De ce te evită un bărbat care te place

De ce te evită un bărbat care te place

Cristina Gherghina

Se spune că iubirea este cel mai frumos lucru de pe Pământ, dar, din păcate, este și complicată. De cele mai multe ori, ne îndrăgostim de cineva și știm că și acel bărbat ne place, dar după un timp vedem o schimbare ciudată în comportamentul lui, iar noi rămânem confuze. Cei mai mulți bărbați nu sunt direcți atunci când se îndrăgostesc și, deși pare greu de crezut, există și în cazul lor un mecanism de apărare atunci când apare frica de a nu fi rănit. Dacă ești într-o astfel de situație, află mai întâi dacă a pus ochii pe tine și apoi motivele pentru care un bărbat te evită, deși te place. 

motive pentru care te evita desi te place

Semne că te place 

Îți place de el, dar nu ai nici o dovadă că ar avea vreun interes pentru tine? Există o posibilitate ca el să simtă același lucru, dar sunt câteva motive pentru care își ascunde sentimentele. 

Se spune că atunci când un bărbat te place va începe să te evite pentru că se simte copleșit de sentimentele lui pentru tine și, de fapt, îi este frică ca nu cumva să îl refuzi. Știm cât de fragil este ego-ul bărbaților. 

Totodată, acest lucru ar mai putea fi un fel de strategie masculină, în sensul că bărbații cred că dacă fac pe inabordabilii acest lucru va stârni interesul femeilor. 

Dar înainte să crezi că te ignoră tocmai pentru faptul că te place, cel mai bine este să îți dai seama dacă te place cu adevărat. 

Un bărbat care te place pe ascuns, de exemplu, nu va fi niciodată direct cu tine. Va dori să te cunoască, îți va pune tot felul de întrebări, se va intimida în momentul în care privirile voastre se întâlnesc, iar dacă de regulă este un bărbat care debordează de încredere și în momentul în care te vede începe să se fâstâcească, atunci vei știi clar că te place. 

Citește și Cum afli daca te place un barbat? Uite ce il da de gol!

La popul opus, există bărbații care te vor aborda direct. Dacă le place de o femeie, nu își vor ascunde sentimentele, ba chiar vor fi foarte vocali și vor face tot posibilul să îți arate cât de mult însemni pentru ei. Vor vorbi de planuri de viitor care vă include pe amândoi, îți va face cunoștiință cu prietenii lui, cu familia lui și te va sorbi din priviri. 

De asemenea va încerca să te atingă, să te ia de mână, să își pună mâna în jurul taliei tale, orice fel de atingere care va crea o legătură fizică între voi. 

semne ca te place

 

Un bărbat care te place va dori să te vadă mereu fericită, te va face să râzi și va fi lângă tine în momentele grele. Acum, dacă ai observat câteva din semnele de mai sus, știi cu siguranță că acel bărbat te place. Dar atunci de ce te evită? Există mai multe motive pentru care va face acest lucru, iar noi ți le vom spune pentru a știi ce se afla în mintea lui de fapt. 

Nu vrea să pară că pune presiune pe tine 

De cele mai multe ori bărbați par siguri pe ei atunci când vor să îți transmită că își doresc o relație cu tine, dar, în unele cazuri, instinctul lor le spune să nu o facă. 

Mintea lor le transmite semnale de alarmă atunci când încearcă să fie încrezători în fața ta și încep să bată în retragere. Acest lucru se întâmplă pentru că se gândesc că ar putea părea insistenți în fața fetei pe care o plac. 

Dacă bărbatul pe care îl placi te evită, este foarte posibil ca el să fi fost respins de alte femei în trecut, iar această evitare este ca un scut pentru sentimentele lui. Cel mai probabil, și-a pus toată sentimentele pe tavă cândva, în trecutul lui, și a sfârșit cu inima frântă. 

Cu siguranță vrea sp lase relația voastră la stadiul de prietenie până când va fi sigur de sentimentele tale pentru el. Ceea ce pentru tine ar părea că te evită, de fapt este felul lui de a face lucrurile pas cu pas, în timp ce analizează totul pentru a nu fi din nou dezamăgit din dragoste. 

Nu vrea să pară disperat 

Probabil nu este niciun secret faptul că de cele mai multe ori, bărbații par extrem de calmi atunci când vorbesc cu o persoană pe care o plac. De fapt, adevărul este și ei simt acei fluturași în stomac, dar se abțin să își arate emoțiile. 

Vor să dea mereu impresia că sunt cool, relaxați și că stau foarte bine la capitolul stimă de sine, dar pentru a da această impresie, de cele mai multe ori duc lucrurile la extrem și sfârșesc prin a evita femeia pe care o plac. 

Dacă ești sigură de sentimentele lui și vezi că te ignoră, poți încerca să îl ajuți un pic și să îl faci să dea frâu liber sentimentelor. Fă-l să înțeleagă că sentimentele tale pentru el sunt sincere și vei fi surprinză de rezultat.

Este timid

Un alt motiv pentru care un bărbat te poate evita, deși te place, este pentru că, cel mai probabil este o persoană timidă, iar timiditatea este în strânsă legătură cu încrederea de sine. 

Nu toți bărbații sunt extrovertiți și debordează de încredere. Se prea poate ca bărbatul care te place să nu aibă încredere în el și, deși pare că te ignoră, de fapt se gândește cum să te abordeze. 

