Fenomen foarte des întâlnit, love bombing-ul este tot mai periculos! Cum știi că ești o victimă a acestui tip de abuz și cum te salvezi

Fenomen foarte des întâlnit, love bombing-ul este tot mai periculos! Cum știi că ești o victimă a acestui tip de abuz și cum te salvezi

Alida Enache

Iubirea este cel mai puternic sentiment pe care îl poate simți un om, iubirea este o binecuvântare. Despre iubire s-au scris multe povești, poezii, romane întregi, s-au făcut declarații și s-au ecranizat foarte multe filme, care mai de care mai siropoase. Fără doar și poate, dragostea este cel mai vast subiect de discuție din întreaga lume. Nu este de mirare faptul că acest sentiment înălțător este dezbătut de cei mai mari psihologi din întreaga lume, mai ales că dragostea îmbracă multe forme și uneori ne poate fi greu să o descifrăm.

Love bombing-ul sau bombardarea cu iubire este un fenomen foarte des întâlnit încă din cele mai vechi timpuri. Acesta constă în bombardarea unei persoane cu foarte multă afecțiuni și gesturi mărețe de iubire. Nu pare nimic greșit în asta, nu? Ce-ar putea fi greșit în a primi foarte multă iubire din partea partenerul tău? Ei bine, foarte multe lucruri ar putea merge prost. Dacă partenerul tău te sufocă cu iubire, ai putea fi victima unui abuz de tipul love bombing.

Ilustrație cu un bărbat care se uită în ochii iubitei lui

Bombardarea cu iubire este o modalitate prin care poți influența o persoană cu ajutorul afecțiunii și al bunătății.Chiar dacă sună amuzant, consecințele unui astfel de fenomen pot fi chiar triste. Scopul unei persoane care abordează agest gen de iubire este să te atragă într-o capcană și să te determine să faci tot ceea ce-și dorește ea. Independența și respectul tău de sine vor scădea atât de mult, încât vei deveni marioneta acelei persoane. Este greu să distingi dragostea adevărată de bombardarea cu iubire, dar chiar și așa, există câteva semne care te pot ajuta să înțelegi mai bine relația în care te afli.

Semne că ești victima love bombing-ului

1. Ți se oferă foarte multă atenție, poate chiar prea multă.

Cei care se folosesc de acest fenomen de manipulare te vor face să te simți specială din toate punctele de vedere. Nu contează cât de mult timp vorbiți sau cât de mult timp petreceți împreună, o astfel de persoană nu se va sătura niciodată de tine. Primești foarte multe complimente și cadouri scumpe, deși nu te bucură aceste lucruri. Astfel, persoana care practică love bombing încearcă să te convingă că nu ți-ai putea trăi viața fără ea.

2. Va încerca să te îndepărteze de apropiații tăi.

Bombardierul cu iubire va încerca să te îndepărteze de oricare altă persoană din viața ta. El consideră că orice persoană care ar putea sta în calea iubirii voastre trebuie să fie eliminate. Mai mult, acesta te-ar putea acuza că nu îi oferi destulă importanță și atenție. Se va victimiza constat până vei renunța la a mai petrece timp și cu altcineva. Pentru a vedea dacă ești cu o astfel de persoană, încearcă să-ți ignori partenerul pentru o vreme. Bombardierii cu iubire devin foarte nervoși atunci când nu primesc atenția pe care o vor.

3. Își schimbă starea constant.

Un astfel de bărbat este și foarte narcisist. El este foarte preocupat de propria persoană și se hrănește cu eșecurile tale. De fiecare dată când tu greșești față de el se va folosi de acest lucru pentru a te face să te simți prost. În acest fel el simte că a câștigat putere asupra ta și îi va fi și mai ușor să te manipuleze. Dacă partenerul tău îți spune că ești cea mai minunată persoană, iar peste 30 de minute, în mod surprinzător, își dă seama că nu mai ești, ar trebui să-ți pui un semn de întrebare.

4. Este prea îndrăgostit încă de la început.

V-ați cunoscut de două zile, iar el tocmai ți-a spus că te iubește. Ba mai mut, ești sufletul lui pereche și nu știe cum v-ați trăit viața separat până acum. El încercă să te convingă că ați fost predestinați și că ți-ai găsit adevărata dragoste. Oricât de frumos ar suna acest vorbe pentru urechile tale, ele nu sunt adevărate. Doar te manipulează.

Pericolele ascunse ale love bombing-ului

1. Poți dezvolta o dependență toxică.

Scopul principal al bombardierului de iubire este să te facă să depinzi psihic și emoțional de el. Te vei obișnui cu atenția și afecțiunea lor, iar atunci când vei petrece timp singură, îți va părea ciudat că el nu este acolo. Deși pare că el este sursa ta de iubire, acest lucru nu este adevărat. Nici tu nu îl iubești, ești doar dependentă de acesta.

2. Ești manipulată de un narcisist

Acest gen de persoană folosește foarte multe metode pentru manipulare. De exemplu, la un moment dat va înceta să te scalde în dragoste și apreciere și va începe să te acuze pentru diverse lucruri. Scopul lui este să te facă să te simți vinovată și să îi cerșești iertarea. În acest fel, el va avea cu o victorie în plus față de tine.

3. Se va folosi de slăbiciunile și de insecuritățile tale.

Te face să te simți vinovată constant, dar și insuficientă. Este simplu! Fără dragostea lui tu nu exiști. Mai mult, el îți spune că nu este nicio altă persoană pe acest pământ care să te poată iubi pentru ceea ce ești tu defapt.

4. Ești forțată se menții relația.

Abuzatorul – bombardier cu iubire va grăbi întotdeauna lucrurile pentru că nu are timp să treacă prin toate etapele unei relații. Poți simți, încă de la bun început, că ai nevoie de o pauză și că este deja prea mult. Dacă nu-i vei răspunde la mesaje, după doar 5 minute va începe să-ți trimită altele. Te va întreba de ce îl ignori și care este problema. Va face orice să se asigure că rămâi implicată în relație, chiar dacă nu îți dorești.

Atunci când lucrurile nu merge conform planului, un astfel de abuzator va stârni o întreagă dramă. Pregătește-te! Sau mai bine.. fugi din calea lui!

Acestea au fost semnele că ești într-o relație cu o persoană care practică love bombing. Tu ce crezi? Ai trecut prin astfel de situații?

Citește și: Dacă EL vrea să se însoare repede cu tine, fugi cât te țin picioarele! Ce secret întunecat ascunde acest tip de bărbat

Surse articol: Brightside, Bodyandsoul, Healthline

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Cum să știi dacă este o aventură de vară sau o relație reală
Cum să știi dacă este o aventură de vară sau o relație reală
Cum este personalitatea ta de tip selfie?
Incepe quiz
Cum este personalitatea ta de tip selfie?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (7)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - cuplu

    1. Importanța detaliilor în organizarea nunții tale de vis (80 vizite)