De ce soția mea este mai importantă pentru mine decât copiii noștri. Confesiunea sinceră a unui bărbat

De ce soția mea este mai importantă pentru mine decât copiii noștri. Confesiunea sinceră a unui bărbat

Alida Enache

Se spune că atunci când apar copiii într-un cuplu, atenția și afecțiunea se centralizează către cei mici, grija pentru partener trecând astfel în plan secundar. Ei bine, se pare că nu este o regulă clară pentru toată lumea. Mihai Alexandru este tată și soț dedicat. Acesta a decis să împărtășească motivele pentru care el consideră că soția lui contează mai mult decât copiii săi, spre surprinderea multora. Mai mult decât atât, el crede că acest gen de gândire trebuie să îl aibă orice familie. Mihai și soția sa, Ramona sunt părinții adoptivi a opt copii. Sunt căsătoriți de 17 ani și, după cum zic ei, duc o viață foarte bună pentru că au adoptat un stil de gândire sănătos.

Te invităm să descoperi în rândurile de mai jos care este povestea lui Mihai și a soției lui, dar și de ce soția sa este mai importantă decât copiii!

Fotografie cu un bărbat în vârstă care își ține soția în brațe

De obicei, în jurul orei 20:30 îmi anunț cele două fiice adolescente că trebuie să meargă la somn. La ora 21:00 repet aceeași poveste deoarece, evident, încă nu s-au pus la culcare. Fac asta în fiecare seara și ne certăm de fiecare dată. Ele zic că nu mai sunt copii și că nu înțeleg de ce trebuie să doarmă la acea oră. Ceea ce nu înțeleg ele este că eu nu le trimit la culcare, ci doar le rog să plece din living pentru a putea petrece și eu puțin timp cu mama lor pe care nu am văzut-o toată ziua.

Eu și soția mea ne iubim foarte mult copiii și petrecem foarte mult timp cu ei, însă nu putem spune că ne dedicăm în totalitate acestora. Joacă un rol foarte important în viața noastră și se pot baza pe noi oricând, dar chiar și așa eu și Ramona trebuie să ne asigurăm că și căsnicia noastră este puternică și sănătoasă, ci nu doar copiii noștri. Există multe motive pentru care soția mea este mai importantă pentru mine decât copiii noștri. Îți voi prezenta patru dintre ele:

O căsnicie sănătoasă este temelia căminului. Copiii nu sunt temelia familiei noastre. Da, sigur, ei sunt mare parte din ea, dar nu sunt cei care susțin această structură a familiei noastre. Cea mai importantă parte a familiei o fac soțul și soția pentru că ei susțin totul, toată responsabilitatea este pe umărul lor. Copiii își vor face propriile alegeri în viață în funcție de exemplele primite de la părinți. Trebuie să știe cum se gestionează o familie și nu vor avea parte de o demonstrație clară dacă noi nu suntem bine sudați ca și cuplu.

Înainte eram doar noi doi. Înainte ca ei să existe eram doar noi doi. Ne-am îndrăgostit, am chiulit de la ore împreună, am vorbit la telefon până târziu în noapte și am decis să fim împreună pentru totdeauna. Apoi au apărut copiii noștri minunați, pe care îi iubim foarte mult, dar, în același timp, ne iubim unul pe celălalt. Împreună suntem o echipă.

După ce ei vor pleca, vom rămâne doar noi doi. Nimic nu durează la nesfârșit, nu? Va veni și acel moment când toți copiii noștri își vor părăsi cuibul, iar noi vom rămâne, din nou, unul cu celălalt. Mi-aș dori ca atunci când va veni acest moment, eu și soția mea să putem avea aceeași relație stabilă, puternică și sinceră. Nu putem ajunge în acest punct decât dacă ne întreținem relația în tot acest timp. Nu este atât de ușor pe cât pare, dar te asigur că merită!

Trebuie să stabilim un exemplu pentru viitor. Copiii văd ceea ce facem și învață de la noi. Vreau ca ai mei să înțeleagă ce înseamnă o relație sănătoasă și să știe cum să o întrețină. În ziua de azi, cu greu menții o atitudine normală față de ceea ce numim noi “iubire“. Vreau ca uniunea noastră să fie un exemplu pentru copiii mei, îmi doresc ca și ei să-și iubească la fel de mult soțul sau soția chiar și atunci când vor avea copii.

La sfârșitul zilei, cu toții suntem obosiți și încordați. Și da, copiii tăi au nevoie de tine și sunt cu adevărat importanți. Și ar trebui să-ți pese de ei, nu ar trebui să-i neglijezi niciodată. Dar chiar și așa, mai întâi ai grijă de relația ta. Când copiii văd că părinții lor se iubesc, sunt siguri că părinții îi iubesc și pe ei.

Eu și soția mea avem o viață haotică din cauza locurilor de muncă și a celor opt copii. Niciodată nu avem timp liber pentru că ne petrecem toată ziua cu copiii noștri. Tocmai de aceea îi rog să meargă în camerele lor la ora 21 în fiecare seară... pentru că timpul timpul petrecut cu iubirea vieții mele contează foarte mult.

Tu ce părere ai despre această poveste de iubire? Are sau nu are Mihai Alexandru dreptate?

Citește și: Cele cinci stadii ale intimității într-un cuplu și cum să știi în care dintre ele te afli

Surse articol: Brightside, Time, Theemergingindia

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Ce înseamnă când un bărbat te strigă pe nume
Ce înseamnă când un bărbat te strigă pe nume
Stii sa faci fata respingerii unui barbat?
Incepe quiz
Stii sa faci fata respingerii unui barbat?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (4)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.