Cuvinte care rănesc un bărbat

Cuvinte care rănesc un bărbat

Ionelia Olteanu

Deşi pare greu de crezut, şi bărbaţii pot fi extrem de sensibili. Sentimentele lor pot fi grav rănite, chiar dacă ei sunt cunoscuţi ca fiind cei mai puternici. Fie că le sunt rănite sentimentele, sau le este afectat orgoliul de macho, probabil că vor ierta greu atunci când partenera lor le spune ceva ce îi deranjează.

Unii spun că există situaţii care ne afectează mai mult pe noi, femeile, decât pe bărbaţi. Şi asta se întâmplă pentru că avem tedinţa de a analiza orice lucru mai mult decât ar fi necesar. Lăsăm ca asta să ne afecteze vieţile mai mult decât bărbaţii. Dar, să nu ne lăsăm păcălite. Şi bărbaţii au slăbiciunile lor. Şi, dacă se întâmplă să spui unele dintre lucrurile de mai jos, aceştia vor sta puţin pe gânduri. Comunicarea într-o relaţie este foarte importantă, aşa cum probabil ştii deja, deci ai grijă la acest aspect.

barbat suparat

Cuvintele care rănesc cel mai mult un bărbat

  1. „Sexul nu înseamnă foarte mult pentru mine”

Pentru unele femei, acest lucru este adevărat. Dacă îi spui asta unui bărbat, acesta va crede că nu este suficient de bun pentru tine, iar asta nu îl va face deloc fericit. De asemenea, va simţi că orice lucru pe care îl face pentru tine este mai mult o sarcină decât o plăcere. Dacă relaţiile voastre intime nu sunt tocmai satisfăcătoare şi vreţi să faceţi ceva în acest sens, găseşte o modalitate delicată prin care să îi spui ce ţi-ai dori, fără să îi induci ideea că el este cel mai rău iubit. Dacă îi spui frumos, va lua altfel lucrurile şi va înţelege mai bine.

  1. „Nu ești suficient de bun pentru mine”

Dacă îi sugerezi în vreun fel iubitului tău că ar putea să facă treabă mai bună sau să fie o persoană mai bună, să slăbească sau că eşti puţin impresionată de cariera lui, asta îl va răni foarte mult. O să îl facă să se simtă mai puţin bărbat. Una este să îţi doreşti să îl faci fericit şi să îl încurajezi să îşi urmeze pasiunile, altceva este să îi faci remarci legate de faptul că ar trebui să se descurce mai bine în tot ceea ce face.

  1. „Nu poate să facă asta pentru că avem alte planuri”

Dacă un prieten îl invită pe iubitul tău să meargă la un meci, la un bar sau într-o călătorie, iar tu sari şi, eventual, îţi pui mâna în mod protectiv pe umărul lui şi spui „Nu poate, mergem la părinţi în acel weekend” sau „Trebuie să mergem la cumpărături”, sigur o să se simtă foarte ruşinat. El nu este neapărat jenat să facă aceste lucruri cu tine, dar se va simți stânjenit de faptul că răspunzi în locul lui, iar asta îl face să pară că este sub papuc. 

barbat ranit de cuvinte

  1. „O să chem pe altcineva să mă ajute”

Pentru problemele casnice sau cele cu mașina, inclusiv pentru cele emoţionale, apelăm de obicei la iubit. Dar dacă prietenul tău îţi oferă ajutorul şi tu îi spui că vei apela la altcineva pentru asta, îl vei face să se simtă incapabil să aibă grijă de tine. Ascultă-i sfaturile. Acceptă-i ajutorul. Chiar dacă ştii că vei avea nevoie de ajutor suplimentar, nu îi spune asta de la început. Lasă-l să simtă că ai nevoie de el.

  1. Să spui despre alţi prieteni că sunt băieţi buni

Poate că tu chiar îl admiri pe iubitul prietenei tale cele mai bune. El se poartă foarte drăguţ cu iubita lui. Poate că face o mulţime de activităţi de voluntariat sau are grijă de mama lui bolnavă. Orice ar fi, nu expune toate aceste lucruri în faţa iubitului tău. Poate că nu vrei să îi compari, dar el va simţi că totuşi faci o comparaţie între el şi alt bărbat, iar acest lucru îl va deranja foarte tare.

  1. Porţi bijuterii de la foști prieteni

Iubitul tău nu va fi încântat să te vadă că porţi bijuterii sau haine de la fostul. Poate păstrezi lucruri care îţi plac foarte mult sau care înseamnă foarte mult pentru tine, dar încearcă să nu le porţi. Asta îi va transmite iubitului tău că fostul avea mai multă grijă de tine şi că te făcea să te simţi mai specială decât o face el.

  1. „Te-ai îngrășat”

Femeile cred că bărbaţilor nu le pasă de asemenea lucruri. Ele cred că bărbaţii nu au nicio problemă cu faptul că se îngraşă. Lucrurile nu stau chiar aşa. Bărbaţii vor să fie atractivi pentru femei, exact cum şi femeile vor să fie atractive pentru bărbaţi. Ei nu cred că este foarte masculin să fie supăraţi vizibil pe faptul că au luat în greutate, dar dacă le atragi atenţia asupra acestui lucru, vor fi îngrijoraţi. Cum ar fi să îl încurajezi şi să faceţi împreună exerciţii? Găseşte modalităţi distractive pentru a ajunge amândoi la forma ideală, dar încearcă să nu faci glume proaste precum „Eşti gras” sau „Cineva mănâncă pentru doi”, pentru că s-ar putea ca asta să îl afecteze destul de tare.

Ai grijă atunci când vrei să îi spui ceva iubitului tău! Nu uita că şi el este om şi are limitele lui de răbdare. Tratează-l frumos, pentru a primi înapoi acelaşi lucru!

Surse foto: iStock

Articolul urmator
8 secrete pe care un bărbat și o femeie trebuie să le cunoască unul despre celălalt
8 secrete pe care un bărbat și o femeie trebuie să le cunoască unul despre celălalt
Care vor fi ultimele tale cuvinte înainte de moarte?
Incepe quiz
Care vor fi ultimele tale cuvinte înainte de moarte?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.5 (14)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.