De ce te ignoră un bărbat - 20 de motive pe care să le iei în calcul

De ce te ignoră un bărbat - 20 de motive pe care să le iei în calcul

Sorina Corneanu

Dacă ai ajuns în punctul în care ți se pare că bărbatul alături de care îți făcusei planuri te ignoră, aparent fără motiv, iar atitudinea lui față de tine devine tot mai greu de acceptat, ar trebui să fii prima care își răspunde la câteva întrebări: de când te ignoră? Care a fost relația voastră înainte? Ești sigură că te ignoră și nu e doar părerea ta?

Dacă ai găsit răspunsul la aceste întrebări, iar acum ești sigură că problema nu e una imaginară, înseamnă că trebuie să faci pasul următor și să descoperi care sunt posibilele motive pentru care se întâmplă acest lucru.

Iată 20 de motive pentru care te ignoră și pe care ar fi bine să le iei în calcul!

1. Pur și simplu și-a pierdut interesul. E posibil ca în viața lui să fi apărut lucruri, activități sau persoane noi mult mai interesante decât tine, cel puțin în viziunea lui. Acesta poate fi un motiv suficient de puternic pentru care să își fi mutat centrul de interes. Discutați și vedeți dacă mai e ceva de făcut; să îl presezi și să îi ceri socoteală... nu prea ajută! 

2. Nu a fost niciodată interesat de tine în sensul în care ai fost tu interesată de el. Da, adesea se întâmplă ca o persoană să interpreteze bunele intenții și deschiderea celuilalt ca pe un semn de… iubire. Însă, cum iubirea are diverse forme, nu e întotdeauna vorba despre una romantică. Nu cumva doar tu ai avut impresia că între voi e mai mult decât o frumoasă prietenie?

3. Preferă relațiile deschise. Te-ai gândit că poate nu e interesat să se implice atât de mult? Dacă i-ai făcut și câteva planuri, l-ai presat și ai devenit posesivă, cu atât mai mult ar trebui să te aștepți ca el să își dorească să avanseze cu pași mici. Poate are nevoie de mai mult spațiu. Discutați și vedeți ce e de făcut.

4. Vrea să vă despărțiți, dar nu găsește cuvintele potrivite să îți spună asta. Da, foarte mulți  bărbați recurg la tehnica aceasta. Preferă să te ignore până când tu vei fi cea care pune capăt relației.

ce faci cand persoana iubita te ignora - cuplu nefericit

Cand persoana iubita te respinge

5. E confuz. Până când se hotărăște dacă mai vrea sau nu o relație cu tine, alege să te ignore și să își pună ordine în gânduri. Nu, bineînțeles ca nu e o variantă firească, nici foarte civilizată și matură, dar... e veșnic la modă!

6. Nu ești singura din viața lui. Poate ești iubita numărul doi sau, mai rău, poate e deja căsătorit, iar acum nu știe cum să scape din cursa care l-a cam obosit. Ce-ai zice de o discuție deschisă?

7. E ocupat. Poate nu e o scuză bună, dar oricât ar încerca să își facă timp pentru tine… nu reușește. E decizia ta dacă accepți să fii pe locul trei în viața lui. Discutați și vedeți ce e de făcut! Dacă are alte priorități, e bine să știi și tu, nu?

8. Nu-i pasă prea mult de tine. Ceea ce își dorește el e mult mai important decât tine, în general, iar acțiunile sale conduc la nevoia firească de a te ignora. Probabil că ești doar o distracție la îndemână pentru el, iar asta nu îl motivează să îți ofere mai mult decât timpul petrecut la club și la film.

9. A observat că îl placi și, în încercarea de a te face să înțelegi ca nu vrea nimic de la tine, a ales să te ignore.

10. Te lași cucerită prea ușor. Poate are nevoie să simtă că nu cazi imediat în mrejele lui, de la prima conversație. Dacă ești o pradă prea ușoară, iar asta doar tu știi, e și el tentat să încerce în altă parte. Când vrei să-l cucerești, ar trebui să iei în calcul și o conversație firească, eventual inteligentă, nu doar lungimea fustei și machiajul.

de ce te ignora un barbat - cuplu cu telefoane

De ce ma ignora daca ma place

11. Te place, dar nu e sigur că vrea o relație serioasă cu tine. Poate că ieșiți, discutați, vă distrați, dar acum se gândește că ar putea găsi ceva mai bun. Probabil că și tu vrei să afli dacă e așa, deci o discuție sinceră n-ar strica. Dacă el nu are curajul să o inițieze și alege să te ignore, fă-o tu! E vorba și de timpul tău, nu?

