Niciun bărbat nu mă vrea, niciun bărbat nu dorește să fie într-o relație cu mine! Ce mă fac?

Niciun bărbat nu mă vrea, niciun bărbat nu dorește să fie într-o relație cu mine! Ce mă fac?

Alida Enache

Pe parcursul vieții întâlnim foarte multe persoane care ne frâng inima și care ne fac să credem că nu suntem demne de iubire. La fel s-a întâmplat și în cazul Ioanei, o femeie de 26 de ani care a avut parte doar de relații toxice și abuzive care au distrus-o încetul cu încetul. Într-un final, ea a hotărât să apeleze la un psiholog și i-a trimis o scrisoare în care i-a situația ei. Te invit să citești în rândurile de mai jos scrisoarea Ioanei, dar și răspunsul pe care i l-a dat psihologul. Avem foarte multe lucruri de învățat din această poveste!  

”Dragă Mihai,

Numele meu este Ioana și am 36 de ani. Timp de șapte ani am fost într-o relație abuzivă. Fostul meu iubit m-a înșelat, iar de atunci nu fac decât să cerșesc iubire. Am început să mă văd cu alți bărbați între timp. Am întâlnit pe cineva în urmă cu doi ani și, deși ne-am văzut timp de un an, nu era foarte clar care este relația dintre noi doi. Eu aveam nevoie de stabilitate, dar el nu dădea vreun semn cum că ar vrea și el același lucru de la relația noastră. Acum nu mai vorbim, dar eu m-am atașat foarte tare de el Îmi este foarte greu să îmi iau gândul de la el și mă tot întreb ce s-ar fi întâmplat dacă încă am fi ținut legătura.

Imagine cu o femeie tristă care plânge și mănâncă

Apoi am întâlnit un al bărbat. Relația noastră este doar fizică și mi-a explicat foarte clar că nu își dorește mai mult de atât. Am acceptat acest lucru pentru că mă simt foarte singură și am nevoie de el. Am început să am sentimente pentru el, deși știu că nu mă va iubi niciodată. Acum am ajuns într-un punct al vieții în care realizez că niciun bărbat cu care am avut o relație nu a vrut să mă iubească. Nu pot înțelege de ce se întâmplă acest lucru. Este ceva greșit cu mine? Nu voi găsi niciodată o persoană care să mă placă și care să își dorească, cu adevărat, să mă iubească.
Aș fi recunoscătoare dacă mi-ai putea spune unde greșesc și dacă mi-ai putea explica de ce am parte de astfel de situații.”

Răspunsul psihologului a fost:

”Ai avut parte de foarte multe dezamăgiri pe parcursul timpului. Toată viața ai încercat să le faci pe plac unor bărbați care nici măcar nu-și doreau să fie cu tine. Toată viața ai alergat după o relație lungă și stabilă, dar, în schimb, te-ai ales doar cu bărbați care nu voiau decât să ajungă la tine în pat. Până și cei cu care ai început o relație te-au părăsit după o scurtă perioadă de timp. Mereu ai pus nevoile lor pe primul loc, mereu ți-ai ignorat instinctul. Pur și simplu, după atâtea relații eșuate, pare că niciun bărbat nu te dorește, niciunul nu este dispus să te iubească. De ce? Ce faci atât de greșit încât să îndepărtezi pe toată lumea? Ei bine, greșeala nu este a ta, dar nici a lor… Tu doar ai căutat familiaritate…

În general, atunci când devenim adulți tindem să căutăm familiaritate. Familiaritatea este normalitatea noastră, este felul în care am crescut, felul în care trăim, este rutina noastră. Dacă tu, până acum, ai avut parte doar de relații care te-au lăsat cu inima frântă și care au supt viața din tine, înseamnă că ai fost doar cu bărbați toxici. Cum ai ajuns lângă ei? Căutând familiaritate. Ai intrat în relații toxice deoarece acestea îți erau familiare, acesta este tiparul tău. Tiparul ți-l formezi încă din copilărie, luând exemplu de la familia ta. Dacă ai avut un tată absent sau o mamă nefericită sau o mătușă care trece cu vederea infidelitățile soțului, este foarte posibil ca aceste situații să reprezinte o normalitate pentru tine. Te regăsești în suferință și durere și faci tot posibilul pentru a experimenta aceste sentimente în mod inconștient.

Relațiile tale au fost abuzive. Nu ai primit atenția pe care ți-o doreai, nu ai primit afecțiune, nu ai primit respect. Ceea ce este și mai interesant este faptul că nici măcar nu-ți doreai aceste lucruri. Da, sună ciudat, dar chiar așa este! Tu îți doreai suferință și exact asta ai și primit. Din păcate, relațiile abuzive, fie ele romantice sau nu, ne schimbă cu totul percepția despre iubire. Se prea poate ca tot ce ai învățat tu până în ziua de astăzi despre iubire să fie total greșit.

Ai învățat că atunci când iubești pe cineva tot ce trebuie să faci este să încerci să mulțumești acea persoană. Ai învățat să pui nevoile iubitului tău pe primul loc în timp ce le-ai ignorat pe ale tale. Ai învățat că în iubire nu poți avea întotdeauna încredere în partenerul tău. Ideea de iubire este foarte confuză pentru tine. Pur și simplu, nu înțelegi ce este ea. Ei bine, iubirea adevărată nu este confuză! Iubirea este ușoară, iar atunci când vei ajunge să împărtășești acest sentiment cu cineva, vei simți că te ridici la cer de fericire. Iubirea adevărată este liniștitoare, oricât de nebună ar fi ea. Dacă tu nu ai simțit aceste lucruri până acum, înseamnă că nu ai avut parte de iubire…

Nu te îngrijora! Va veni și rândul tău curând. Trebuie doar să conștientizezi mai repede că cea care te-a adus în această situație este percepția ta despre iubire. Imediat după ce vei înțelege aceste lucruri, vei putea ieși din acest ciclu toxic în care te afli.

Pentru a putea depăși astfel de situații trebuie să înveți să te iubești pe tine, înainte de toate. Fă-ți mai mult timp pentru tine. Adu-ți aminte de lucrurile care te făceau fericită. Investește-ți energia în propria persoană, în hobby-urile tale. Poți încerca și să merg la un psiholog dacă crezi că asta te va face să te simți mai bine. Poți face absolut tot ce vrei tu! Nu mai este cazul să aștepți ca un bărbat să dea sens vieții tale. Tu ești singura responsabilă pentru acest lucru. Iubește-te și dă-i vieții un sens!

Și nu uita că ești o femeie demnă de iubire, de respect și de fericire. Chiar dacă tu nu vezi lucrurile așa acum, îți vei da seama curând. Înțelege că ești minunată și totul în jurul rău se va schimba. Problema ta nu a fost niciodată faptul că bărbații nu te doresc, ci faptul că nu ai ales niciodată bărbatul potrivit care să te dorească!”

Citește și: Fenomen foarte des întâlnit, love bombing-ul este tot mai periculos! Cum știi că ești o victimă a acestui tip de abuz și cum te salvezi

Surse articol: Irishtimes, Anewmode, Time

Surse foto: iStock

Articolul urmator
7 lucruri pe care o femeie puternica stie ca le merita intr-o relatie de cuplu
7 lucruri pe care o femeie puternica stie ca le merita intr-o relatie de cuplu
Ce bărbat te dorește în secret?
Incepe quiz
Ce bărbat te dorește în secret?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.7 (13)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.