Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

Dacă face asta, înseamnă că are probleme emoționale!

Alexa Galgau

Sănătatea emoțională este o raritate în ziua de azi, dar este esențială pentru a avea o relație fericită. Deși multe femei se gândesc că pot „salva” un bărbat care are probleme emoționale, adevărul este că de cele mai multe ori se văd nevoite să abandoneze acest scop nobil, uneori după ani în șir de încercări.

Depresia și alte afecțiuni pot fi greu de sesizat la început, mai ales că oamenii încearcă să își pună o mască, pentru a fi acceptați de cei din jur. Cu toate acestea, dacă urmărești anumite semne, poți să îți dai seama că partenerul tău are probleme emoționale. Astfel, poți pune în balanță toată situația și să cântărești dacă poate și vrea să se dedice unei relații.

Semne că are probleme emoționale

Are probleme de sănătate

Nu este vorba despre orice fel de probleme de sănătate, însă studiile arată că emoțiile și sănătatea fizică sunt strâns legate. Dacă partenerul tău este depresiv, de pildă, el va avea anumite simptome, precum dureri de cap, insomnie, oboseală, durere generală a corpului sau probleme digestive. Aceste simptome au loc pentru că, atunci când ești foarte stresat sau apăsat de ceva, corpul funcționează altfel, ca și cum ar exista un pericol în mediu înconjurător și ar trebui să fugi. Acest lucru este util dacă ai nevoie să supraviețuiești, dar dacă ești stresat pe perioade lungi, sănătatea îți este afectată serios cu timpul.

Dacă partenerul tău pare să aibă o stare generală proastă, poți suspecta mai multe motive, însă ține minte care sunt simptomele depresiei și urmărește-le, dacă vrei să încerci să îl ajuți cât mai repede.

Are probleme cu autocontrolul sau cu dependențele

Unul dintre cele mai clare semne că are probleme emoționale este lipsa autocontrolului, care adesea ia forma unor dependențe serioase, de alcool, droguri sau jocuri de noroc. Uneori, problemele cu autocontrolul se pot concretiza sub forma unor tulburări de alimentație, care distrug în timp sănătatea. Până și dependența de shopping, care nu e privită ca o problemă în general, poate să ascundă probleme emoționale serioase.

Atunci când un individ încearcă să evadeze din realitate prin intermediul unor substanțe toxice sau a unor plăceri de moment, se ajunge de cele mai multe ori la excese. Chit că sunt sau nu periculoase pentru sănătate, aceste excese sunt aproape întotdeauna un semn că există probleme emoționale adânc înrădăcinate, pe care cel mai probabil numai un specialist ar putea să le rezolve.

Este pasiv-agresiv

Agresivitatea sub orice formă este un semn al problemelor emoționale, mai ales dacă se naște din nimicuri și devine o constantă în viața cuiva. Nimic nu justifică agresivitatea fizică, care nu ar trebui tolerată de nimeni, însă există și un alt tip de abuz care strică multe relații: cel emoțional. Greu de detectat din cauză că este atât de frecvent încât a devenit o normalitate, el este prezent în special în relațiile în care unul dintre parteneri are probleme emoționale. Iar una dintre numeroasele fațete ale abuzului emoțional este agresivitatea pasivă, care se manifestă printr-o furie subtilă și prin atacuri răutăcioase la adresa celeilalte persoane, fiind o dovadă de imaturitate emoțională. Persoanele care sunt mature emoțional pot să își exprime nemulțumirile direct, în mod clar, fără agresivitate ascunsă sau vădită.

Are o stimă de sine scăzută

Stima de sine scăzută este un alt semn clar că are probleme emoționale. Dacă partenerul tău folosește numai termeni negativi pentru a vorbi despre sine, aceasta este o chestiune care trebuie luată în serios, pentru că poate să ascundă o depresie. Pentru ca un om să fie sănătos, el are nevoie să se perceapă într-un mod pozitiv. Dacă nu reușește, nu doar el are de suferit, ci și relația, pentru că inevitabil va ajunge la concluzia că nu merită să aibă parte de afecțiune.

Nu se enervează niciodată

Uneori, enervarea și furia sunt reacții firești ale unui individ sănătos din punct de vedere emoțional. Ceea ce este mult mai periculos decât o manifestare a furiei este reprimarea ei, pentru că astfel se acumulează toate sentimentele negative, până în punctul în care devin ca o otravă pentru minte și pentru relațiile cu ceilalți.

Dacă observi aceste semne la cineva, înseamnă că persoana în cauză suferă de probleme emoționale. Deși vei dori să o ajuți, uneori este nevoie de consiliere psihologică pentru a trece peste astfel de probleme, așa că nu trebuie să iei totul asupra ta.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (7)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!