Ce anticonceptionale sa iei: raspunsuri si recomandari

Diana Solomon

Anticonceptionalele sunt folosite de catre femei ca metoda contraceptiva. Tehnicile de prevenire a sarcinii sunt folosite inca din cele mai vechi timpuri, insa cele mai eficiente si sigure au devenit disponibile in secolul 20. In ceea ce priveste pilulele contraceptive pe baza de hormoni, s-au identificat tot felul de reactii adverse, motiv pentru care este recomandat ca acestea sa fie luate doar cu prescriptie de la medical ginecolog, in urma consultului de rigoare.

Ce sunt anticonceptionalele si cum functioneaza?

Pilulele contraceptive sunt alcatuite din doi hormoni similari celor naturali si anume, estrogen si progesteron. Acestia au rolul de prevenire a unei sarcini nedorite. Trebuie sa stii ca anticonceptionalele sunt eficiente doar pe durata tratamentului, iar la intreruperea acestuia e indicat sa utilizezi alta metode de contraceptive, in cazul in care nu iti doresti inca un copil. Pastilele se gasesc in mai multe forme pentru ca fiecare organism este diferit, prin urmare exista dozaje diferite de hormoni ce intra in alcatuirea pilulelor. Tocmai de aceea e indicat sa le iei doar la prescrierea medicului specialist, in urma analizelor.

Hormonii sintetici actioneaza opus celor naturali, care in functie de ciclu menstrual, favorizeaza aparitia sarcinii. Acestia impiedica ovulatia, schimba consistenta mucusului vaginal, impiedicand astfel penetrarea spermei si totodata impiedica nidatia sau dezvoltarea ovulului fecundat.

Cat de sigura este aceasta metoda?

Pilule contraceptive impiedica dezvoltarea unei sarcini in proportie de 95%. Insa, acestea nu te feresc de bolile cu transmitere sexuala, tocmai de aceea este recomandata testarea ambilor parteneri.

Ce anticonceptionale sa iei?

In ultimii ani studiile asupra metodelor contraceptive au fost tot mai numeroase. Medicii si consulatantii de planificare familiala sunt mult mai informati si vor stii sa iti recomande metoda potrivita pentru tine si organismul tau. E cunoscut faptul ca pilulele dau tot felul de reactii adeverse nedorite, fapt ce determina femeile sa renunte la tratament. Insa recent, au aparut pe piata variante imbunatatite si anume, pilulele contraceptive combinate care au o doza mult mai mica de hormoni. In felul acesta, riscurile unor efecte neplacute s-au diminuat. Totodata, un alt avantaj al anticonpetionalelor minidozate este acela ca sunt mai usor de tolerat.

Recomandari

Nu lua niciodata anticonceptionale dupa ureche. Nu conteaza cat de eficiente au fost acestea pentru alte persoane, deoarece tie iti pot face rau din cauza hormonilor din componenta acestora. Efecte adverse se prezinta sub forma de acnee, balonari, senzatie de greata, varsaturi sau chiar tulburari de dispozitie.

Pentru a stii ce pilule contraceptive sa iei, consulta intotdeauna medicul specialist. Acesta iti va raspunde la toate intrebarile si iti va recomanda metoda eficienta pentru organismul tau.

Articolul urmator
Semne că ești la o răscruce de drumuri și ce trebuie sa faci
Semne că ești la o răscruce de drumuri și ce trebuie sa faci
Ce cadou sa-i iei iubitului de Sarbatori?
Incepe quiz
Ce cadou sa-i iei iubitului de Sarbatori?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.6 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.