Este mult mai bine să renunți la o relație decât la tine însăți, draga mea

Este mult mai bine să renunți la o relație decât la tine însăți, draga mea

Alida Enache

Despărțirile sunt atât de dureroase. Este foarte greu să renunți la o persoană alături de care ai petrecut momente frumoase, dar, de multe ori, acesta este cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru tine.

Merită să rămâi într-o relație dacă te simți singură și nefericită? Poți încerca, cu siguranță, dar îți vei pierde timpul și, mai mult de atât, te vei pierde și pe tine treptat. Scopul unei relații nu este acela de a-ți pierde propria identitate în favoarea celui pe care îl iubești. Mai degrabă, aceasta ar putea fi definiția unei relații toxice.

Imagine ștearsă alb-negru cu o femeie îmbrăcată în cămașă albă

Trebuie să înțelegi că atunci când relația nu funcționează, nu trebuie să te zbați și mai mult pentru a face lucrurile să meargă, ci trebuie doar să înțelegi că unii oameni nu sunt meniți să fie împreună. Nu-ți mai pierde timpul încercând să faci fericit un bărbat care nu vede adevărata valoare a ta. Este mai bine să-ți iei la revedere de la acesta, decât să îți cobori standardele și să trăiești în tristețe toată viața. Și tu, ca orice ală femeie, meriți să fii fericită și iubită și, tocmai din acest motiv, nu ar trebui să accepți niciodată să fii cu un bărbat care nu-ți poate îndeplini aceste simple condiții. El este foarte conștient de comportamentul lui și, dacă ar fi vrut să facă mai mult pentru tine, ar fi făcut.

Nu are niciun rost să îți pierzi timpul într-o relație toxică. Gândește-te că acolo, undeva, există o persoană care abia așteaptă să te iubească și să te facă fericită. Dacă stai prea mult timp într-o relație care te distruge, vei pierde șansa de a-l găsi pe acel bărbat care ți-ar oferi și luna de pe cer.

Este mult mai bine să renunți la o relație decât să renunți la propria persoană. Până la urmă, tu ești tot ceea ce ai. Trebui să ai grijă de tine. Pe acel bărbat, pe cel care ți-a frânt inima, nu l-ai avut niciodată și nici nu ar trebui să mai speri că într-o bună zi îl vei avea. Tu nu ești responsabilă de el, de fericirea lui. Să nu crezi niciodată acest lucru! Nu este rolul tău să îl vindeci pe el și să accepți un astfel de comportament. Tu ești responsabilă doar de tine, de sănătatea ta și de fericirea ta. Uneori, trebuie să renunți la oameni sau la relații pentru a avea grijă de tine și de sufletul tău, chiar dacă acest lucru este dureros.

Să nu te învinovățești niciodată pentru că ai pus capăt unei relații toxice. Ar trebui chiar să fii mândră de tine pentru că ai avut curajul de a face asta. Te-ai pus pe tine pe primul loc și ai luat această decizie pentru a-ți face ție un bine. Asta nu înseamnă că ești egoistă, ci că, pur și simplu, ai grijă de tine și că nu le mai permiți altora să-ți dea viața peste cap după bunul plac. Ai renunțat la o viață care nu ți se potrivea și, tocmai din acest motiv, meriți tot ce e mai bun.

Mulți oameni rămân în relații nefericite, toxice, care îi lasă fără energie, doar pentru că nu au curajul de a face ceea ce este mai bine pentru ei. Ceea ce ei nu înțeleg este faptul că mai bine pierzi o relație, decât să te pierzi tine. Alt partener îți vei putea găsi oricând, însă, cu greu te vei recupera pe tine. Fii mai încrezătoare și mai conștientă de propriile atuuri... și niciodată să nu-ți mai pierzi timpul cu oameni care nu-ți aduc fericire și liniște sufletească!

Citește și: Cum pleci dintr-o relație, chiar și atunci când vrei să rămâi, cu toată ființa ta

Surse articol: Cluber, Verywellmind, Brides

Surse foto: iStock

Articolul urmator
10 motive, mari și late, pentru care cel/cea de care ești îndrăgostit/ă te ține în sfera prieteniei
10 motive, mari și late, pentru care cel/cea de care ești îndrăgostit/ă te ține în sfera prieteniei
Mai eşti îndrăgostită de iubitul tău? Testul care este mai sincer cu tine decât eşti tu însăți!
Incepe quiz
Mai eşti îndrăgostită de iubitul tău? Testul care este mai sincer cu tine decât eşti tu însăți!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.