Demonstrat ştiinţific. Femeile frumoase şi bărbaţii bogaţi sunt secretul unei relaţii reuşite

Demonstrat ştiinţific. Femeile frumoase şi bărbaţii bogaţi sunt secretul unei relaţii reuşite

Roxana Dumitrica

În general, când vedem o femeie foarte frumoasă la braţul unui bărbat, tragem conluzii pripite şi ne imaginăm că acel bărbat este bogat şi are succes. În ciuda superficialităţii la care suntem predispuşi, studiile confirmă această teorie. Cele mai reuşite relaţii sunt între femeile atrăgătoare şi bărbaţii potenţi din punct de vedere financiar.  

cuplu cu cumparaturi

Înainte de a condamna societatea cinică în care trăim, nu trebuie să uităm că la baza acestor alegeri stă instinctul primar, conform căruia bărbaţii caută, fără să-și dea seama, partenere care să le ofere urmaşi cât mai înzestraţi din punct de vedere genetic, pe când nevoia primară a femeii este cea de siguranţă şi de adăpost.

Dincolo de toate scenariile romantice, felul în care ne alegem partenerii de viaţă este unul bazat pe avantaje. Un studiu al Universităţii Florida State confirmă acest lucru. Cercetătorii au analizat 233 de cupluri heterosexuale abia formate, pe o perioadă de trei ani, și au constatat că bărbaţii care aveau partenere atrăgătoare erau mai dispuşi să se căsătorească cu ele la finalul studiului. De asemenea, femeile care aveau parteneri mai bogaţi se simţeau mai în siguranţă şi erau mai dispuse să-şi întemeieze o familie. Oamenii de ştiinţă atrag atenţia că acesta este doar un studiu orientativ.

Juliana French, unul dintre autorii studiului, i-a numit pe aceşti oameni maximizers, iar scopul lor este de a obţine cât mai mult de la viaţă. Deşi se află într-o relaţie, ei caută mereu ceva mai bun. Aceşti oameni nu cunosc adevărata fericire şi au un nivel scăzut de stimă de sine, spun psihologii. Dacă îşi iau un angajament pe termen lung şi apare o ocazie mai ofertantă, trăiesc cu regrete şi nu sunt pe deplin satisfăcuţi.

Acest studiu este încă o dovadă că noţiunea de iubire romantică este supraapreciată, iar oamenilor le pasă mai mult de aparenţe. Când vine vorba despre implicarea în relaţii, sunt luate în seamă criterii pragmatice, precum aspectul fizic şi starea materială.

Tu în funcţie de ce criterii îţi alegi partenerul?

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Bărbații care știu să gătească sunt mai buni la pat. Mit sau realitate?
Bărbații care știu să gătească sunt mai buni la pat. Mit sau realitate?
Ai supravieţui unei apocalipse?
Incepe quiz
Ai supravieţui unei apocalipse?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.3 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.