Cinci lucruri pe care orice soț cu adevărat bun le știe despre soția sa

Cinci lucruri pe care orice soț cu adevărat bun le știe despre soția sa

Ramona Jurubita

Orice bărbat căsătorit își propune la începutul căsniciei să fie un soț grozav. Este un obiectiv admirabil, nu? Dorința de a fi perfect pentru femeia de lângă el îl face să fie special înainte de a începe să depună eforturi. Realitatea nu este întotdeauna așa cum ne așteptăm, ceea ce înseamnă că există și domni care nu știu ce au de făcut pentru a-și mulțumi partenerele.

De cele mai multe ori, din păcate, ei fac lucruri întâmplătoare, în speranța că vor „nimeri” dorințele femeilor pe care le au alături. Ei bine, lucrurile nu funcționează așa.

Dacă te numeri printre bărbații care nu au idee cum pot aduce zâmbetul pe buzele unei doamne, citește ponturile de mai jos. Iată ce trebuie să știi despre soția ta ca să poți fi considerat un bărbat grozav:

Parteneri care se sărută pe o barcă în larg.

1. De ce are nevoie atunci când este copleșită de emoții

În mediul virtual circulă un videoclip intitulat „The Nail in the Forehead” (cuiul din frunte). În acest filmuleț, femeia încearcă să-i spună iubitului ei că suferă, are dureri de cap îngrozitoare și nu știe ce să facă în această privință. Partenerul, care vede un cui în fruntea ei, îi sugerează să îl scoată. Iubita lui se supără. De ce? Pentru că nu voia ca el să încerce să-i rezolve problema - voia doar să o asculte și să empatizeze cu trăirile ei. Astfel, eforturile lui de a ajuta nu au făcut decât să înrăutățească situația.

Din această poveste înțelegem că femeile vor să fie ascultate, încurajate, dar nu neapărat și ajutate.
Toate aceste ființe suave sunt diferite, dar iată câteva sugestii pe care le poți pune în aplicare în relația ta:

  1. Spune-i că o vezi supărată și că ești dispus să o asculți;
  2. Apoi stați de vorbă și asigură-te că auzi tot ce spune;
  3. Întreab-o ce poți face pentru a o ajuta să treacă peste acest moment dificil;
  4. Oferă-i spațiu;
  5. Îmbrățișeaz-o;
  6. Întreab-o dacă vrea să o ajuți să rezolve problema.

Acestea sunt doar câteva dintre lucrurile pe care le poți face în fața emoțiilor soției. Cum afli de ce are nevoie atunci când este copleșită de emoții? O întrebi, e simplu! Nu trebuie să presupui.

„V-aș sugera ca, atunci când lucrurile merg bine, poate atunci când beți cafeaua de dimineață sau un pahar de băutură seara, să vă întrebați soția ce vrea de la dumneavoastră atunci când are probleme. Dacă se află într-un moment bun, în loc să fie extrem de emotivă, ar trebui să fie capabilă să vă spună de ce are nevoie.”, spune Mitzi Bockmann, life coah certificat.

Dacă reții care sunt dorințele și nevoile ei, nu ai cum să greșești în clipele tensionate. Vei știi imediat cum să reacționezi pentru a o calma.

2. Ce vrea să faci fără să o întrebi și când

Bineînțeles, fiecare familie este diferită, așa că este important ca soții să lucreze împreună pentru a defini care sunt lucrurile pe care ea vrea ca el să le facă. Poate are nevoie să o ajuți la curățenie, să faci tu cumpărăturile sau să plătești facturile. Așa ar avea mai mult timp să gătească, să se ocupe de copii sau de alte responsabilități pe care le are.

„V-aș încuraja să mergeți să vorbiți cu soția dumneavoastră și să o întrebați ce ar vrea să faceți în mod regulat. S-ar putea să nu știe imediat, dar cereți-i să se gândească la asta și puteți reveni când va fi pregătită.”, sugerează experta menționată mai sus.

Și de această dată este vorba despre comunicare. Vrei să fii un soț grozav? Poți fi!

Citește și: Bărbații care știu să gătească sunt mai buni la pat. Mit sau realitate?

