Ce sens au relatiile karmice in destinul tau?

Ce sens au relatiile karmice in destinul tau?

Viorica Ghinea, redactor

Cu siguranță ai auzit de reîncarnările pe care le face sufletul nostru de-a lungul timpului. Dacă în viețile anterioare ai avut parte de o legătură intensă, este posibil ca în prezent să te întâlnești din nou cu acea persoană. Practic, relațiile karmice sunt regăsiri ale sufletelor care au lăsat ceva neterminat într-o experiență anterioară.

Descoperă ce rol au relațiile karmice în viața ta și care sunt semnele care îți arată că ai o astfel de legătură specială cu partenerul tău!

Ce sunt relațiile karmice?

Relațiile karmice sunt relațiile menite să te învețe anumite lecții în viață. Deseori, ele sunt instabile și au o dinamică de putere dezechilibrată, ceea ce înseamnă că poți fi extrem de conectată și atrasă de persoana de lângă tine, însă în același timp în cuplu să apară comportamente toxice, bolnăvicioase.

Unele persoane consideră relațiile karmice ca fiind legături pline de energie, pozitive, împlinite și fără prea mari ”turbulențe”. Alții le văd ca pe niște lecții de viață, care  încearcă să repare durerea și trauma pe care partenerii le-au experimentat în această viață sau în trecut. În acest al doilea caz, relații karmice nu sunt echilibrate, nici împlinite sau fericite. Ba dimpotrivă, o astfel de legătură romantică poate fi chiar dăunătoare și este bine să te eliberezi de ea.

Semne care îți arată că ești într-o relație karmică

Relațiile karmice sunt diferite, iar fiecare persoană poate avea o altă experiență. Dacă vrei să știi dacă ești într-o relație karmică, fii atentă la următoarele semne comune:

Simți o conexiune puternică între tine și partenerul tău. De prima dată când ți-ai întâlnit actualul partener, ai simțit că îl cunoști de undeva, că te simți în largul tău atunci când ești cu el, că vă intuiți reciproc modul de gândire și că vă leagă ceva ce este mai presus de înțelegerea voastră.

Retrăiești anumite situații tensionante. Te-ai certat cu el și ai impresia că ați mai avut discuția aceasta, care pare fără rezolvare, pentru că niciunul nu vrea să facă un compromis.

Legătura dintre tine și partenerul tău este foarte intensă (pozitivă sau negativă). Între voi este o atracție inexplicabilă și vă concentrați doar asupra voastră, fără să mai acordați importanță și celor din jur. Fiecare ocupă pentru celălalt cel mai important loc din viața lui.

Cuplu de îndrăgostiți care se sărută

Nevoia de a rămâne în relație, chiar dacă lucrurile sunt mai dificile. Pur și simplu nu poți să ieși din relație, chiar dacă uneori simți că ai nevoie de o pauză. O senzație puternică te face să rămâi în continuare lângă el, ca și cum v-ar lega ceva foarte puternic.

Sentimentul că ai ceva de învățat din legătura voastră. Relațiile karmice sunt văzute ca niște forțe de neoprit, ca niște lecții de viață care se repetă până când unul din parteneri reține esențialul și merge mai departe la un alt nivel. Uneori, pentru a învăța ceva în viață, trebuie să trecem prin experiențe dureroase.

Amândoi deveniți codedependenți. Relațiile karmice pot veni cu o anumită codependență. Pe măsură ce ești tot mai conectată cu partenerul tău,  îți este foarte greu s-o lași în pace, iar sentimentul este probabil reciproc. Dacă îți neglijezi timpul liber și alte relații pentru a fi doar cu iubitul tău mereu, acesta ar putea fi un semn că ceva nu este în regulă.

Comunicarea nu este bună. Comunicarea este fundamentul oricărei relații solide. Iar într-o relație karmică, partenerii au dificultăți în a comunica unul cu celălalt.  De exemplu, te poți certa mereu cu partenerul din cauza unor lucruri mici și aparent banale, ca mai apoi să ajungeți rapid la insulte și vătămare. O relație karmică poate să devină abuzivă din cauza codependenței și lipsei comunicării.