Acesta nu este un lucru rău și merită să aștepți chiar și pentru bărbații timizi. Însă dacă dorești ca lucrurile să se întâmple mai repede, poți să îi dai motivația de care are noveie și să vă începeți relația pentru a nu mai pierde timp prețios pe care l-ați putea petrece împreună, creând momente frumoase în doi. 

A fost respins de prea multe ori în trecut 

Un bărbat te-ar mai putea evita pentru că știe că nu stă excelent la capitolul comunicare, iar din această cauza a fost de multe ori respins în trecut. Își va face fel și fel de filme în cap cum că te-ar putea plictisi sau că vor exista prea multe momente de tăcere între voi, fapt pentru care l-ai putea respinge. 

În el s-ar putea ascunde o mulțime de calități, pe care femeile anterioare nu le-au putut descoperi din cauză că nu i-au dat niciodată șansa de a le arăta. 

Dacă încă se gândește la criticile primite din cauza lipsei de comunicare, acesta este motivul pentru care te evită. Va dori să se impresioneze și cu siguranță nnu vrea ca istoria să se repete. În timpul în care el își va face curaj să te abordeze, arată-i că ești acolo pentru el. 

barbat care sufera din dragoste

Nu este pregătit pentru o relație

Se știe că atunci când ieși dintr-o relație, inima ta are nevoie de timp pentru a se vindeca, iar o nouă relație poate fi cea mai rea idee. Probabil că acesta este și cazul lui. 

Citește și Scuza pe care o folosesc bărbaţii când vor să scape de o femeie

Chiar dacă te place și arată acest lucru, în interiorul lui știe că nu este pregătit să se implice din nou emoțional. Sau poate faptul că te evită, nu are nimic de-a face cu relațiile sau cu fostele lui. 

Poate dorește să se focuseze pe altceva, cum ar fi un nou job sau un hobby, iar o nouă relație iar răpi din timpul pe care l-ar aloca dezvoltării sale personale. 

Nu este nimic greșit dacă bărbatul care te place te evită din acest motiv. Înseamnă că se respectă și te respectă îndeajuns de mult încât știe că o relație cu tine în acest moment nu ar fi în beneficiul niciunuia dintre voi. 

Crede că ești într-o relație

Dacă nu vă cunoașteți îndeajuns de bine și aude că rostești numele altui bărbat în prezența unei prietene, bărbatul care te place te va evita pentru că va crede că ești deja într-o relație sau placi pe altcineva. 

Poate te-a văzut o dată în compania fratelui tău sau a vreunui coleg de la muncă și cu toate că tu știi cum stau lucrurile de fapt, lui îi va fi foarte ușor să creadă că ești deja luată. 

Consideri că acesta ar fi motivul pentru care te evită deși te place? Atunci poate este timpul să ai o discuție cu el și să îi dai de înțeles că ești singură, dar pregătită pentru o relație cu el. 

barbat cu buchet de flori

Este deja într-o relație 

Cu toate că nu ai vrea să te gândești la acest lucru și faptul că este deja într-o relație ar putea fi un motiv pentru care te evită. Chiar dacă te place există posibilitatea ca în momentul de față el să aibă pe altcineva și pentru a-și proteja atât relația, cât și persoana cu care este te evită. 

Deși te gândești că este dificil și dureros să te afli într-o astfel de postură, poate fi și un lucru bun. Înseamnă că este un bărbat fidel, care își respectă partenera și care dorește să nu o rănească în niciun fel. 

La un moment dat, se poate ca cei doi să se despartă, iar tu vei știi sigur că el este genul de bărbat pe care îți dorești să îl ai lângă tine, iar dacă lucrurile nu vor merge între voi,  măcar vei știi că încă mai există bărbați fideli, care se dedică întrutotul relației în care sunt. 

Crede că tu nu îl placi 

 Aștepti o miscare din partea lui, dar încearcă să te evite, cu toate că știi că te place? Gândește-te un pic și amintește-ți dacă i-ai dat vreun motiv pentru care să creadă că nu simți nimic pentru el. 

Atunci când sentimentele ne copleșesc, tindem să fim reci față de persoana de care ne place. Poate te-ai comportat în acest fel în preajma lui și i-ai dat de înțeles că nu vrei să ai nimic de-a face cu el. 

Dacă acesta este motivul pentru care un bărbat te evită, deși te place, este un lucru bun pentru că înseamnă că tu deții controlul. Asta îți dă șansa să îți dai seama de greșelile pe care le-ai făcut și să începi să îi arăți cât de mult înseamnă el pentru tine. Fii tu prima care începe o conversație, caută-l, întreabă-l ce planuri are pentru weekend și include-l în planurile tale de viitor. 

În acest fel, bărbatul care te place își va da seama că are o șansă cu tine și s-ar putea să primești din partea lui mai multe decât crezi. 

 În concluzie, există mai mai multe motive pentru care un bărbat care te place te va evita. Important este să îți dai seama care este motivul ascuns din spatele acțiunilor sale și să analizezi pentru a afla dacă poți face ceva în acest sens. Se spune că femeile sunt ființe complicate, dar și despre unii bărbați se poate spune acest lucru. Cunoaște-l, înțelege-l, arată-i cât de mult ții la el și poate veți avea ocazia să "scrieți" o poveste de iubire demnă de povestit nepoților. 

Surse foto: Istock

Articolul urmator
7 lucruri pe care o femeie puternica stie ca le merita intr-o relatie de cuplu
7 lucruri pe care o femeie puternica stie ca le merita intr-o relatie de cuplu
Care e primul lucru pe care il vede un barbat la tine?
Incepe quiz
Care e primul lucru pe care il vede un barbat la tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.0 (53)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.