Da, e indicat să ierți pe cineva, dar asta nu înseamnă neapărat că trebuie să rămână în viața ta

Da, e indicat să ierți pe cineva, dar asta nu înseamnă neapărat că trebuie să rămână în viața ta

Alida Enache

Iertarea este vindecătoare și, în același timp, iertarea este vindecarea în sine. Iertarea este răscumpărare. Iertarea îți înalță și îți liniștește sufletul, indiferent dacă tu ești cel care o oferă sau o primește. Atunci când ierți o persoană, renunți la toată durerea și suferința care există între voi doi. Să primești o a doua șansă sau să oferi o a doua șansă poate fi absolut minunat! Până la urmă, scuzele și iertarea pot elibera cele două inimi de poveri grele.

Iertarea este putere. Iertarea este puternică.

Imagine cu o mână pe cer din care zboară fluturi

Chiar și așa, uneori, în dragoste, ajungem să-i iertăm pe aceia care ar merita cel mai puțin acest lucru. Uneori, suntem atât atașați de acele persoane care ne-au rănit, încât credem că este necesar să îi iertăm pentru a putea merge mai departe, pentru a putea salva relația sau pentru a putea repara ceea ce a fost distrus. 

Ei bine, chiar și această iertare, oricât de toxică ar părea ea, este vindecătoare și ar putea să-ți schimbe viața. Acceptând scuzele oamenilor care ți-au frânt inima, iertându-i chiar și atunci când nu ți-au cerut asta, eliberându-te de suferință... doar așa îți poți vindeca sufletul cu adevărat!

Cu siguranță că acest lucru nu este deloc ușor. Uneori poate durea atât de tare să-i ierți pe cei care te-ai distrus, însă merită să încerci! Amintește-ți de Dumnezeu atunci când ești pusă într-o astfel de situație! El a reușit să-i ierte și să-i iubească chiar și pe cei care l-au trădat. A reușit să-i trateze cu bunătate chiar și pe cei care nu meritau asta. Tu de ce nu ai putea să-și eliberezi inima de amărăciune și durere?

Până la urmă, să ierți pe cineva nu înseamnă să primești acea persoană din nou în viața ta. Nu înseamnă că-i faci loc în inima ta și nici că vei trăi alături de ea. Iertând o persoană nu faci decât să te eliberezi. Nu trebuie să-i oferi cheia inimii tale. Trebuie doar să-i oferi șansa să dispară din viața ta fără a rămâne cu resentimente. Tu doar iartă... Dumnezeu va avea grijă de suferința ta. Poți ierta pe cineva pentru că te-a trădat, pentru că te-a înșelat. Poți ierta o persoană pentru că ți-a frânt inima sau pentru că te-a abandonat. Poți ierta o persoană care te-a lăsat la greu, care nu te-a pus niciodată pe primul loc. Da, poți ierta! Poți ierta fără a-i permite, totuși, acelei persoane să se întoarcă în viața ta. Nu e nevoie să-ți recapeți încrederea în ea. Nu e nevoie să continui o relație cu ea. Nu e nevoie să reiei prietenia cu ea.

Iertarea înseamnă să accepți greșelile care ți s-au făcut și să renunți la ele, calmându-ți sufletul și inima cu dragostea și răbdarea lui Dumnezeu. După ce ai iertat, după ce inima ta vi fi împăcată, vei putea pleca din nou la drum. Cu sau fără acea persoană. Asta doar tu vei decide. Este perfect normal să vrei să te îndepărtezi de oamenii care ți-au rupt inima-n două. Este la fel de normal să vrei să-i elimini din viața ta. Nimeni nu te va judeca vreodată pentru asta.

Cum să te judece cineva pentru că încerci să te vindeci? Nu este greșit să ierți o persoană și să o lai în urmă. De fapt, este foarte sănătos să faci asta! Iertarea este una dintre cele mai puternice forțe existente în Univers. Iertarea ar trebui să vină atunci când persoana care a fost rănită hotărăște că este momentul să se vindece, ci nu atunci când cel care a greșit o cerșește.

Să-l ierți pe cel care ți-a greșit înseamnă să trăiești exact cum a făcut-o Hristos. El a oferit dragostea și mila lui chiar și celor care nu au meritat-o, așa că tu de ce nu ai face-o? El nu te învățat să rămâi alături de cei care te-au rănit, ci să te eliberezi de durerea pe care ți-au cauzat-o iertându-i. Dumnezeu nu și-ar dori niciodată ca tu să rămâi lângă persoana care te-a distrus, ci dimpotrivă, el vrea ca tu să te vindeci.

Să nu crezi vreodată că iertarea înseamnă să rămâi lângă cel care te-a rănit! Adu-ți aminte că tu ești o persoană minunată, adu-ți aminte care este adevărata ta valoare! Meriți o iubire exatraordinară care să-ți înalțe sufletul.

Ține minte! Doar o persoană puternică îi poate ierta pe cei care i-au greșit. Cei slabi de înger nu ar putea face niciodată asta. Iertarea îți dă putere, nu te slăbește. Iertarea îți va da puterea de a merge mai departe fără cei care ți-au greșit atât de mult...

Citește și: Mi-e dor de tine, dar trebuie să merg mai departe...

Sursă articol: Thoughtcatalog

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Ce înseamnă când un bărbat te strigă pe nume
Ce înseamnă când un bărbat te strigă pe nume
Ce costum de baie trebuie sa porti vara asta?
Incepe quiz
Ce costum de baie trebuie sa porti vara asta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (5)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.