3. Care este limbajul ei de dragoste

Limbajul ei de dragoste? Ce o mai fi și asta? Ai crezut că toți oamenii vorbesc aceeași limbă, nu?
Sistemul celor cinci limbaje ale iubirii (de Gary Chapman) susține că fiecare persoană are cinci moduri în care dorește să fie iubită: gesturile/faptele, oferirea de cadouri, cuvintele de afirmare, atingerile fizice și timpul de calitate petrecut împreună.

Soția ta se va simți iubită cu adevărat dacă îți vei exprima sentimentele conform așteptărilor ei.

Din nefericire, mulți dintre noi iubim pe cineva așa cum vrem noi să fim iubiți, nu așa cum are nevoie acel cineva. Ca urmare, nimeni nu se simte iubit și toată lumea este nefericită.

„Un exemplu în acest sens este căsnicia mea eșuată. Limbajul meu de dragoste era timpul de calitate, iar al fostului meu soț era atingerea fizică. Amândoi făceam gesturi frumoase unul față de celălalt, dar limbajele noastre individuale de iubire nu erau vorbite, așa că niciunul dintre noi nu se simțea iubit.”, a mai spus life coach-ul.

Așadar, pentru a evita destrămarea unei relații de durată, ar trebui să vorbiți despre așteptările pe care le aveți unul de la celălalt.

4. Programul ei

Acesta este un aspect important și unul pe care mulți bărbați îl ratează. Ei nu își dau seama că femeia se simte apreciată de un partener care vrea să se asigure că ea e bine și că a ajuns la fiecare eveniment programat pe ordinea de zi. E ca și cum el ar ține sub control situația, știind în permanență unde se află ea.

Gândește-te acum din cealaltă direcție: partenera ta știe mereu unde ești? Îți trimite mesaje pe timpul zilei pentru a se asigura ca ai ajuns la timp la serviciu? Îți amintește să o suni pe mama ta și să nu uiți să iei copiii de la școală?

Ei bine, aceste lucruri ar trebui să fie reciproce. Dacă ea ar uita de programarea pe care o are la salon, tu ai putea să îi aduci aminte sau ai ști că trebuie să fii acolo la ora 19:00 să o iei.
Poate soția ta nu se simte sprijinită și are impresia că toate responsabilitățile familiei cad pe umerii ei.

„V-aș încuraja să faceți un efort pentru a cunoaște programul soției dumneavoastră. În ziua de azi, când există calendare electronice, nu este atât de greu. Poate că în fiecare duminică seară vă așezați și treceți în revistă săptămâna. Asigurați-vă că amândoi știți ce și-a programat celălalt și ce puteți face pentru a-l sprijini. În acest fel, pentru restul săptămânii va ști că o susțineți și asta o va face să se simtă iubită.”, este sfatul oferit de experta Mitzi Bockmann.

Bărbat care îi oferă flori de câmp iubitei sale.

5. Ce fel de flori îi plac

Toți știm că doamnele adoră să primească flori, fiindcă le ajută să se simtă iubite și apreciate.
Ca să o bucuri nespus pe femeia din viața ta, va trebui să știi care sunt florile ei preferate. Nu trebuie să îi oferi o plantă la întâmplare, căci nu o vei impresiona.

Dacă partenera ta este alergică la anumite specii sau, pur și simplu, nu îi plac anumite flori, nu ar trebui să i le oferi. Când va observa că ții cont de preferințele sale, te va privi cu alți ochi și te va aprecia mai mult.

Vezi? Nu este atât de greu să fii bărbatul ideal. Trebuie doar să îți cunoști aleasa, să vorbiți des despre nevoile și dorințele voastre. Cu puțin efort, vei reuși să fii un om grozav și de neegalat în ochii soției tale!

Acest articol este o adaptare a articolului publicat pe Thought Catalog.

Citește și: În loc să te plângi în relația ta, încearcă să faci asta

Surse foto: iStock, Pexels

Surse articol: YourtangoFlipboardGottman

Articolul urmator
8 lucruri pe care să le iei în considerare dacă vrei să ai o relație cu un bărbat mai în vârstă
8 lucruri pe care să le iei în considerare dacă vrei să ai o relație cu un bărbat mai în vârstă
Cât de bine îți cunoști corpul? Testul pe care orice femeie ar trebui să îl facă
Incepe quiz
Cât de bine îți cunoști corpul? Testul pe care orice femeie ar trebui să îl facă

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (4)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.