Dovedit științific: de ce bărbaților le este atât de greu să fie atenți la ce vorbesc femeile

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Fie că este un iubit, un frate sau un prieten, toate cunoaștem cel puțin un bărbat care nu se pricepe deloc să fie un ascultător. În loc să te enervezi sau frustrezi află că există câteva motive dovedite științific pentru care bărbaților le este greu să fie atenți la ce vorbesc femeile. 

Un studiu relevă faptul că bărbații reacționează diferit la vocile feminine. Pe altă parte, creierul bărbaților este mai puțin activ atunci când aud vocea unei persoane de același gen și depune mai mult efort pentru a descifra ceea ce spune o femeie. Acest lucru înseamnă că bărbaților le este mai greu să înțeleagă semnificația cuvintelor sau să aibă emoții atunci când aud cuvinte provenite de la o femeie. 

Vocea femeii nu este autoritară

S-a constatat că dimensiunea corzilor vocale și a laringelui unei femei sunt mai mici decât ale unui bărbat. Studiul ne arată că oamenii au, în general, mai multă încredere într-o persoană cu o voce joasă și că le preferă pentru rolurile de conducere. Acesta este și unul dintre motivele pentru care mulți bărbați nu ascultă indicațiile venite din partea unui superior care este femeie. 

Citește și: Tipuri de cupluri care nu au nicio șansă la un viitor comun

Vocea femeii este mai complexă 

Diferența dintre vocile feminine și masculine este crucială aici. Atunci când femeile vorbesc folosesc mai multe sunete decât bărbații și tind să se exprime mai melodios, dacă putem spune așa. Acești doi factori pot deruta creierul unui bărbat și pot face imposibilă acțiunea de a înțelege ce anume vrea să spună acea femeie, din cauza faptului că există mai multe de descifrat. 

Femeile vorbesc mai mult decât bărbații?

Este mit sau realitate? În cartea The Female Brain, publicată în 2006, Louann Brizendine, spunea că femeile spun aproximativ 20.000 de cuvinte pe zi, în timp ce bărbații spun aproximativ 7.000. Acest lucru reflecta stereotipul femeilor care vorbesc de trei ori mai mult decât bărbații, iar restul este doar belestristică.

În realitate, femeile vorbesc mai mult decât bărbații este un mit urban, potrivit cercetărilor. De fapt, bărbații vorbesc la fel de mult precum femeile și viceversa, iar contextul este la fel de important. Cercetarea a arătat că, în anumite circumstanțe, bărbații vorbeau mai mult decât femeile, iar în altele, femeile mai mult decât bărbații. Așa că probabil este timpul să renunțăm la această idee preconcepută.

Surse articol: BrightSide / PsychologyToday / DailyMail

Surse foto: istock

Articolul urmator Top 3 calitati ale barbatilor pe care femeile le subestimeaza

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.