Demonstrat științific: femeile știu să înșele mai bine

Demonstrat științific: femeile știu să înșele mai bine

Roxana Dumitrica

Când vine vorba despre înșelat, tendința este să dăm vina exclusiv pe bărbați. Totuși, un studiu arată că femeile sunt cele care știu să ascundă infidelitatea cel mai bne. Un studiu recent a demonstrat că atât femeile, cât și bărbații își dau seama din prima dacă un bărbat este sau nu predispus să înșele, doar privindu-l. În schimb, femeile infidele sunt mai greu de identificat.

barbat cu doua femei

Cercetătorii de la University of Western Australia au realizat un experiment inedit: au rugat 1.500 de voluntari, femei și bărbați, să ghicească predispoziția spre infidelitate a unor persoane, doar uitându-se la fotografii cu acestea. Pe o scară de la 1 la 10, fiecare participant trebuia să acorde o notă, unde 1 însemna deloc predispus la înșelat, iar 10, foarte predispus.

Rezultatele au indicat că bărbații din fotografii predispuși la infidelitate erau mai ușor de depistat, în vreme ce trăsăturile femeilor infidele erau mult mai greu „de citit” de către participanții la studiu. Acest lucru era valabil atât în cazul bărbaților, cât și al femeilor care au participat la experiment - surprinzător aspect, având în vedere că se presupune că doamnele au „un nas” mai bun la „mirositul” persoanelor infidele.

Studiul publicat în revista Royal Society Open Science a mai scos la iveală un aspect inedit: nu bărbații cei mai atrăgători înșală cel mai mult, pentru că aceștia, de obicei, evită angajamentele.

Dr. Foo Yong Zhi, inițiatorul studiului, spune că, deși unor oameni li se citește infidelitatea pe chip, nu înseamnă că trebuie să judecăm după aparențe. De multe ori, o primă impresie greșită poate ruina o întreagă relație. Iar dacă până acum condamnai bărbații pentru nestatornicia lor, nu uita: bărbații înșală mai mult, dar femeile înșală mai bine!

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Simți că lucrurile nu merg bine între voi? Asta pentru că, treptat și fără să-ți dai seama, ai trecut de la rolul de iubită la cel de... mamă
Simți că lucrurile nu merg bine între voi? Asta pentru că, treptat și fără să-ți dai seama, ai trecut de la rolul de iubită la cel de... mamă
Ce cred femeile despre stilul tau vestimentar?
Incepe quiz
Ce cred femeile despre stilul tau vestimentar?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.