Cea mai bună relație din viața ta va fi cu un bărbat care plânge

Cea mai bună relație din viața ta va fi cu un bărbat care plânge

Ramona Jurubita

Societatea ne învață că bărbații sunt ființe puternice și dure, care nu plâng și nu se plâng niciodată. Dacă vreunul este surprins în timpul unui moment de slăbiciune, este considerat slab, iar femeile nu mai sunt tentate să se apropie de el, pe motiv că este prea sensibil. Totuși, depinde mult din ce perspectivă privești lucrurile…

Există femei care își doresc parteneri de temut, în prezența cărora să se simtă mândre și apărate, dar există și unele extrem de sensibile, care vor, mai mult ca orice, să fie înțelese. Acestea din urmă se îndreaptă spre bărbați care își pot asuma orice sentiment, fie el văzut cu ochi buni sau răi de cei din jur. Pe ele nu le deranjează dacă partenerul plânge și nici dacă recunoaște că a obosit în unele momente din viața lui.

Femeia își consolează partenerul care plânge.

Până la urmă, toți oamenii sunt egali și atât femeile, cât și bărbații au dreptul să simtă. Este adevărat că experimentăm diferit fiecare stare și că intensitatea nu poate fi aceeași, dar cine a dat vreodată o lege împotriva lacrimilor bărbătești?

Dacă te numeri printre fetele care vor să simtă emoție când se află în brațele iubitului, este mai mult decât evident că ai nevoie de unul care are curaj să plângă în fața ta. Ca să te convingi de rolul pe care îl poate juca o astfel de ființă în viața ta, gândește-te la următorul scenariu:

Stai pe canapea, ghemuită, sub o pătură grea care te fixează în locul în care știi că vrei să fii. Lângă tine este cel pe care îl consideri sufletul tău pereche. Nu ai certitudinea că el este, dar vrei și speri să fie așa.

Pe ecran, personajul principal își spune ultimele cuvinte înainte de a aluneca în lumea de dincolo. În timp ce obrajii tăi sunt inundați de lacrimi, simți cum partenerul te strânge mai tare în brațe. Te uiți la el și vezi că are obrajii la fel de umezi ca ai tăi, este o oglindă a durerii tale. Nu trebuie să îi oferi explicații și să îi spui că ești conștientă de faptul că personajele și întâmplările sunt fictive. El știe că empatia îți face inima să se frângă în bucăți, deși îți dai seama că ai în față doar un film.
Omul acela înțelege perfect cum te simți, fiindcă trăiește alături de tine fiecare emoție.

Dacă acest episod al relației voastre nu ți-a demonstrat câtă nevoie ai de el în viața ta, poți face încă un exercițiu de imaginație:

Să presupunem că primești cea mai proastă veste din viața ta: cineva drag a trecut în neființă. Înainte de a putea explica ceva, el te cuprinde într-o îmbrățișare, iar lacrimile sale încep să se împletească imediat cu ale tale.

Gândul îți zboară la o situație similară din trecut, pe vremea când aveai un alt iubit, care era complet diferit. În astfel de momente, doar te mângâia stângaci pe spate, iar o grimasă de stânjeneală i se putea citi pe față, în timp ce vocea lui se pierde în cuvinte fără sens.
De data aceasta este diferit. Nimic din ce trăiești nu mai este la fel, pentru că partenerul tău actual știe să transmită, să empatizeze, să simtă. El te face să te simți oricum vrei, dar nu singură.

Iar acum să ne gândim împreună și la cea mai frumoasă zi din viața ta care poate veni mai repede decât te aștepți:

Te uiți la valurile mării, soarele colorează totul în nuanțe de violet, pe măsură ce apune dincolo de orizont. Picioarele îți sunt obosite de la călătoria lungă, dar te gândești că a meritat efortul, mai ales când vezi priveliștea. Mâna lui este strâns legată de a ta și admirați împreună decorul de basm.

Pentru a clipă, simți cum se eliberează din strânsoare, apoi îngenunchează în fața ta. Încearcă să îți spună printre noduri cât de mult te iubește și vezi că ține în mână un inel frumos, dar abia reușește să rostească altceva. Înghite din nou în sec, iar printre lacrimi spune cele cinci cuvinte: „Vrei să fii soția mea?”.

Recunoaște că acum nu-ți poți imagina viața fără el, omul acesta atât de bun și atât de conectat la sentimentele sale. Nu se teme de ceea ce vor crede oamenii și nu lasă ca perspectiva greșită despre masculinitatea să definească modul în care ar trebui să acționeze.

Te simți în siguranță, te simți ascultată și nu-ți dorești pe nimeni altcineva. Pentru că un bărbat care va plânge cu tine, care va lăsa acele lacrimi să cadă, este cel mai bun partener din viața ta. Îți va arăta că este profund conectat cu tine și cu tot ceea ce simți. O legătură mai puternică nu există pe Pământ.

Acest articol este o adaptare a articolului publicat pe Collective.

Citește și: Un bărbat deplânge moartea soției însărcinate și spune că "a lăsat în urmă cel mai frumos cadou" - copilul lor

Surse foto: iStock

Surse articol: CollectivePsychcentralJordangrayconsulting

Articolul urmator
Minciuni nesanatoase pe care femeile si le spun intr-o relatie
Minciuni nesanatoase pe care femeile si le spun intr-o relatie
Care este cea mai importanta persoana din viata ta?
Incepe quiz
Care este cea mai importanta persoana din viata ta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (5)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.