Cum să faci să meargă o relație la distanță

Cum să faci să meargă o relație la distanță

Sorina Corneanu

Mulți oameni cred că iubirea la distanță nu are cum să funcționeze și, indiferent dacă e vorba de influența familiei sau a prietenilor, prejudecățile sunt greu de combătut. Nimeni nu spune că e ușor să întreții o iubire la distanță, dar câteva elemente simple pot face relația să funcționeze.

Iată cum trebuie să procedezi pentru a face o iubire la distanță să funcționeze!

Comunicați eficient

Chiar dacă vă aflați la distanță, comunicarea excesivă nu e e tocmai o idee excelentă. Nu e înțelept să fii nici prea „lipicioasă” și posesivă, să îți suni partenerul din oră în oră, să îl bombardezi cu mesaje și să crezi că vei compensa astfel distanța. Multe cupluri se comportă așa, însă își fac mai mult rău decât bine.

Comunicarea e importantă, la fel și timpul petrecut împreună, însă o atitudine disperată poate înrăutăți considerabil situația! Nu e vorba de a-l ține sub observație pe celălalt, ci despre tachinarea la momentele potrivite. Dacă vreți să trăiți împreună, mai întâi trebuie să învățați să trăiți separat. Privește totul ca pe un test al iubirii și tratează distanța ca pe o experiență care vă ajută să fiți mai puternici împreună!

discutie pe telefon

Evitați discuțiile care pot conduce la ceartă

Există numeroase căi prin care să vă purtați de grijă și să știți unul de celălalt, chiar și atunci când nu reușiți să vă răspundeți unul celuilalt la telefon. Evitați suspiciunile, reproșurile și supărările copilărești. De la lucruri simple puteți ajunge la o despărțire neprevăzută! Mai bine profitați de timpul în care discutați, ascultați aceeași muzică, trimiteți-vă clipuri și bucurați-vă că vă auziți, în așteptarea momentului în care urmează să vă întâlniți.

Stabiliți-vă planuri comune

„Ce ne dorim unul de la celălalt, cât timp vom fi separați, care este planul nostru comun” - acestea ar trebui să fie lucrurile pe care să le discutați din când în când, pentru că ele vă vor ajuta să vă dați seama pentru ce faceți sacrificiul actual și să aveți motive pentru a merge mai departe împreună. Este important să vă aflați pe aceeași lungime de undă și să aveți aceleași obiective, astfel încât să priviți încrezători către un viitor comun, chiar dacă nu trăiți încă împreună.

comunicare pe skype

Fiți sinceri

Fiți sinceri și discutați deschis despre eventualele sentimente de frică, gelozie sau neîncredere. Dacă încerci să ascunzi ceva, acel ceva va fi elementul care ar putea distruge relația mai târziu. Discutați, oferiți-vă înțelegere și sprijin, iar relația va avea șanse mai mari de reușită. Nu uita că relațiile la distanță sunt dependente de încredere. Trebuie să aveți încredere unul în celălalt, să vă puteți spune orice și să depășiți împreună ispitele care apar.

Fiți pozitivi, păstrați-vă încrederea

O relație la distanță are nevoie de o aură pozitivă! Da, așteptarea și distanța pot fi greu de gestionat, dar trebuie să vă reamintiți constant că aveți planuri împreună și că distanța nu va dura la infinit. Decât să vă concentrați pe așteptare și pe dificultatea relației la distanță, mai bine fiți recunoscători că v-ați întâlnit, că vă iubiți și că urmează să faceți lucruri minunate împreună!

Vezi 5 sfaturi pentru o relație reușită la distanță!

Vizitați-vă cât de des puteți

Încercați să vă vedeți cât mai des, însă nu faceți o tragedie din vizitele prea scurte sau prea rare. Scopul este să vă bucurați de ele și să faceți relația să meargă mai departe, nu să vă certați, să vă lamentați și să vă reamintiți cât de puțin timp petreceți împreună. Trăiți intens timpul în care sunteți împreună, în care va puteți ține de mână și în care vă puteți bucura de puțină intimitate. Nu-l irosiți cu energii negative!

cuplu indragostit

Nu adormiți fără să vă spuneți „noapte bună”

Pare atât de banal pentru unii, însă un simplu „noapte bună” poate fi calea către fericire. La fel și „bună dimineața”. Să nu săriți peste aceste aspecte simple, oricât de ocupați, grăbiți sau obosiți ați fi! Ideal ar fi să vă cunoașteți unul celuilalt programul, astfel încât să știți când sunteți ocupați și când vă puteți suna. În felul acesta puteți evita și situațiile în care presiunea exercitată de distanță naște mici suspiciuni!

Dacă vreți ca o iubire la distanță să funcționeze, trebuie să vă comportați normal. Nu vă schimbați stilul de viață, nu stați cu ochii pe telefon, nu adoptați o atitudine dramatică. Comportați-vă firesc, însă aveți grijă să păstrați legătura emoțională vie și puternică. Aceasta va face relația să meargă fără eforturi prea mari.

Dacă vrei să întreții o iubire la distanță, fii deschisă, sinceră, asigură-te că ai planuri comune cu partenerul și că el este la fel de răbdător și încrezător în relația voastră.

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Ce simti cand esti intr-o relatie cu barbatul care iti este destinat
Ce simti cand esti intr-o relatie cu barbatul care iti este destinat

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (12)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.