10 sfaturi pentru o familie fericita
Cuprins
Neintelegerile in familie sunt la ordinea
zilei in prezent, iar oamenii au inceput sa le vada ca pe un lucru normal, ceea
ce este ingrijorator. Imaginea unei familii ideale pare a fi doar un portret la
care tanjesc multe persoane. Daca si tu te afli in aceeasi situatie, pune in
practica aceste sfaturi care te vor ajuta sa ai o familie fericita, implinita si unita.
Sfaturi pentru o familie fericita
1. Bucurati-va unii de compania celorlalti. Petreceti timp de calitate impreuna, gasind o modalitate de a va simti bine. Doar asa familia va putea fi fericita si implinita.
2. Impartasiti-va ceea ce vi se intampla peste zi. Povestiti de ce probleme sau bucurii ati avut parte, astfel fiecare membru se va simti important in familia lui. Sentimentul de apartenenta si afectiunea inseamna mult intr-o familie fericita.
3. Nu lasa ca relatia cu sotul tau sa ajunga in umbra legaturii pe care o ai cu copii tai. Altfel, mai tarziu vei observa ca mariajul nu mai este asa cum iti doresti si ca relatia dintre tine si partener s-a racit mult.
4. Luati masa impreuna cel putin o data pe saptamana. De pilda, cinele creeaza o conexiune puternica intre membrii familiei, de aceea ar trebui sa faceti un efort in acest sens.
5. Faceti un ritual de familie. Indiferent ca este unul de natura religioasa, nationala sau specific voua, n-ar trebui sa renuntati la el, pentru ca va reprezinta. Fie ca preparati prajituri sau pizza sambata dupa-amiaza, fie ca organizati lunar o zi impreuna, mentineti cat mai mult timp acest obicei. De asemenea, folositi glume si porecle pe care doar voi le stiti si le intelegeti.
6. Comunicarea trebuie facuta intotdeauna pe un ton calm. Oricat de dificila ar fi situatia, nu iti pierde controlul. Altfel, va veti certa frecvent, iar cu timpul fiecare isi va dori sa-si petreaca timpul separat de familie, cautand in alta parte ceea ce nu gaseste acasa: intelegere, respect si armonie.
7. Nu pune munca pe primul plan. Fa-ti timp liber pentru copii si sotul tau. Familia ar trebui sa fie intotdeauna mai importanta decat celelalte activitati.
8. Flexibilitatea este o trasatura de baza a unei familii fericite, avand in vedere ca multe lucruri se schimba de-a lungul vietii. Copiii cresc si personalitatea lor nu ramane aceeasi cu timpul. In plus, este bine ca membrii sa accepte ca intre ei pot exista diverse diferente. Chiar daca fac parte din aceeasi familie, acest lucru nu inseamna ca toti gandesc si actioneaza la fel.
9. Ramaneti uniti indiferent de situatia prin care treceti. Daca unul dintre membri are o problema, ceilalti ar trebui sa il sustina si sa incerce sa il ajute cat mai mult.
10. Exprimati-va afectiunea unul fata de celalalt. Arata-le celor dragi prin gesturi, actiuni si cuvinte cat de mult inseamna pentru tine. Spune-le ca ii iubesti si nu pierde nicio oportunitate pentru a face acest lucru. Incurajeaza-i si pe ceilalti sa se comporte la fel.
Nu este greu sa ai o familie fericita, in special daca toti membrii isi doresc sa se inteleaga bine, sa se respecte si sa-si arate afectiunea unul fata de celalalt. Iar pentru a obtine aceste lucruri, nu trebuie sa descoperiti mari secrete, ci doar sa comunicati mai bine si sa petreceti mai mult timp impreuna.