De ce este bine, uneori, să te cerți cu partenerul tău de viață? Răspunsul specialiștilor

De ce este bine, uneori, să te cerți cu partenerul tău de viață? Răspunsul specialiștilor
Ramona Jurubita

Fie că recunoști sau nu, și tu ai certuri în cuplu, iar asta te face să conștientizezi, în sinea ta, că nu poate fi totul roz de fiecare dată. Discuțiile în contradictoriu sunt normale și nu trebuie să îți faci griji dacă între tine și partener/ă se naște din când în când câte un conflict. Oamenii sunt diferiți, pot avea păreri și simțiri opuse, așa că nu există niciun motiv de îngrijorare atâta timp cât discuțiile sunt ținute sub control. Desigur, dacă certurile degenerează și dau naștere unui comportament agresiv, ceea ce nu este exclus, din păcate, în anumite situații, atunci trebuie să te gândești serios la a face o schimbare.

Ei bine, se pare că micile certuri pot fi benefice pentru relația de cuplu. Chiar este indicat să vă contraziceți unul pe altul pentru a aduce puțină picanterie în relație, spun specialiștii. Dacă totul ar fi perfect, v-ați plictisi și ați rata momentele de împăcare dulce. Știm cu toții cât de dulci și pasionale pot fi acestea, nu?

Se spune totuși că partenerii care se luptă constant nu au prea multe lucruri în comun, iar legătura dintre ei va ajunge în cele din urmă să se rupă. Dar ai auzit vreodată de „certuri sănătoase”? Ei bine, ele nu sunt doar un mit și specialiștii în relații au confirmat beneficiile neînțelegerilor ocazionale în cuplu. Ele pot duce la o dezvoltare armonioasă a persoanelor implicate în cuplu și la sudarea conexiunii dintre ele.

Iată cum ar trebui să arate o ceartă sănătoasă cu persoana pe care o iubești:

Țipetele nu sunt permise, iar ideile contradictorii ar trebui exprimate în mod clar, direct și sincer, dar în liniște. Reproșurile și vina aruncată asupra celuilalt sunt și ele interzise. Trebuie să căutați împreună soluții pentru situațiile care nu vă convin, dar nu să dați vina unul pe altul la nesfârșit. Dacă amândoi sunteți nervoși, este indicat să vă acordați timp pentru a vă liniștiți și abia apoi să puneți cărțile pe masă. Cel mai bine este să evitați vorbele aruncate la nervi pentru că ele pot răni cel mai tare, se pot transforma în jigniri și apoi în violență verbală. Răbdarea, cumpătarea și toleranța sunt esențiale într-o ceartă constructivă.

Vezi în galeria foto cum te poate ajuta o mică luptă a orgoliilor în relația amoroasă.

Citește și: Studiu: cinci motive pentru care îmbrățișarea partenerului te face mai sănătos

Surse articol: MarriageTimeCNN

1. Cearta vă poate întări relația și vă ajută să aveți încredere unul în celălalt Vezi galeria foto » 2. Aduce un moment de ușurare 3. Vă permite să vă cunoașteți mai bine

Surse foto: iStock, Unsplash

Articolul urmator
13 semne clare de la Univers că un fost se va întoarce în viața ta 
13 semne clare de la Univers că un fost se va întoarce în viața ta 
Test de fidelitate: cat de fidel este partenerul tau?
Incepe quiz
Test de fidelitate: cat de fidel este partenerul tau?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.