Sunt scenarii repetitive. Suișurile și coborâșurile tind să se repete, iar și iar.Asta înseamnă că poți întâmpina aceleași probleme care au trecut dintr-o relație anterioară, indicând lecția care trebuie învățată.

Ce rol au relațiile karmice în viața ta?

Sufletele nu scapă de datorii, astfel că treburile rămase nerezolvate într-o viață anterioară revin și în prezent sub forma relațiilor karmice. Fie că nu ai reușit să evoluezi spiritual și lecția se tot repeta, fie că, la nivel subconștient, ai făcut rău unei persoane și vrei să-ți plătești datoria față de ea, rezultatul este același.

Femeie și bărbat în apă
Sursa foto: Pixabay.com

O dragoste intensă poate să aducă împreună două suflete care s-au iubit mult și care au rămas unite. Specialiștii spun că energia care unește două ființe poate fi atât de intensă încât acestea să fie împreună pe durata a mai multor vieți.

O relație rămasă neîncheiată într-o viață anterioară, din cauza unei morți premature sau oricărui alt tip de despărțire forțată, poate fi reluată pentru a încheia complet un ciclu relațional.

Totuși, relațiile karmice sunt epuizante. Sușurile și coborâșurile constante ale relației te vor stoarce de energie și într-un final îți vei da seama că nu poți susține relația.

În general, relațiile karmice sunt nesustenabile deoarece aceste parteneriate iau mai mult decât oferă. În cel mai rău caz o relație karmică îți poate afecta sănătatea mintală și bunăstarea, așadar dacă simți că relația a devenit toxică, cel mai înțelept este  să pleci.

Cât durează o relație karmică?

Psihologii spun că, în timp ce relațiile karmice pot fi incitante în stadiile incipiente, ele nu sunt sănătoase pe termen lung și sunt sortite eșecului. În general, se spune că relațiile karmice durează atâta timp cât este nevoie să-ți înveți lecția, iar acest lucru poate ține de la câteva luni la câțiva ani.

Cum să închei o relație karmică?

Este dificil să pleci din orice relație, mai ales dintr-una karmică. De aceea, primul pas este să înțelegi că ai o astfel de legătură și că trebuie să pleci. Încearcă să te gândești care este lecția pe care ai învățat-o și mergi mai departe. Trebuie să înveți să te iubești pe tine însăți, să ai încredere în tine, să fii mai blândă cu tine și să te gândești că meriți să fii fericită, indiferent de circumstanțe. Nu este în regulă să rămâi într-o relație toxică. Dacă nu poți să te îndepărtezi singură, vorbește cu familia sau prietenii despre relația voastră pentru a căpăta mai multă încredere în tine.

Ține cont și de faptul că psihologii spun că trebuie să rupi întotdeauna o relație karmică deoarece nu îți oferă fericire, indiferent de cât de mult efort ai depune.

Testul care îți spune dacă ai o relație karmică

Există mai multe teste de psihologie pe internet care te ajută să afli dacă ești într-o relație karmică, însă principalele lucruri care îți indică o astfel de legătură sunt:

1. Când ai o conversație cu partenerul tău, ajungeți mai mereu să vă certați pentru că nu găsiți un punct comun

2. Când te gândești la viitorul vostru împreună, nu-l vezi, dar încerci să-l faci să funcționeze.

3. Când v-ați cunoscut, ați simțit o conexiune și o atracție neobișnuită unul față de celălalt.

4. Există anumite tipare care se tot repetă: de exemplu vă despărțiți, apoi vă împăcați sau aveți aceleași discuții fără rezolvare.

5. Relația nu este liniștită, există mereu foarte multe turbulențe, suișuri și coborâșuri care îți consumă energia.

Un exemplu de test care îți spune dacă ești într-o relație karmică este acest Quiz: Răspunde la 6 întrebări și îți vom spune în ce stadiu ce află relația ta!

Relații karmice în astrologie

Semnele zodiacale
Sursa foto: Pixabay.com

Astrologii spun că fiecare partener își aduce propria karma într-o relație, așa cum este indicat de factori specifici din hărțile natale. Verificarea încrucișată între diagrama natală a doi indivizi dezvăluie mai multe despre ce fel de relație există între ei.

