Ce trebuie sa faci dacă familia nu îl acceptă pe iubitul tău

Ce trebuie sa faci dacă familia nu îl acceptă pe iubitul tău

Alida Enache

Tu îl adori pe iubitul tău, dar părinții tăi, pur și simplu, nu pot vedea cât de minunat este. De ce? Ei bine, motivele sunt numeroase și toate au legătură cu impresia pe care și-a creat-o familia ta încă de la prima întâlnire cu sufletul tău pereche. Poate că ei nu au reușit să se cunoască în cele mai drăguțe circumstanțe sau poate că, totuși, părinții tăi văd și simt ceva ce tu nu poți observa. Cu siguranță că îți dorești cu adevărat să găsești o cale de a-i împăca, așa că haide să descoperim în rândurile de mai jos ce ar trebui să faci în acest sens!

 Imagine cu un cuplu supărat și o femeie care îii ceartă în spate

Ce trebuie sa faci dacă familia nu îl acceptă pe iubitul tău

  1. Nu forța întâlnirile voastre. Tensiunea plutește în aer! Ei bine, fie că vrei să accepți sau nu, cam asta se întâmplă atunci când încerci să organizezi o mică adunare cu oameni care nu prea se plac... sau care nu prea se suportă. Poate că părinții și iubitul tău încearcă să îngroape securea războiului numai și numai de dragul tău, dar asta nu înseamnă că este totul ok între ei. Nu-i forța să petreacă timp împreună dacă nu își doresc asta pentru că, în felul acesta, nu vei face decât să le întărești obiceiul de a-și ascunde resentimentele. Cu siguranță că nu vrei ca iubitul tău să fie primit întotdeauna cu zâmbete false! Dacă îți dorești să se înțeleagă cu adevărat, cel mai bine ar fi să le prezinți tuturor adevărata situație și să încerci să remediezi problemele pe care le au unii cu ceilalți!
  2. Asociază-ți iubitul cu o situație pozitivă. Poate că motivul pentru care familia ta nu-l place pe iubitul tău nu este atât de complicat. Oamenii au tendința de a asocia alte persoane cu situațiile în care s-au întâlnit. Poate că părinții tăi ți-au cunoscut partenerul într-o circumstanță negativă. Le-ai dat de înțeles că te stresează sau poate că le-ai povestit o întâmplare deloc plăcută de care ați avut parte. Ei bine, este greu să anulezi primele impresii, clar. Dar asta nu înseamnă că este și imposibil. Încearcă să înlocuiești toate acele asocieri negative cu unele pozitive, căutând diverse activități pe care le-ați putea face împreună și care ar putea aduce fericire tuturor. În felul acesta, părerea părinților tăi despre iubitul tău s-ar putea schimba cu timpul și poate că, la un moment dat, vor ajunge să-l iubească la fel de mult ca tine.
  3. Fii atentă la felul în care obișnuiești să te plângi părinților tăi. Dacă ai tendința de a te plânge părinților tăi în legătură cu orice mic conflict pe care îl ai cu partenerul tău, este foarte probabil ca aceștia să fi dezvoltat o repulsie față de el. Chiar dacă tu nu îți dorești să îi întorci împotriva sa, exact asta vei face. Atunci când sunt nervoși sau supărați, oamenii au tendința de a exagera și chiar de a dramatiza foarte mult situațiile în care se află. Mai apoi, după ce le trece această stare, se vor comporta ca și cum nimic nu s-a întâmplat. Ei bine, ghici ce? Părinții tăi nu vor face niciodată asta. Ei vor înțelege că prietenul tău te-a rănit și le va deveni antipatic, numaidecât. Chiar îți dorești asta? Asigură-te că de fiecare dată când vorbești cu ei, le povestești tot ce s-a întâmplat dintr-o perspectivă realistă și echilibrată. Și nu uita să le spui și despre lucrurile minunate pe care le face pentru tine!
  4. “Folosește-te” de membrii familiei care îl plac pe iubitul tău. Poate că nu îl urăște chiar întreaga ta familie, ci doar părinții tăi. Ei bine, dacă restul membrilor îl plac, sigur există un motiv pentru care fac asta! Asigură-te că le-ai invitat la adunările voastre și pe acele rude care îl adoră pe partenerul tău pentru a le da un bun exemplu părinților. În felul acesta, vei putea elimina tensiunea de la întâlnirile voastre și cine știe, poate se vor împrieteni cu toții.
  5. Ia în considerare și opinia părinților tăi. Da, s-ar putea ca părinții tăi să greșească! S-ar putea să nu-l placă pe iubitul tăi din motive extrem de stupide și deloc relevante. Dar, chiar și așa, asta nu înseamnă că nu ar trebui să nu le iei în considerare părerea. Dacă ei văd ceva la iubitul tău ce tu nu poți vedea? Dacă partenerul tău este, cu adevărat, un ticălos? Una este să nu placi o persoană pentru felul în care se îmbracă sau pentru tatuajele sale, iar alta este să nu îl placă pentru felul în care se comportă. Încearcă să afli care este motivul real pentru care nu-l acceptă! E posibil că părinții tăi să încerce doar să te protejeze.

Nu uita că nu-ți va fi ușor să-ți împrietenești familia cu iubitul tău, mai ales dacă ei și-au format deja o părere negativă despre el. Încearcă, totuși, să nu te descurajezi și să nu-ți pierzi speranța. Bucură-te de timpul pe care îl petreci împreună și vei vedea că, la un moment dat, situația se va îmbunătăți. Dacă el este cu adevărat jumătatea ta, cu siguranță că și părinții tăi îl vor putea accepta în viața lor. Până la urmă, fericirea ta este mai presus de toate!

Tu ce crezi? Ai fost vreodată într-o astfel de situație?

Citește și: Motivul pentru care bărbații încep să se îndepărteze atunci când îi dorești cel mai mult

Surse articol: PairedlifeLoveisrespect, Cosmopolitan

Surse foto: iStock

Articolul urmator
7 întrebări intime care vor întări relația de cuplu. Trebuie să afli răspunsurile ca să îți cunoști jumătatea
7 întrebări intime care vor întări relația de cuplu. Trebuie să afli răspunsurile ca să îți cunoști jumătatea
Test de potrivire: ce personalitate trebuie sa aiba iubitul tau?
Incepe quiz
Test de potrivire: ce personalitate trebuie sa aiba iubitul tau?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.