Cum îi arăți iubirea prin limbajul trupului

Cum îi arăți iubirea prin limbajul trupului

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

Iubirea nu se spune, ci se simte. Cu siguranță ți s-a întâmplat de multe ori să auzi cele două cuvinte magice dar să nu simți că sunt și adevărate. Exprimarea sentimentelor este un test pe care majoritatea persoanelor nu îl trec. Ne este greu să spunem exact ce simțim, mai ales atunci când emoțiile sunt extrem de puternice.

Cea mai bună cale prin care îi poți spune cuiva cât de mult contează pentru tine este, cu siguranță, prin micile gesturi de afecțiune. Limbajul trupului este foarte important în acest sens, deoarece sentimentele de iubire te îndeamnă să te apropii de cel drag și să îi arăți cât de mult îl iubești având grijă de el și fiindu-i aproape din punct de vedere fizic. Tocmai de aceea este esențial să știi cum poți să îi arăți dragostea persoanei dragi prin limbajul trupului.

Iată cum îi arăți iubirea prin limbajul trupului!

Îi atingi umerii

Umerii sunt una dintre cele mai expresive părți ale corpului. Dacă îi pui mâna pe umeri sau îi masezi umerii, acest gest poate fi interpretat ca pe unul de afecțiune sau de flirt. Mai ales în momentele dificile, acest gest îi poate arăta că ții la el și că îl susții.

Îi pui mâna pe abdomen

Majoritatea cuplurilor celebre adoptă această poziție atunci când pozează. Deși este un semn de afecțiune atunci când vine din partea unei femei, acest gest mai poate fi interpretat și ca unul posesiv, de protecție. Acel bărbat este al tău, și toată lumea trebuie să vadă acest lucru.

Îi iei fața în mâini

Acest gest intim cu siguranță va fi apreciat și recunoscut de orice bărbat ca fiind un gest făcut din iubire. Dacă faci acest lucru, îi arăți de fapt cât de mult îl adori. Această poziție te aduce mai aproape de cel drag pentru un contact vizual, și tocmai de aceea cel drag cu siguranță îl va percepe ca pe un gest de afecțiune, în special când îți va citi dragostea în ochi.

Îl ții de mână

Deși pare un gest banal, acesta este de fapt unul dintre cele mai cunoscute semne ale iubirii. Atingerea mâinilor semnifică împărtășirea unor emoții și sentimente. Nu poți ține de mână pe oricine, iar faptul că îl ții pe el înseamnă că vrei ca toată lumea să vadă că inima ta este luată.

Îl îmbrățișezi

O îmbrățișare face cât o mie de cuvinte. Acest gest de afecțiune este, cu siguranță, unul dintre cele mai clare semne că o persoană are sentimente pentru tine. Este un gest intim, care presupune o împărtășire de emoții. A lua în brațe pe cineva înseamnă a te contopi cu persoana respectivă și a fi, pentru câteva secunde, suflet lângă suflet. Îmbrățișează-l ori de câte ori vrei să îl ai aproape, și vei vedea că nu va dura mult până își va da seama de sentimentele puternice pe care i le porți.

Îl săruți

Când ne gândim la sărut, ne gândim la scenele pasionale din filme. Ei bine, un pupic pe frunte este mult mai profund. Sărutul este limbajul iubirii, iar pentru acest lucru nu avem nevoie de o ocazie specială. Pupatul pe mână, umăr, sau obraz este un gest de afețiune, deoarece nu îl facem pentru oricine și cu oricine.

Îl aranjezi

Afecțiunea pentru o persoană ne îndeamnă să facem niște gesturi mici, dar profunde. Fie că îi iei o scamă de pe bluză sau îi poziționezi cravata, acest gest are o însemnătate foarte mare în cazul unui cuplu. Grija se poate manifesta în mai multe feluri, iar acesta este unul dintre ele.

Îți pui capul pe umărul lui

Prin acest gest tu îi transmiți că te simți confortabil și în siguranță. Deși nu vei scoate niciun cuvânt, iubitul tău va ști ce simți pentru el.

Așadar, iubirea nu înseamnă nimic fără aceste gesturi de afecțiune. Limbajul trupului este cel care ne ajută să ne exprimăm emoțiile, dar și cele mai profunde sentimente.

Surse foto: Pinterest, iStock

Articolul urmator
Confesiuni reale și înduioșătoare de la femei: Cum și-au dat seama că partenerul lor le iubește cu adevărat
Confesiuni reale și înduioșătoare de la femei: Cum și-au dat seama că partenerul lor le iubește cu adevărat
Ce spune limbajul tău corporal despre tine?
Incepe quiz
Ce spune limbajul tău corporal despre tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (22)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.