În astrologie, pentru a stabili compatibilitatea a două persoane se  folosesc hărțile sinastrice. Acestea compară hărțile natale a doi indivizi, așezându-le fizic una peste alta. În acest fel se poate observa conjuncția planetară, adică modul în care se aliniază planetele.

Conjuncțiile sunt considerate cel mai vital aspect în determinarea compatibilității. Când planetele sunt aliniate corect, ele întăresc efectul planetelor participante și relația celor doi are o probabilitate mai mare de succes.

Cum identifici relațiile karmice cu hărțile sinastrice?

Pentru a vedea dacă ai o relație karmică cu partenerul tău, trebuie să analizezi următoarele aspecte în diagrama sinastriei. Dacă acestea apar în diagrama sinastriei, există o șansă mai mare să aveți o conexiune în viața trecută. Acest lucru poate fi atât bun, cât și rău.

Nodul sud - Reprezintă trecutul tău. Dacă planetele personale ale partenerului tău se conectează cu nodul tău sudic, este un indiciu potențial al unei conexiuni cu viața trecută. Este adevărat și invers. Dacă planetele tale personale se conectează cu nodul sudic al partenerului tău, voi doi aveți datorii karmice neplătite.

Vertex - Acesta se află în emisfera dreaptă a hărții natale și este punctul de intersecție dintre verticala primă și ecliptica. Când vertex-ul tău este în conjuncție cu planetele sau unghiurile partenerului tău, șansele sunt mari pentru un trecut karmic.

Saturn- Această planetă este direct asociată cu viața și karma voastră trecută și, prin urmare, este cea mai importantă pentru relația voastră karmică. Trebuie să iei în considerare semnul, casa și aspectul lui Saturn pentru o perspectivă mai bună. Conjuncția lui Saturn cu nodurile lunare și planetele personale trebuie să fie stabilită. În general, aspectele dure de la Saturn la planetele personale, cum ar fi aspectele conjuncție, opoziție, pătrat, semipătrat și quincunx pot semnifica dezastru.

De asemenea, poți ajunge într-o relație karmică dacă harta natală dezvăluie Saturn în casa a 7-a sau a 5-a. Odată ce ți-ai curățat karma, Saturn se va întoarce și viața ta amoroasă se va îmbunătăți.

Asteroidul Juno - Juno este numit după zeița romană asociată cu căsătoria, viața de familie și nașterea. Se află între Jupiter (soț) și Marte (amant). Conjuncția lui Juno cu ascendentul, descendentul sau planetele personale ale partenerului tău karmic vă poate oferi o perspectivă asupra conexiunii din viața voastră trecută. Când Juno-ul tău se află în casa a 12-a a partenerului tău sau invers, este un indiciu clar al unui trecut karmic.

Casa a XII-a - Există mult mister în jurul acestei ultime case și nu este ușor de analizat, procesat sau înțeles. Când planetele voastre sunt în casa a 12-a, este un indiciu al datoriei karmei, însă implicația acestei case asupra relației voastre romantice depinde de planetele prezente acolo.

Pe lângă casa a 12-a, ar fi util să verificați casele a 4-a, a 6-a și a 8-a. Toate acestea sunt case karmice care pot dezvălui multe despre relația voastră karmică.

În concluzie, relațiile karmice pot fi atât pozitive, cât și negative, însă indiferent de natura lor, ele reprezintă adevărate lecții de viață din care trebuie să rămâi cu esențialul pentru a evolua, pentru a fi o persoană mai bună și pentru a da un alt sens vieții. Poți afla dacă relația voastră este karmică prin identificarea unor semne și prin analizarea hărții natale. 

Citește și: 12 legi ale karmei care îți vor schimba viața

Surse foto: iStock.com, Pixabay.com

Surse articol: Abundancenolimits.com, Brides.com Medicalnewstoday.com

Articolul urmator
Cum poti sa-ti dai seama daca un barbat este disponibil emotional in mai putin de 15 minute
Cum poti sa-ti dai seama daca un barbat este disponibil emotional in mai putin de 15 minute
Test de personalitate: ce culoare are sufletul tău?
Incepe quiz
Test de personalitate: ce culoare are sufletul tău?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.1 (21)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    Miriam (anonim)
    21 noiembrie 2013 17:05

    si? ce se intelege di acest articol?te poti certa ,te poti saruta,chia poti omora, e vina karmei?