Cum îți afectează menstruația viața de cuplu?

Redactor Divahair.ro

Perioada menstruală este extrem de delicată pentru femeile din toată lumea. Acesta nu mai este un fapt necunoscut, nici măcar pentru bărbați. Dar de ce trec persoanele de sex feminin printr-o multitudine de stări diferite într-un interval atât de scurt de timp? Răspunsul este simplu: din cauza hormonilor!

Femeie cu dureri menstruale

În ultimii ani, femeile au început să folosească diverse aplicații pentru a-și urmări ciclul menstrual, pentru a observa zilele în care sunt fertile, dar și ce alimentație să aibă în această perioadă. Mai nou, femeile sunt ajutate să își explice de ce au anumite reacții în relația de cuplu în zilele delicate. Pentru a descoperi acest fapt, aplicația se folosește de nivelul hormonilor din corp. 

Poate nu de puține ori, înainte și în timpul perioadei menstruale, îți pui anumite întrebări legate de relația în care te afli, care duc la dubii în privința viitorului cu partenerul. Toate aceste întrebări apar din cauza hormonilor, care produc schimbări în corpul tău. Dacă simți în majoritatea timpului că relația scârțâie, dar părerea ți se schimbă în apropierea menstruației, sau invers, totul are o explicație. 

Alisa Vitti, fondatoarea aplicației de urmărire a ciclului menstrual My FLO's, a dezvăluit faptul că sindromul premenstrual este real și că hormonii aduc o serie de modificări la nivelul creierului și inimii, transformări ce nu reprezintă slăbiciuni, ci dimpotrivă. Ea oferă și un exemplu concludent: „Femeile stau adeseori în relații suboptimale, unde simt că nevoile lor nu sunt îndeplinite. Testosteronul în timpul ovulației vă spune: «Ovarele nu mint». Modul în care creierul funcționează în faza luteală și în fazele menstruale vă prezintă adevărul gol-goluț.”

Calendar pentru urmarire menstruatie

Așadar, nu trebuie să iei decizii pripite în ceea ce privește despărțirea de partener în prima parte a ciclului menstrual. Atunci ești cel mai mult influențată de creșterea hormonală și nu trebuie să ai încredere 100% în stările tale. În schimb, cea de-a doua parte a ciclului menstrual (faza luteală) este o perioadă propice pentru a discuta cu persoana iubită despre neînțelegeri sau despre o eventuală despărțire. 

Sfatul nostru este să comunici cu partenerul de viață în orice situație și să nu dai vina pe hormoni. În prima parte a ciclului menstrual, ești mult mai sensibilă, mai influențabilă, mai nervoasă și nu este în regulă să îți descarci nervii pe persoana iubită. Poți regreta anumite decizii luate în grabă, care pot avea repercusiuni grave. 

Surse foto: istockphoto

Articolul urmator INTERVIU cu psiholog Daniela Dumitrescu: Există viață de cuplu după infidelitate?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.