Femeie dragă, salvează-te de la o viață de chin! Părăsește-l pe cel care nu ți se dedică ție trup și suflet...

Femeie dragă, salvează-te de la o viață de chin! Părăsește-l pe cel care nu ți se dedică ție trup și suflet...

Cristina Gherghina

Dragostea este unul dintre cele mai frumoase sentimente care ne înconjoară în fiecare zi. De multe ori, însă, iubirea poate fi doar o iluzie, dar asta doar dacă o căutăm în locul greșit. Tindem să ne îndrăgostim de oameni care ne promit luna de pe cer și de cele mai multe ori cădem sub vraja cuvintelor frumoase după care tânjește sufletul nostru. 

Dragostea poate fi cel mai frumos vis al nostru sau se poate transforma într-o închisoare a inimii noastre. Totul depinde de alegerile pe care le facem și dacă ne dăm seama la timp că merităm mai mult, astfel putem să găsim acel curcubeu mirific din mijlocul furtunii dezastruoase care a pus stăpânire pe ființa noastră. 

cuplu la intalnire

Cu toate cunoaștem acel moment din viață când întâlnim un bărbat care ne vrăjește cu zâmbetul lui cald, cu alinturile sale care ne fac inima să bată mai tare, care știe exact ce să spună în orice situație și care trezește în noi acele sentimente care ne dau impresia că plutim pe un norișor alb. Numai că, instinctul nostru ne dă semnale de alarmă și parcă ne este greu să credem că acel bărbat chiar este atras de noi. 

Unul dintre cele mai dezamăgitoare lucruri când vine vorba de dragoste și relații este atunci când te trezești ușor, ușor din visul tău perfect și începi să te îndoiești de omul din fața ta. 

Citește și 6 lecții de viață pe care le înveți numai după ce te îndrăgostești de omul nepotrivit

Fapte, nu vorbe

Începi să crezi că poate este o greșeală, că poate ai înțeles greșit și nu vrea nimic mai mult decât simpla ta prietenie sau poate crezi că totuși își dorește ceva de la tine, dar în niciun caz o relație serioasă.

Pe de altă parte, mai există posibilitatea ca acel bărbat să îți spună exact ce simte pentru tine, să îți spună că te place, iar tu vei începe să îi răspunzi în aceeași manieră.

Veți pierde noțiunea timpului vorbind vrute și nevrute, despre viață, despre aspirații, despre vise. Totul se întâmplă atât de repede încât nu îți dai seama când mutați discuția de la lucruri banale despre viață la sentimentele pe care le aveți unul pentru celălalt.

Pare că este bărbatul pe și-l dorește orice femeie, bărbatul care știe exact ce vrea de la viață și care este matur, responsabil și drăgăstos. 

Dar aici intervine o problemă! Începi să realizezi că de fapt nu își dorește o relație serioasă cu tine și îți dai seama că totul este prea frumos ca să fie adevărat.

relatie toxica

Te vei întreba dacă poți avea o relație cu cineva care de fapt nu dorește să dea totul pentru tine, care nu dorește să oficializeze relația și te vei mai întreba dacă ești dispusă să îți sacrifici timpul și sentimentele pentru cineva care oricând ar putea să te părăsească. 

Oricât de mult timp ai aloca întrebărilor care poposesc în mintea ta și care par să nu mai dispară, vei realiza că răspunsul va fi întotdeauna NU!

Te vei convinge singură că acel bărbat nu este persoana potrivită pentru tine și că niciodată nu vei fi fericită lângă el în momentul în care cuvintele frumoase pe care ți le spunea la început nu se vor potrivi cu acțiunile sale. Când cineva te place cu adevărat și își dorește să construiască un viitor cu tine, vei vedea asta în acțiunile pe care le face, nu în vorbele sale. Nu vor exista scuze, promisiuni încălcate sau gesturi care să te facă să te îndoiești de sentimentele lui. 

Dacă te iubește, va lupta pentru tine și îți va demonstra că tu ești prioritatea lui. 

Citește și 7 semne că îți vei întâlni curând dragostea vieții tale

Când instinctul îți spune să pleci, pleacă și nu te uita înapoi

Îți va fi extrem de greu la început pentru că te vei gândi că vei ajunge din nou singură, a nimănui, dar este vital să realizezi că un om care nu este dispus să lupte pentru fericirea ta nu este o pierdere, ci un câștig. De ce să lași viața să treacă pe lângă tine în timp ce investești sentimente profunde pentru cineva care în cele din urmă îți va face inima bucăți?

 Se va da o luptă crâncenă în sufletul tău, pe de-o parte inima ta se va agăța de momentele frumoase petrecute împreună, iar de cealaltă parte instinctul îți va spune să o iei la goană. Dacă instinctul îți va spune să pleci, pleacă și nu te mai uita înapoi. 

Dacă el era persoana potrivită pentru tine, nu ar mai fi existat sentimentul de îndoială în primul rând. 

cuplu de indragostiti

Trebuie să fii puternică și să te gândești la fericirea ta. Ai curajul să îl părăsești pe cel care nu ți se dedică trup și suflet, pentru că nu vei găsi fericirea alături de o astfel de persoană. 

Cândva, la un moment dat, soarta îți va pune în cale un bărbat destul de deștept încât să îți dea seama de cât de valoroasă ești, iar un suflet de neprețuit ca al tău merită să fie protejat și iubit. 

Când vei alege să fii destul de curajoasă să pleci de lângă bărbatul alături de care nu ai simțit pic de fericire, nu uita că nu ești datoare nimănui să explici de ce ai luat această decizie. Tu ești protectoarea sufletului tău, iar atunci când simți că el plânge ai tot dreptul să te îndepărtezi de oricine amenință fericirea sufletului tău. 

Nu lăsa viața să treacă pe lângă tine! Timpul pe care l-ai petrece trăgând de o relație fără viitor îți va răpi oportunitatea de a întâlni bărbatul care va dori să fie cu tine până la sfârșitul vieții. 

Surse foto: Istock

Articolul urmator
Bărbații se confesează: cel mai romantic lucru făcut pentru ei de către o femeie
Bărbații se confesează: cel mai romantic lucru făcut pentru ei de către o femeie
Ce fel de suflet ai?
Incepe quiz
Ce fel de suflet ai?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.9 (10)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.