Lucrul pe care îl faci greşit şi care îl convinge să nu te ceară de nevastă

Marţi, 26.07.2016
de Andreea Baluteanu

Sunteţi de ceva vreme într-o relaţie, dragostea dintre voi e ca o stâncă invincibilă, iar de ceva vreme v-aţi mutat împreună. Pasul natural pe care îl aştepţi înfrigurată? Să te ceară de nevastă!

Dacă faimosul inel cu piatră preţioasă se lasă aşteptat, iar dezamăgirea ta creşte pe zi ce trece, este posibil să devii chiar tu autoarea acestui gest nefericit! Multe dintre noi, nerăbdătoare să ne dăruim celui pe care l-am ales, cădem într-o extremă periculoasă şi riscăm ca din soţii să devenim... foste iubite părăsite! Descoperă lucrul pe care îl faci greşit şi care îl descurajează să te ceară în căsătorie!

Gestul care îl împiedică să te ia de nevastă

Cel puţin un sfert de oră pe zi ţi-l dedici căutatului obsesiv al inelului pe care eşti sigură că l-a ascuns pe undeva, aşteptând să te surprindă cu el. Alte momente preţioase se scurg planificând outfitul sau reacţia pe care o vei avea atunci când în sfârşit te va ruga să îi devii soţie. Însă cererea lui întârzie, din păcate, iar nerăbdarea ta începe să devină din ce în ce mai pronunţată.

 

Deşi considerăm că dragostea ar trebui lăsată întotdeauna să îşi urmeze cursul firesc, cunoaştem şi nerăbdarea de a fi „cerute de nevastă”. Anticiparea, dorinţa şi fiorul de speranţă, conjugate cu un strop de anxietate, formează o combinaţie periculoasă, care te poate transforma într-o... cicălitoare!

Acesta este lucrul pe care multe dintre noi îl facem greşit şi care transformă inelul strălucitor de pe deget într-un obiectiv aproape imposibil! Dacă îţi baţi constant iubitul la cap, fiind animată de dorinţa de a-l transforma în omul ideal, alături de care să te regăseşti fericită la altar, este foarte probabil să nu ajungeţi niciodată acolo.

De ce? Pentru că, deşi te iubeşte, tipul va ajunge la concluzia că viaţa alături de tine va fi un calvar, cu un singur obiectiv: perfecţionarea sa. Poate că ţie ţi se pare că observaţiile critice la adresa lui au un scop constructiv, dar el nu găseşte nimic pozitiv în cicălelile constante, în goana impusă după ciorapii aruncaţi prin cameră, în lamentările la adresa faptului că a petrecut prea mult timp cu băieţii la o bere, că pierde prea mult timp uitându-se la fotbal sau că nu are ambiţii în viaţa profesională.

Și mai dificil devine drumul spre căsnicie (a se citi de-a dreptul înfundat şi inutilizabil) dacă îl întrebi neîncetat „Tu când ai de gând să mă ceri de nevastă?”. În cazul în care criticile tale sunt însoţite şi de exemple din anturajul vostru, de femei care s-au căsătorit cu mult înaintea ta (ai grijă, pentru că poţi aduce vorba chiar de mariaje în care soţii sunt nefericiţi), situaţia se va înrăutăţi profund. Continuă cu prorociri sumbre de genul „vom avea primul copil abia după 30 de ani” sau „să ştii că nu mai întinerim” şi îl vei încuraja să se gândească la despărţire. Ultimul pas? Ameninţă-l că îl părăseşti dacă nu te cere şi va da fuga spre cea mai apropiată gară, ca să îşi cumpere un bilet dus (fără întors) cât mai departe de tine.

Cum să pui punct cicălelii constante

Teama de a pierde „trenul unui mariaj reuşit”, presiunile celor din jur sau frica te provoacă să îl cicăleşti încontinuu? Important este să identifici cauza: ce anume te determină să îţi doreşti cu atâta ardoare mariajul? Îl vrei pe el? Îl ai deja, iar o bucată de hârtie nu vă va pecetlui dragostea.

Dimpotrivă, normele societăţii sunt cele care te împing spre altar? În acest caz, află că rochia de mireasă mai poate aştepta: pe lângă faptul că media vârstei primei căsătorii a crescut, o mare parte din mariaje se sfârşesc cu un divorţ, iar multe femei afirmă cu mâna pe inimă că îşi vor feri inelarul de odioasa verighetă. Universul în care trăim este din ce în ce mai puţin orientat către căsătorie, aşa că nu ai de ce să îţi faci griji din acest punct de vedere: eşti chiar la modă!

 

Sfatul nostru? Încearcă să devii mai tolerantă! Nu numai cu insistenţele la adresa căsniciei, dar şi cu criticile pe care i le arunci constant în faţă. Pe lângă faptul că sunt şanse minime să îl modelezi în bărbatul tău ideal (şi nici nu ar trebui, pentru că perfecţiunea nu există), nu vei face decât să te stresezi şi pe tine, şi pe el, inutil.

Dacă mariajul este cea mai mare dorinţă a ta, îţi recomandăm să porţi o discuţie serioasă cu el. Lasă deoparte cicălelile şi, în loc să îl rogi fierbinte să te ceară odată, întreabă-l cu sinceritate unde se vede peste ceva timp. Dacă răspunsul lui rimează chiar şi subtil cu „unit prin sfânta taină a căsătoriei de tine”, atunci fii răbdătoare şi aşteaptă să fie pregătit. Ai grijă să îi explici clar care sunt dorinţele tale şi stabiliţi de comun acord un interval: nu are rost să îl aştepţi ani întregi, doar pentru că el se gândeşte că, undeva în viitor, ar putea avea chef de un mariaj. Dacă interesele voastre nu corespund câtuşi de puţin, ar trebui să o ştiţi amândoi.

Aţi decis de comun acord să mai aşteptaţi? Dacă ai făcut acest compromis, abţine-te să repeţi gestul ucigător de relaţii şi nu îl mai cicăli! Va înţelege că eşti femeia vieţii lui şi tocmai el va fi cel grăbit să te facă a lui pentru eternitate.

Tu ce părere ai? Ai comis vreodată acest gest care îl îndepărtează de tine? Află de aici şi care este semnul care îţi spune că te trădează, dar şi care sunt motivele pentru care femeile trădează în funcţie de zodie.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!