12. Chiar dacă pare greu de crezut, bărbații se tem adesea că iubesc prea mult și nu vor primi aceeași iubire la schimb. Evident, în cazul tău nu se pune problema așa, însă el nu are de unde să știe. Caută cea mai potrivită variantă de a-i comunica ce simți și vezi ce răspuns are pentru tine.

13. Are nevoie de libertate. Dacă ești posesivă, crezi că dragostea și fidelitatea se măsoară în verificatul telefoanelor, urmărirea celuilalt și interogatoriu, s-ar putea ca el să nu mai fie atât de sigur că își dorește o astfel de viață și să se îndrepte spre ceva mai bun. Începe analiza cu tine!

14. E egoist. Fie că te-a plăcut cândva, fie că nu, puțin mai contează în prezent. Cert e că el pur și simplu face parte din categoria celor care se distrează, iar când se plictisesc nu se mai uită înapoi. Dacă și-a pierdut interesul și te ignoră, mergi mai departe!

Vezi cum rezolvi problemele de cuplu!

Ce sa faci cand sotul te ignora

Pot exista unele situatii cand chiar propriul sot te ignora. Iata care ar fi cele mai frecvente cauze pentru asta:

15. Ești pe locul doi. E foarte posibil să te placă, dar nu ești cea mai importantă persoană din viața lui. Poate preferă mai mult timp cu prietenii, poate se implică în alte activități sau poate, pur și simplu, vrea să fie mai mult timp singur. În funcție de ce loc vrei să ocupi în viața lui, o discuție ar fi bine-venită!

16. Triunghiul amoros. Un scenariu des întâlnit este acela în care a mai intervenit o a treia persoană, iar el nu poate renunța nici la tine, nici la ea. Cum cea mai simplă variantă este să se împartă, până decide ce vrea cu adevărat, comportamentul lui s-a modificat.

17. Nu te ignoră, dar te iubește mult mai puțin decât îl iubești tu. Atitudinea lui nu este cea pe care o aștepți și, evident, o traduci prin tot felul de termeni: ignoranță, neglijență, nepăsare...

18. Îl sufoci. Dacă îl suni de cel puțin trei ori pe zi și îi lași câte zece mesaje, faptul că nu îți răspunde tot timpul te poate face să crezi că te ignoră. Lasă-i puțin spațiu!

19. A apărut ceva interesant în viața lui și toată atenția i se concentrează acolo. Poate e doar o fază trecătoare, nu e necesar să fie vorba de o altă femeie! Mai lasă-i puțin timp și discutați deschis!

20. Nu e un romantic incurabil și nu se grăbește să se avânte în relație. Trebuie să găsiți un ritm comun al desfășurării lucrurilor. Dacă relația s-a schimbat brusc, atunci încearcă să analizezi puțin situația voastră și luați o decizie!

Ce faci cand ea te ignora

Nu doar femeile se pot confrunta cu lipsa de atentie din partea barbatilor. Si reciproca poate fi valabila.

Este important sa discutati despre cum vedeti lucrurile impreuna, precum si despre motivul care v-a facut sa fiti mai distanti. Toate motivele prezentate mai sus pot fi valabile si in cazul femeilor.

Totusi, iti recomandam sa ii lasi timp de gandire, fara sa o fortezi in a-ti spune cat mai repede motivele pentru care te ignora. Poate sa fie doar un moment, cauzat poate de o suparare, sau, din contra, ceva mult mai serios.

Acum, că știi de ce te ignoră un bărbat, invită-l la o discuție, dacă mai e cazul, și luați decizia potrivită! Nu pierdeți timp!

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Cinci motive pentru care ascultarea empatică este piatra de temelie a relațiilor sănătoase
Cinci motive pentru care ascultarea empatică este piatra de temelie a relațiilor sănătoase
Ce cadou sa-i iei iubitului de Sarbatori?
Incepe quiz
Ce cadou sa-i iei iubitului de Sarbatori?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (42)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.